halloween Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 Једино ако нису били свесни да је у питању амбасада. Имајући у виду њихову политичку ангажованост и врло прецизно профилисане ставове (а мислим да су неки и студенти права, ваљда?), као (ако се добро сећам) и отворену подршку оптужених анархистима Грчке у недавној прошлости, нема дилеме. Било би јако тешко доказати да нису имали намеру, а не да јесу.Ovaj element je politički aspekt krivičnog dela. Čini mi se da je ovo i prava stvar za diskusiju na forumu, uz napomenu da je teret dokazivanja na tužiocu.
Mp40 Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 (edited) ne pricaj sa njim, nabodiiii gaaaaaaa, nabodi gaaaaa, nabodi gaaaaaa-aaaaa! Edited December 11, 2009 by Mp40
Pontijak Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 Ovaj element je politički aspekt krivičnog dela. Čini mi se da je ovo i prava stvar za diskusiju na forumu, uz napomenu da je teret dokazivanja na tužiocu.upravo. po damji najveci dokaz njihove o nameri da izvrse delo medjunarodnog terorizma su njihovi politicki stavovi plus podrska grckim anarhistima. jbt, kako se ovoga nije setila grcka drzava u obracunu sa svojim anarhistima i ostalim levicarskim grupama, lepo pretvore desetak ostrva u zatvore, expresno osudjuju ljude na visegodisnje kazne zatvora i nema vise zilion molotovljevih koktela po atinskim ulicama svaki put kada su demonstracije <_< ostrva su potrebna zbog brojnosti ucesnika demonstracija naravno
halloween Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 ne pricaj sa njim, nabodiiii gaaaaaaa, nabodi gaaaaa, nabodi gaaaaaa-aaaaa!Evo, nеću više uopšte, ne samo da D-om. Dixi!
Д Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 upravo. po damji najveci dokaz njihove o nameri da izvrse delo medjunarodnog terorizmaКада неко преступи закон, на суду се не доказује да ли је он планирао да почини баш то и то кривично дело, него ком кривичном делу одговарају елементи онога што је учинио. Можда су они хтели да направе роштиљ, али сви елементи онога што су учинили одговарају међународном тероризму.
Miralem Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 Evo ja kao amater sa položenim pravosudnim ispitom i radom u pravosuđu pokušavam da naglasim da izazivanje požara, eksplozije i druge opšteopasne radnje u krivičnopravnom smislu ne znači automatski konkretnu opasnost.ne, ali ovde imamo slucaj bacanja zapaljive naprave na objekat, cega je logican nastavak pozar. pozar - opasno, pec pec, moze svasta od njega da ispadne. e sad, ovde de ja zivim (ne znam kako je u srbiji), bi rata & drugari evt. mogli da dokazu (teret pada na njih) kako je ta naprava koju su bacili neupotrebljiva u cilju izazivanja veceg pozara, tj opasnosti. sto bas i nije tako jednostavno, cak i ako verujemo empeju u vezi sastava. sve u svemu, ne bih voleo da sam im u kozi.
Pontijak Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 Можда су они хтели да направе роштиљ, али сви елементи онога што су учинили одговарају међународном тероризму.jebao te medjunarodni terorizam, iz nekog svog zezanja (sumnjam da si ozbiljan) si zauzeo stav kao penzos koji slepo ponavlja stavove aktuelne vlasti ma koja vlast bila tesko da su i grcke diplomate shvatile taj akt kao delo medjunarodnog terorizma, po prirodi svog posla prate dovoljno domacu scenu tj ono sto njih interesuje a ko prati ratin rad pa tesko da moze da ga svrsta medju medjunarodne teroriste, jedino ako bas, bas grcka strana nije izvrsila neki tajni diplomatski pritisak na najvisem nivou da se bas rata i drugari kazne zbog svojih kontakata sa grckim anarhistima koji ugrozavaju same temelje grcke drzave <_< kao, bacanje molotovljevog na zgradu je bitno ugrozilo grcku drzavu koja je tada drzala u zatvoru lika koji je strajkovao gladju a sto je bio razlog bacanja koktela sudeci po proglasu te grupe crni ilija od koje su se rata i drustvo odmah ogradili (lik koji je strajkovao gladju je u medjuvremeni i pusten iz grckog zatvora), ma tesko je poverovati u takav besmisao da grcka strana tajno urgira kod srpske strane da se slomi kicma rati i drugarima pravnim putem i time zada tezak udarac anahristickoj internacionali <_< kao sto je tesko poverovati da srpska vlast, ma koliko ljigava bila, bas na ovaj nacin ljubi guzicu grckoj vlastimeni je suludo da je ova impotentna drzava nasla bas na tim ljudima da dokazuje da ima kurca dok se pred svim mogucim vidovima ekstremizma, divljastva i nasilnistva, neofasistickim udruzenjima i slicnim idiotizmima kurvinski povlaci sve glumeci cvrstinu a ostavljajuci pravu sliku svoje mlitavosti
Д Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 jebao te medjunarodni terorizam, iz nekog svog zezanja (sumnjam da si ozbiljan) si zauzeo stav kao penzos koji slepo ponavlja stavove aktuelne vlasti ma koja vlast bila Скоро па тачно. Наиме, мене нервира када људи по групама крену да колективизују своје ставове, налазећи валидацију ставова на тај начин, па ми је онда забавно да будем против тих ставова. А одавно сам научио да је стварно и озбиљно изражавање сопствених ставова на форумима генерално губљење времена и живаца. Понекад ми се и омакне још увек, па заступам и своје ставове, али они су ионако диверзни, јер одговарају природи саме стварности која је таква.
Pontijak Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 (edited) Скоро па тачно.ma ok. meni je rata onako simpatican, dozivljavam ga kao gradsku blentu od koje nema opasnosti i ima neceg cak dirljivog u njegovom aktivizmu. priznajem da mene samo nervira cinjenica opste ravnodusnosti u javnosti pred cinjenicom visemesecnog drzanja u zatvoru grupe ljudi pod takvom, po meni imbecilno nategnutom, optuznicom. vec sama diskusija oko toga da li je pocinjen akt medjunarodnog terorizma ili nije je sama po sebi kao iz zone sumraka, tu je valjda neki tvoj doprinos sto si svojim postovima doveo da se ta sumracnost primeti. bas me interesuje na sta ce da lici to sudjenje koje ce poceti ko zna kada, nadam se pre 20.12.2012. Edited December 11, 2009 by Pontijak
Mp40 Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 Ne znam gde vise da se obratim pa apelujem i na ovo okupljaliste sebicnih libosa... Dizite svest o ovim ljudima, oni su tamo izolovani od sveta. Jako im je tesko. Ne treba biti anarhista da bi se videlo da se izivljavaju nad njima. Nemaju pravo na posete. Mogu da vide svoje najblize dva puta mesecno, kroz staklo. Oni nisu neki ludi teroristi. Rata je jos i OK a ostalima je veoma tesko. Depresivni su, bolesni. Dvoje njih ima teske hronicne bolesti koje se tamo ne tretiraju. To je nehumano. Neophodna je reakcija javnosti! Ne dajte da ih zaborave i da im rade u tisini i tami sta pozele.Neophodno je da otkrijemo ko toliko zeli i pritiska da se oni svirepo tretiraju i prejako kaznjavaju?
Д Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 Ne znam gde vise da se obratim pa apelujem i na ovo okupljaliste sebicnih libosa... Dizite svest o ovim ljudima, oni su tamo izolovani od sveta. Jako im je tesko. Ne treba biti anarhista da bi se videlo da se izivljavaju nad njima. Nemaju pravo na posete. Mogu da vide svoje najblize dva puta mesecno, kroz staklo. Oni nisu neki ludi teroristi. Rata je jos i OK a ostalima je veoma tesko. Depresivni su, bolesni. Dvoje njih ima teske hronicne bolesti koje se tamo ne tretiraju. To je nehumano. Neophodna je reakcija javnosti! Ne dajte da ih zaborave i da im rade u tisini i tami sta pozele.Neophodno je da otkrijemo ko toliko zeli i pritiska da se oni svirepo tretiraju i prejako kaznjavaju?Хм, ево ја бих заиста кад боље размислим желео да некако помогнем, иако не разумем шта неко очекује када баци било шта запаљиво на амбасаду, али објективно не знам ништа што бих могао да урадим, а да заиста буде од помоћи. Јасно ми је и да може човека да понесе да уради глупост, а да је уствари реч о обичним, нормалним људима, само не знам како помоћи сада. Да сам неки функционер, бих пробао. Једино да апелујем овако овде, ако чита неко од утицаја, да сагледа ствари и са људске, не-механичке стране.
salkodinamitas Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 Ne znam gde vise da se obratim pa apelujem i na ovo okupljaliste sebicnih libosa... Dizite svest o ovim ljudima, oni su tamo izolovani od sveta. Jako im je tesko. Ne treba biti anarhista da bi se videlo da se izivljavaju nad njima. Nemaju pravo na posete. Mogu da vide svoje najblize dva puta mesecno, kroz staklo. Oni nisu neki ludi teroristi. Rata je jos i OK a ostalima je veoma tesko. Depresivni su, bolesni. Dvoje njih ima teske hronicne bolesti koje se tamo ne tretiraju. To je nehumano. Neophodna je reakcija javnosti! Ne dajte da ih zaborave i da im rade u tisini i tami sta pozele.Neophodno je da otkrijemo ko toliko zeli i pritiska da se oni svirepo tretiraju i prejako kaznjavaju?Ne znam da li spadam u te ali da odgovorim. Ta priča sa anarhizmomim mi je ovčji ud, otprilike kao da neko napravi Begovsku demokratsku partiju pod parolom "Vrćite nam begluke rajetino pogana". Ali mi je zao da zaludjeni klinci najebu u zemlji u kojoj sa popovi decojebi mirno setaju. Najviše što treba da im urade je da im daju kofe i četke u ruke i odvedu ih da poprave štetu. Ili po dve vaspitne i razguli kući, da te više ne vidim da praviš gluposti. Ovo je prosto nečije iživljavanje. Evo napravi neku peticiju, daj račun za pare za advokata, iskroj šablon pa da špricamo "Pravda za dileje" po zidovima. Ozbiljno
Д Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 daj račun za pare za advokataЕво, ово је добра идеја, ја бих дао неке паре, ако има потребе.
Milogled Bluff Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 Хм, ево ја бих заиста кад боље размислим желео да некако помогнем, иако не разумем шта неко очекује када баци било шта запаљиво на амбасаду Pa mozda postovanje jednog od osnovnih ljudskih prava - prava na sudjenje u razumnom roku.Ustvari, jebes pravo, mozda samo jednako human tretman kakav je imala fasisticka bagra koja je pretila i organizovala prebijanje neduznih ljudi. Onih koji su se drznuli da pozele setnju centrom grada, a ne Uscem.
assück Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 pa sta preostaje? peticija? to su vec imali intelektualci, nije da se nesto promenilo
Recommended Posts