Mp40 Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 to... i to da oni nisu medjunarodni teroristi koji treba da gule godine zbog stete od 20evra. Ne mozes suditi ljudima samo zbog politcke ideje. Pogotovo sto opasnije politicke ideje ne ganjas ni kad naprave milijardu puta vece sranje.
Д Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 То је мало прст у око, јер прејудицира одлуку суда који је једини надлежан да то установи, па може да има контра-ефекат?
Д Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 Евентуално можда и апел да се бране са слободе, ако заиста нема сведока (па нема на кога да утичу), а имајући у виду да нису раније кривично гоњени и осуђивани (што је ваљда стандардно олакшавајуће, барем толико да седиш код куће током суђења)?
Milogled Bluff Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 Po meni je veci problem naci novine koje ce da objave nesto slicno.
Gonzo Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 (edited) ajmo, sledeća ideja je bilbord, onda odustajemo i od toga jer to sve drži šaper i ekipa, prelazimo na ideju o štampanju plakata, što je isto nezgodno i rizično, raspitujemo se kod prijatelja i saznajemo da ima jedan što je spreman da metne glavu u torbu i odštampa 100 komada, kreće dogovaranje oko toga ko će lepiti plakate i koja su najbolja mesta, tu uviđamo da i nemamo baš previše vremena za direktnu akciju od posla, fakulteta, devojke/momka, šopinga, odlaska u kafanu, gledanja utakmica, kiseljenja kupusa, etc. i vraćamo se starom dobrom forumu..ko onda kad smo rušili tomicu. Edited December 19, 2009 by Gonzo
kokota Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 U Vrscu je pre skoro mesec dana izlepljeno jako puno plakata: "Sloboda uhapsenim anarhistima". Radio je tamosnji ASI (ako nesto znaci, mogu da se raspitam koliko love, da li je preostalo materijala, bla-bla). Ideja sa plakatima nije losa da se pridobije paznja gradjanstva, ali to svakako nece uspeti da se uradi sa 100 plakata. A nisam siguran koliko bi novca bilo na raspolaganju za dovoljan broj plakata da bi akcija imala bilo kakvog efekta.Javni protest? Mali broj ljudi bi se okupio, a mediji verovatno ne bi nasli za shodno da spomenu to.Preko medija? Problem bi mogao biti teska dostupnost, ali prednost efekat na javnost.Ne znam, ali ako se otvori neki racun, javite pa cemo da sirimo pricu.. i nadamo se da bar nekog efekta ima..
Milogled Bluff Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 (edited) ^^Ja sam spreman da pomognem finansijski. Da lepim plakate nisam. Jebiga. Edited December 19, 2009 by Milogled Bluff
halloween Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 То је мало прст у око, јер прејудицира одлуку суда који је једини надлежан да то установи, па може да има контра-ефекат?Možda bi trebalo obrnuti pitanje pa da neko da upita medije zašto krše pretpostavku nevinosti proglašavajući kriminalcima, teroristima i sl. ljude koji nisu pravnosnažno osuđeni. I to može biti uticaj na sudsku nezavisnost. Nezgodno je davati bilo kakvu informaciju na osnovu onog što je u medijima izneto. Da li su im branioci određeni po službenoj dužnosti ili su ih sami birali?
Mp40 Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 Prvi kriticki tekst koji sam video u stampi! I to jos u DS fanzinu...http://www.blic.rs/Komentar/Iz-mog-ugla/17...nog--u-ogledalu
čekmeže Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 Odličan...za komandanteovo plakatiranje.Najviše mi se sviđa ovo antilevičarske, u zemlji gde te hapsi SPS a vladajuća partija je članica Socijalističke internacionale. Voleo bih da vidim kako bi ovi ljudi prošli u nekoj zemlji levičarske klike- pretpostavljam da bi ih mrak progutao na nekoliko godinica. Nadam se da će se pod ovom reakcionarnom kulačkom bandom vrlo brzo pojaviti na slobodi.
pacey defender Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 fin plakat. ubada u sredu, ako ste anarhista.
Mp40 Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 Odličan...za komandanteovo plakatiranje.Najviše mi se sviđa ovo antilevičarske, u zemlji gde te hapsi SPS a vladajuća partija je članica Socijalističke internacionale. Voleo bih da vidim kako bi ovi ljudi prošli u nekoj zemlji levičarske klike- pretpostavljam da bi ih mrak progutao na nekoliko godinica. Nadam se da će se pod ovom reakcionarnom kulačkom bandom vrlo brzo pojaviti na slobodi.Znaci, vlast nam je stvarno levicarska? Dooobro... Tvoji Alternative Tentacles diskovi i vinili skacu sa police i samoubijaju se, shvativsi da nicemu nisu sluzili. Amebix i Jello pokusavaju jedno drugim da se preseku na pola...@PaceyJa mislio da ce i najsebicnije libose dirnuti ali, ne vredi, previse sam ideoloski bazdaren...
pacey defender Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 @PaceyJa mislio da ce i najsebicnije libose dirnuti ali, ne vredi, previse sam ideoloski bazdaren...Žao mi je, ali ljudi koji mene nazivaju fašistom ne zaslužuju mnogo više od "da, slažem se da ih treba osloboditi" komentara.
čekmeže Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 Možda nam vlast nije levičarska koliko bi ti hteo, ali na papiru je tako. RIZov gramofon mi je odavno pokvaren, igala nema, a cd tehnologija me je zaobišla. I svaki pravi anarhista bi trebao da zaobiđe cd tehnologiju, jer od svakog cedea kapne i Soniju, a Sony radi za vojsku itd, itd...Dugo vremena su se moji životni stavovi i muzika koju volim poklapali. Muzika je ostala ista, ali bi bilo licemerno da osam sati radim u banci a onda palamudim o anarhizmu. A i drugovi anarhisti su me svojevremeno isključili kad sam se pojavio u čempionovom duksu sa kapuljačom, onaj teget. Kažu ne moš nositi markirano. Mrzelo me da ih pitam dal isto važi i za martinke...Dođe ti na ovo što i pejsi kaže, ima dosta ljudi kojima je sve to ok i na tvojoj su strani, ali ne možeš me nazivati ljotićevcem i očekivati pozitivnu reakciju.
Recommended Posts