Jump to content
IGNORED

Strana vina

Zverilla

Recommended Posts

Posted

zaboravih Mestizaje 70% Bobal, 10% Garnacha, 10% Tempranillo, 10% Cabernet Sauvignonsledeca na redu suvina022smalljl9.jpgprvo da krenemo savina002smallhu5.jpgAtalayas de Golban 2005, Ribera del Duero, 14.5%, 90 Parker, Tempranillo 100%tamno crvena boja sa ljubicastim nijansamana nosu vocne i zacinske arome, arome visnje i biberana ukusu impresivno, balansirano, mekih tanina, treba ga dekantirati 1.5-2 sata, duga i mocna zavrsnica, vocno, malo zacina, duvana, nagorelog hleba12 meseci u francuskom hrastu (20% nov, 80% od Ch?teau Haut Brion), vino ima francuski stil, zbog tehnologa koji je francuzduga i vocna zavrsnicamocno vino koje trazi ozbiljno mesiste, koje ce da nosi ovo vinosledece je1020800xnk7.jpgPrima Toro 2006 :Hail: :Hail: , 14.5%, 90 Parker, 90% Tinta de Toro, 10% Garnacha, 11 meseci bariksta reci o vinu koje stvara cuveni Mariano Garcia :Hail: covek koji je 30 godina bio enolog u Vega Sicilia vinariji gde je radio do 1998 a od tad sa sinovima otvorio Bodega Mauro i Bodegas Maurodos gde pravi i PrimuTakodje je sa Javierom Zaccagniniem vlasnik Bodege AALTO, gde proizvode vina AALTO :wub: :wub: i AALTO PS za koja kazu da su nova kultna vina Spanijeno da se vratimo na Primutamno crvena boja, na ivicama ljubicasti tonoviintenzivan miris crne ribizle i moka kafe, potrebno dekantiranje od 2 sataukus odlican, vocni crna ribizla,visnja, moka, ima naznaka koze i zacina,sveze, tanini meki, pitko vino, duga zavrsnica, odlican balnas tanina i kiselina, puno vino.odlicno ide uz manchego, gryer,prsutu, jagnjetinu....

Posted

posle smo se vratili nakoglruber200304dv2.jpgKogl Magna Dominica, 60% Syrah, 40% Pino Noirodlicno vino, vocni miris, rubin crvena boja, na ukusu dominira syrah, ali je veoma lepo ukomponovano sa pino noirom, intenzivne vocne i zacinske arome, pitko vino, tanini i kiseline odlicni, meko, odlicna zavrsnica vino za 1250 dingera, prava babarogaposle se preslo na Kogl Sauvignon Blanc , sveze, miris ogrozda i trave, odlicne kiseline, pitko, na ukusu arome trave, ogrozda, ima malo citrusa ja osetio, za 950 kinti, ubicamada mora da pomenem za ljubitelje sovinjona Babich Sauvihnon sa Novog Zelanda, jedno od najboljih belih vina koja sam probao u zadnjih mesec dana, lime i citrusi na naosu, svezina, odlicane kiseline, ukus lima, trave, osvezavajuce ima ga u vinoteci Fete (Sun Trade je uvoznik) ja mislim da je oko 1350-1400 kintijos jedno belo koje treba probati je Prova Regia Bucelas, portugalac odlicno vino za 750 kintia onda austrijanci112745gq8.jpgZweigelt Josef Gager, 13%vocno, pitko, lepa vocna zavrsnica, tanini odlicni, fino izbalansirano, 1100 kinti

Posted (edited)

e pa, evo mene s jednim prostackim, da vas trgnem malo, taman kad se kepa razulario s uzorcima iz milijunski vrijedne bankarske kolekcije :P img0286aei7.jpgimg0287agu0.jpgne zna se sastav, ne zna se berba - nista se ne zna, osim postotka alkohola (11%), sto je i za ocekivati s obzirom na cenu od 170 kinti, ali svakako jeste za konzumaciju. stavise, veoma ukusno siromasko vino, umerene kiseline i slatkoce, lahko klizi niz grlo uz prijatan ugodjaj.ukoliko je hemija - bravo! treba javiti plantazama 13.jul, da brze bolje odu na razmenu iskustava & obuku. a ako nije hemija, ovo je jako lep primer kako jeftino nije bas uvek i gadno.edit: vinogorje san lorenzo, ako nekome nesto znaci, meni bas nista...

Edited by Cruella De Ville
Posted
e pa, evo mene s jednim prostackim, da vas trgnem malo, taman kad se kepa razulario s uzorcima iz milijunski vrijedne bankarske kolekcije :P
:D ova vina nisu iz milijunske kolekcije, ovo mozemo i mi smrtnici da pijemoa o vinima iz te famozne kolekcije i iz Click here! nekom drugom prilikom
Posted

opet on meni impresije s cirisko jezero, a ovo moje ni ne postoji na netu :huh:samo napred, kepo & ostali ;)

Posted

nista onda mora da organizujemo jedan wine gathering, pa da probas neke spance s cirisko jezero

Posted
nista onda mora da organizujemo jedan wine gathering, pa da probas neke spance s cirisko jezero
ali, da ja ne budem u buretu! :ph34r:
Posted

Red bi bio, al da najavis ranije da mi, pros' narod moz da pristedimo neko evrov da se uchipimo, jebes ga meni i taj san lorenzo daleko, a kamoli svajcarski cpanci il spanski svajcarci kako god. Ionako mora da se presaltujem na inostrance, vidim da ona domaca nisu vise trendi. Naucicu i ja taj Parker ovolko onolko i te citruse taman da pratim diskusiju na tim gedrzinzima :s_d: sta god li je to 'bem ga u d..e.

Posted

ako vadisa dodje na ideju da iz inata okine iz onog svog beztrzajnog topa, ja ne dolazim bez slema :unsure:

Posted
posle se preslo na Kogl Sauvignon Blanc , sveze, miris ogrozda i trave, odlicne kiseline, pitko, na ukusu arome trave, ogrozda, ima malo citrusa ja osetio, za 950 kinti, ubica
+1 od mene, mea culpa sovinjon bijeli je (za mene) trenutno najbolja kupovina belog vina u srbiji ispod hiljadarke. znaci 950 kinti sa osmehom i radoscu:).... bolje od razvikane movie:)
ne zna se sastav, ne zna se berba - nista se ne zna, osim postotka alkohola (11%), sto je i za ocekivati s obzirom na cenu od 170 kinti
khm, ocete da odmah raspisemo forumski samodoprinos za vas detox - steta bi bilo da takav talenat odmah fasuje cirozu:ph34r:
Posted (edited)

znas kako kaze ona junacka iz ovije' novije' ratova "na krstenju reko mi je pop da ja duzim bestrzajni top" e sad dal je bestrzajni....u svakom slucaju ruka mi je mirna dok pijem vino i slusam Gipsy kingse na palickom jezeru (jebiga dotle imam za kartu, cirisko daleko)edit; ja sam spreman, naso sam slem

Edited by Corkscrew
Posted

kad god ste spremni za vajn tejsting, ja imam cime da se ucipim (spanci, portugalci, amarone...)

Posted
kad god ste spremni za vajn tejsting, ja imam cime da se ucipim (spanci, portugalci, amarone...)
evo i mene (cvarci, kavurma, krvavice...)