Jump to content
IGNORED

Strana vina

Zverilla

Recommended Posts

Posted (edited)
ajd reci cenu, urgiraću kod moda da te ne kazni zbog reklamiranja...
Finca Antigua Crianza 05 - 10-11Pazo Senorans Albarino 07 - 20Atalayas de Golban 05 - 20Prima Toro 06 - 20Aalto 05 - 50Finca Antigua Reserva 03 - nisam siguran videcu kad mi posalju fakturua bice i jos nekih top spanaca ali samo odredjena kolicina (Flor de Pingus :wub: , PINGUS , Numanthia , Termanthia , Hacienda Monasterio, Quinta Sardonia, Clos d Agon :Hail: , Finca Dofi, Les Terrasses, Vega Sicilia, Valbuena, Pintia
a smem li i ja da napisem posto su ta ista ovde? :rolleyes:mmmmm, vega sicilia!!! ^_^ koja?edit:primecujem da ovde niko ne pominje "marqu?s de c?ceres". zna li se zasto?meni vrlo pristojna rioja, i reserva y crianza. doduse, ja nemam bas neki paladar. :lol:aj', kada ste se ovde skupili toliki strucnjaci, koja je bolja godina za rezervu, 2001 ili 2002?(ne zezam se, zaista me interesuje)edit:sorry kepo, morao sam da ti pobrisem neke smajlije, ne dozvoljava mi server da postujem. Edited by voja i
Posted
Finca Antigua Crianza 05 - 10-11Pazo Senorans Albarino 07 - 20Atalayas de Golban 05 - 20Prima Toro 06 - 20Aalto 05 - 50Finca Antigua Reserva 03 - nisam siguran videcu kad mi posalju fakturua bice i jos nekih top spanaca ali samo odredjena kolicina (Flor de Pingus :wub: , PINGUS :Hail::wub::Hail: , Numanthia :wub: , Termanthia :wub::Hail: , Hacienda Monasterio, Quinta Sardonia, Clos d Agon :Hail: , Finca Dofi, Les Terrasses, Vega Sicilia, Valbuena, Pintia
kralju, tigre, cijene su odlične i vidim da ćemo odlično sarađivati, nadam se već za predstojeće blagdane. cool.gif vojo, caceres je sasvim ok, mislim da sam ga negde već turao ranije na topić. naročito mi se sviđa etiketa, ima nešto. doduše, caceres rezerva je ako se ne varam malo skuplja, negde u rangu 18e, može biti da je u španiji jeftinije. ono što je kod finca crianze super je to što jako sporo oksidiše, malo vakumiraš i staviš u frižider - vino je i sutra a-ok.vega sicilije i pingusi su, naravno, priča za sebe. možda se kepi razbije neka flaša usput pa nam da u naprstak :)
Posted

marques de caceres je malerozno vino, to je poslednje sto je pio ante gotovina na slobodi

Posted
marques de caceres je malerozno vino, to je poslednje sto je pio ante gotovina na slobodi
Hahaha, tacno tako, vidim da mi je nesto poznato...Nego drugari bilo bi lepo da obavestite u koju to vinoteku stize... ima i nas novih ovde :)
Posted
a smem li i ja da napisem posto su ta ista ovde? :rolleyes:znam ja koliko su ona u vinotekama po spaniji ja sam opet korektan sa cenama, ipak je ovde harac velikimmmmm, vega sicilia!!! ^_^ koja?imam od 1953 pa do 1998 ali je to ograniceno i samo po narudzbini, a Valbuenu 5 od 1983 - 2003aj', kada ste se ovde skupili toliki strucnjaci, koja je bolja godina za rezervu, 2001 ili 2002?(ne zezam se, zaista me interesuje)zavisi za koju regiju pitas, sto se tice Rioje 2001 je babaroga dok su 2002 i 2003 najlosije u poslednjih 7 godina sto se Rioje ticeedit:sorry kepo, morao sam da ti pobrisem neke smajlije, ne dozvoljava mi server da postujem.
Posted
Uzo si mi post iz usta... (ili tastature...)Ukebase ga dok je cevcio bas ovo vino.
Posted

Vidim osmehe pri pomenu Vega Sicilia... i meni je drago da ce to da imadne u Srbiji, al, kolko znam nije bas vino za plebs! Cini mi se ni Pingus... cool.gif.(naravno, svaka roba ima kupca...)

Posted (edited)

Da li je neko probao sta od spanaca pod nazivom Yugo? Proizvodjac Cristo Đ La Vega Bodegas. Em je jugo, em ima slovo Đ!? :huh: Videh neku kupazu, pod nazivom Joven, tako nekako, tempranillo, syrah, merlot? Oko 500, 600 kinti u Mercatori i u Krasu u Resavskoj.Usput videh u Metrou Bugare, No man's land za 550, Eniru za soma.

Edited by C žeton
Posted

Joven je oznaka za mlado vino koje treba prodati,popiti za dve godine od berbe, to su uglavnom sveza,vocna vina koja nisu odlezavala u barikuako pored Joven stoji Roble onda je vino malo provelo u bariku

Posted
:huh: kepuse, koja je varijanta za Vegu, posto znamo da je vec uvezena u Srbiju, prvi put ove godine u martu, prodata, a sad stize novi uvoz.i da je sve naredno rezervisano i placeno unapred, te da podrum daje samo jednom uvozniku.ovo tvoje od grosiste?cijena?
Posted

ta vega koja je uvezena kod nas nije jos prodata,mozda je uvoznik narucio novu kolicinu,to ne znamovo sto ja imam je iz privatne kolekcije jednog svajcarskog bankara jer ima viska vina (covek ima kolekciju vina u podrumu za 10 miliona CHF) i to bi islo samo za kescena zavisi od godine Unico ide od 250 pa na vise, a Valbuena 5 od 100-180 ojra

Posted

udarila kriza i švajcarske bankare, rasprodaju vina budzašto...

Posted

e pa ovako prosle nedelje skupili smo se u Ars Vini vinoteci u Vojvode Stepe, bili su pozvani i neki sa foruma ali iz opravdanih razloga (antibioticu) nisu bili prisutni na degustacijipa da krenemo vece smo otvorili sa Albarinom 2007 (mada smo pre toga pili, a i posle Kogl Magna Dominica crveno ali o ovom vinu kasnije) krenimo redom Pazo de Senorans Albarino 2007, 13%, 92 Parker, najpoznatija vinarija za Albarino u Spaniji 1031810xhq2.jpg75053fq2.jpgslamasto zute boje, sveze, vocno, na nosu lime i citrusaosvezavajuce, mineralno, lepe kiseline - mada sam ja licno ocekivao jos kiselina (ipak sam ja rizling lover) ali i ovako je okcrisp i ostro na ukusu, malo meda, zaokruzeno vino, duga zavrsnicaodlicno vino za morske plodove i riblje specijalitete, mada moze i bez klopei kao sto kaze Jancis Roninson: Albarino je unikatna sorta da ima sve sanse da uskoro postane najveci svetski hit - tesko u Srbijiposle ovoga se preslo na vec pomenutu i komentarisanu Finca Antigua Crianzu

Posted

posle toga se preslo na vina023smallxz8.jpgvina024smallsd5.jpg1020626xmi9.jpgMestizaje 2006, 14.5%, 91 Parkerna nosu jake vocne arome kupine i crne ribizle, miris fanatastican i obecavajuciali na ukusu veliko razocarenje, veoma agresivno vino, prejaki tanini, dekantirano 2 sata, i dalje alkoholnovino ima potencijala, trebalo bi da bude dobro za 1-2 godine, trenutno prejaki tanini i malo gorcine u zavrsnici