tazza Posted February 23, 2015 Posted February 23, 2015 Pa to sam ja ismislila, ali dobro je što nema razloga da se poveruje :)
Haralampije Posted February 23, 2015 Posted February 23, 2015 (edited) iz povrca i voca se gvozdje jako tesko resorbuje. ali ovo sa oksalatima je teorija da se gvodje zbog njih izbacuje iz organizma. to bas udara na tradicionalni dijetetski plan za anemicne, jer ukida dosta tamno zelenog povrca, bobicastog voca i jaja a oni su znacajan izvor gvozdja, iako ni blizu dobar kao meso. doduse, kako se spanac jede sa mlijekom, moguce da i kalcijum uspori resorpciju. srecom sam mesozder. ali kakao im necu oprostiti, ako je i on na crnoj listi! Ja koliko znam oksalati ,smanjuju iskoristivost gvozdja.Narocito treba voditi racuna da se spremljeni spanac pojedeo dmah,vec sutra nije zdrav jer se oksidacijom na vazduhu oslobadjaju oksalati Edited February 23, 2015 by Haralampije
Sestre Bronte Posted February 23, 2015 Posted February 23, 2015 nije svako gvožđe isto, to je važno, a niti će biti iskorišćeno, sve i da smo sve uradili by the book evo malo i sličica, da se ne zagube
Sadam Husein Posted February 24, 2015 Posted February 24, 2015 Mislim da hrana ne može biti lek, odnosno može, al prvenstveno u smislu prevencije, odnosno jačanja imuniteta pre nego što naiđe bolest i starost. Ako se ljudi hrane (i žive) po principu "Sve je lako kad si mlad" onda im kasnije samo farmacija može pomoći.
morgana Posted February 24, 2015 Posted February 24, 2015 (edited) evo malo i sličica, da se ne zagube cvjetici i pahuljice i cvekla ima dosta oksalata. Edited February 24, 2015 by morgana
logoped Posted April 4, 2015 Posted April 4, 2015 (edited) mišjakinja iliti stellaria media korovska biljka a iz moje bašte, dakle veoma rasprostranjena ,a znak je za humusno zemljište, pa je plevim redovno U narodnoj medicini je koristilli za tuberkulozni, za infekcije bubrega, kažu da ima antiseptička svojstva i svašta još ima na tom internetu Nego i hrana je kako za svinje , i ptice, tako i za ljude Jedino treba paziti na meru, jedna do tri šake listova sasvim dosta. Hoće da nadima. Te krenuh da pravim supicu, pa se u hodu preusmerih na varivo a završih sa prelivom za testeninu, Dodala začine, muskatni orah, so biber, parmezana malo i trunčiću pavlake...istražujem, zanimam se Ukus, onako, između mladog kukuruza i spanaća Edited April 4, 2015 by logoped
djeneralche Posted April 4, 2015 Posted April 4, 2015 (edited) Deluje kao prigodan topik. Elem moje secanje na Dalmaciju je iz 80ih, znam da mi je misao stalno negde bila prisutna pa sam se najzad setio da pitam kevu koja je malo duze bila u toj Dalmaciji i samo sam potvrdio ono sto sam mislio. Niti lokalci niti mi koji smo tu bili po 3 meseca nismo koristili maslinovo ulje u ishrani. Jedina namera maslinovog ulja bila je za mazanje protiv sunca. Edited April 4, 2015 by djeneralche
djeneralche Posted April 4, 2015 Posted April 4, 2015 (edited) ... Edited April 4, 2015 by djeneralche
morgana Posted April 4, 2015 Posted April 4, 2015 i imalo je prilicno jak miris. to su i moja sjecanja. cg, ne dalmacija.
duda Posted April 4, 2015 Posted April 4, 2015 Deluje kao prigodan topik. Elem moje secanje na Dalmaciju je iz 80ih, znam da mi je misao stalno negde bila prisutna pa sam se najzad setio da pitam kevu koja je malo duze bila u toj Dalmaciji i samo sam potvrdio ono sto sam mislio. Niti lokalci niti mi koji smo tu bili po 3 meseca nismo koristili maslinovo ulje u ishrani. Jedina namera maslinovog ulja bila je za mazanje protiv sunca. čovek kod kojeg letujemo već evo 10 godina (grk, halkidiki), kaže da njegova majka u žiivotu nije kupila litru ulja, tj. koristila za sve isključivo maslinovo iz vlastite proizvodnje
Skyhighatrist Posted April 4, 2015 Posted April 4, 2015 koristila za sve isključivo maslinovo iz vlastite proizvodnje Isto važi za prijatelje i rodbinu sa Šolte, Visa i Lastova, s tim što oni za ponešto u kuhinji koriste i svinjsku mast (s kontinenta, ne gaje svinje).
I*m with the pilots Posted November 8, 2017 Posted November 8, 2017 Ne znam na koju temu da stavim, mozda ovde....dugacak je tekst ali zanimljiv, o celoj prici zvanoj "clean eating" Why we fell for clean eatingThe oh-so-Instagrammable food movement has been thoroughly debunked – but it shows no signs of going away. The real question is why we were so desperate to believe it. By Bee Wilsonhttps://www.theguardian.com/lifeandstyle/2017/aug/11/why-we-fell-for-clean-eating
El Guapo Posted January 18, 2019 Posted January 18, 2019 Leči, ali i košta!http://www.semesemena.co.rs/semezaklice.htmlПослато са LEX820 уз помоћ Тапатока
darling Posted April 18, 2019 Posted April 18, 2019 meni ovo leci zivce dok gledam, ne moram ni da jedem. jel ima jos osvescenih asmr-ovaca? (inace, osim sto mi se dize na ove videee, hidamari recepti su odlicni, mada su u malim merama, za male ljude. nikad nisam zamisljala da su japanci malecki koji jedu malo slatkog.)
Recommended Posts