nezvanova Posted January 6, 2021 Posted January 6, 2021 zrenjanin se raduje, takodje istina, ovoga puta su i tata i sin u konkurenciji, navijanje je generacijsko! 1
msv Posted January 6, 2021 Posted January 6, 2021 4 hours ago, Zabalujev said: Ja samo Vidojkovića, ne valja Iz tog razloga se i pitam koji im je uopšte kriterijum za ovaj širi izbor. Ispunjavanje osnovnih kriterijuma konkursa? Ne, to je bio prvi spisak od 212 romana. Na ovom drugom spisku npr. nema Vuka Draškovića, Duleta Glavonje...
Zabalujev Posted January 6, 2021 Posted January 6, 2021 Toga nikada nije falilo. 😊 Imam tu negde u kući samizdat knjižicu iz sedamdesetih lika koji opisuje svoje putešestvije po Jugoslaviji, dođe u neko mesto, zsposli se, nađe neku žensku, popičkara se s kim god, ide dalje... I nekog koji mi je za "koliko date" prodao ispred Doma sindikata svoju egzistencijalističko-duhovnu novelu...
koksy Posted January 6, 2021 Posted January 6, 2021 ovde imamo izvestan kuriozitet pod brojem 5. Darko Cvijetić je prošlogodišnji dobitnik hrvatske nagrade "Fric" za najbolji roman na hrvatskom jeziku (za roman, ako to jeste roman, "Šindlerov lift"). za istu nagradu je kandidat i ove godine za roman "Što na podu spavaš" a evo ga i u širem izboru za NiN-ovu nagradu koja se dodeljuje za roman pisan na srpskom. inače, njegov izdavač za Srbiju (Knj.radionica Rašić), razume se, roman nije "prevodio".
slepa živana Posted January 6, 2021 Posted January 6, 2021 sad kad se nadignu oni bojkotaši od prošle godine...
Sludge Factory Posted January 6, 2021 Posted January 6, 2021 Meni ovo Vlahovicevo lici na one graficke prikaze virusa
fren Posted January 7, 2021 Posted January 7, 2021 16 hours ago, slepa živana said: sad kad se nadignu oni bojkotaši od prošle godine... Ne verujem, nemaju novih naslova, a Marojevic je dobio neku nagradu Solarisa, pa ga je to zadovoljilo.
koksy Posted January 7, 2021 Posted January 7, 2021 21 hours ago, slepa živana said: sad kad se nadignu oni bojkotaši od prošle godine... @zivana ...to će da se dogodi sigurno ako Cvijetić stigne do užeg izbora. tim pre što je, ako se dobro sećam, jedan deo žirija već imao inicijativu da se kriterijum o romanu pisanom na srpskom isključi iz pravilnika za dodelu nagrade.
slepa živana Posted January 8, 2021 Posted January 8, 2021 On 7.1.2021. at 13:44, fren said: Ne verujem, nemaju novih naslova, a Marojevic je dobio neku nagradu Solarisa, pa ga je to zadovoljilo. verovatno je bojkotovao ove godine. ne verujem da se ne bi našao u ovom izboru od 30 i nešto... nisam ni znala da je i on učestvovao u onom prošle godine. u svakom slučaju, ne deluje mi kao kolovođa. nego ona ekipa, zaboravila sam kako se zovu, kao neki autoput ruta 87 ne sećam se... kecmanović, stojiljković, bazdulj... to društvo. On 7.1.2021. at 19:11, koksy said: @zivana ...to će da se dogodi sigurno ako Cvijetić stigne do užeg izbora. tim pre što je, ako se dobro sećam, jedan deo žirija već imao inicijativu da se kriterijum o romanu pisanom na srpskom isključi iz pravilnika za dodelu nagrade. ne znam tačno ni šta bi to značilo. da mogu da uđu u konkurenciju romani iz cg, bih i hrvatske? obradovalo me je što je na ovom spisku miloš živanović. njega pamtim iz betona. izdavač mu je orfelin. ako on bude nagrađen, neko iz ove rute 87 će ritualno da se samoubije u restoranu u francuskoj 7.
koksy Posted January 8, 2021 Posted January 8, 2021 25 minutes ago, slepa živana said: njega pamtim iz betona. ajajaj, nemoj dalje, ženo božja, nemo' d'davim u šolju! 1
gospa buba Posted January 8, 2021 Posted January 8, 2021 koliko vidim ziri je isti? ako jeste, nema shanse da kusturichari ne shiznu za neshto sent from bubamoto
koksy Posted January 8, 2021 Posted January 8, 2021 (edited) naravno. garantujem da Milenković i Teofilo spremaju neke opačine. Edited January 8, 2021 by koksy
fren Posted January 9, 2021 Posted January 9, 2021 I evo ih https://rs.sputniknews.com/kultura/202101091124327472-grupa-pisaca-i-ove-godine-bojkotuje-ninovu-nagradu/?fbclid=IwAR2FLFUTXPsmaL8duGcfaFF0POPlxny9QbfQdDsvlCy66kc_6htNUCfqLI8 1
Recommended Posts