Jump to content
IGNORED

Strana vina

Zverilla

Recommended Posts

Posted (edited)
khm, ocete da odmah raspisemo forumski samodoprinos za vas detox - steta bi bilo da takav talenat odmah fasuje cirozu:ph34r:
ma jok, jas ovde samo foliram. evo, bantajnanin moz da ti potvrdi da sam ljubiteljka madjarskih oksidiranih vina, na mene je steta bacati $$ :s_d: ja patrijotski predlagam ledinacko jezero + skembice, nocom. pa das vidi ko je junak sa i bez topa/spanske cizme :rolleyes:edit: ffffff....... :blink: Edited by Cruella De Ville
Posted

babich je stvarno super, provericu koliko je u okruzenju.

Posted (edited)

nista, nista, nisam parametar :rolleyes:

Edited by Cruella De Ville
Posted

''....ne poznajes dovoljno efektnih fraza...."

Posted (edited)

vazno da ima nade, makar pod stare dane postala streberka ^_^ edit: odmah sam marljivo prionula. prva lekcija:

ovde imamo jednu dosta bogatu i kompleksnu gamu u kojoj razlucujemo lipov cvet, jasmin, dragoljub, andjeliku, bagrem, kamilicu, kokotac, sa tragovima susenog bozura, mozda cak i s daskom tuje. sto se sekundarnih i tercijalnih aroma tice, koje valja umeti otkrivati sa puno paznje, a koje ovo vino, jos mlado, ne odaje u svem njihovom bogatstvu, one su, ipak, vec sada prisutne sa svojim prilicno cistim notama - zahvaljujuci granitnoj steni narocito povoljno okrenutoj jugu-jugoistoku, nefelijum, mango, smokvam indijska pomorandza, kojima cemo dodati i usecerenu jabuku i kompot od suvih sljiva, u koje su se neosetno utkali i tracak cimeta i zerica orascica, cemu je razlog krasno osuncana berba.
Edited by Cruella De Ville
Posted

za pocetak treba da prestanes da se lozis na cirilicna vina i da ne ocenjujes po JUS-u (do 20) nego po Parkeru (do 100) ...i naravno da znas iz taka gde je San Lorenzo.

Posted

ja sam poznata po tome sto se lozim ko hepo-kockica, samo neko ako mi ukaze na predmet lozenja. i kako da se lozim. znam, znam, to sve zahteva angazman, ali valjda ce i za mene neki ucitelj da se nadje :mellow:

Posted (edited)
thx za info, pokupih jutros u samiski na cosku poslednje dve flajke 2001, ostala je samo MdeC.jpga od malo boljih vina jos iMdeR.jpgvt.jpga ovo sto sledi nikada nisam pio (ili kako se vec to otmeno kaze :lol:), ali po ceni ne bi trablo da je loser.jpg Edited by voja i
Posted

hehe, kako je loše u španskim samiškama...

Posted
vazno da ima nade, makar pod stare dane postala streberka ^_^ edit: odmah sam marljivo prionula. prva lekcija:prva lekcija:
ovde imamo jednu dosta bogatu i kompleksnu gamu u kojoj razlucujemo lipov cvet, jasmin, dragoljub, andjeliku, bagrem, kamilicu, kokotac, sa tragovima susenog bozura, mozda cak i s daskom tuje. sto se sekundarnih i tercijalnih aroma tice, koje valja umeti otkrivati sa puno paznje, a koje ovo vino, jos mlado, ne odaje u svem njihovom bogatstvu, one su, ipak, vec sada prisutne sa svojim prilicno cistim notama - zahvaljujuci granitnoj steni narocito povoljno okrenutoj jugu-jugoistoku, nefelijum, mango, smokvam indijska pomorandza, kojima cemo dodati i usecerenu jabuku i kompot od suvih sljiva, u koje su se neosetno utkali i tracak cimeta i zerica orascica, cemu je razlog krasno osuncana berba.
prepoznajem bghostov stil - verovatno je cirkao u pauzi citanja zaka prevera. gde si nasla ovaj njegov uradak?
Posted

uvozi li ko ovaj albari?o? mom drugu gruMPHu se dopao. :)m_codax.jpgi ovo (ne mogu da cimam avionom tolike flajke :()vinos_barcelona_torres_vina_esmeralda_2006.jpg

Posted

esmeralda je klasika - otprilike ko banatski rizling za spricer u srbiji. doduse, zene ga vole, sto bi trebalo da je dobar znak.

Posted

btw ne mogu da verujem da niko nije uzeo da radi torres za srbiju, sto bi se modernim jezikom reklo, pa to je win win situacija:)

Posted (edited)
esmeralda je klasika - otprilike ko banatski rizling za spricer u srbiji. doduse, zene ga vole, sto bi trebalo da je dobar znak.
hladan, u prigodnoj casi, uz gambas (de huelva) a la plancha. onako afrutado kakav je, najbolji je afrodizijak. bolji od ostriga. :lol: Edited by voja i