kim_philby Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 za ovo "krivicno" delo, to sto su do sada odmardeljisali je vise nego dovoljno. to je obican vandalizam, nista vise. 60 dana okopavanja kuruza ili vadjenja secerne repe u padinjaku. ionako im je rata zatvor pretvorio u crveni univerzitet - ako ozbiljni krimosi prihvate njegovo ucenje, ova drzava ce mnogo vise najebati nego sa njim na slobodi.tacno ali meni je interesantno da se kola bas lome na njima...
Budja Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 tacno ali meni je interesantno da se kola bas lome na njima...Apsolutno.Ako je odluka zaista politicka, pored toga sto lose govori o sudstvu, nije jasno kome ide u korist.Ako je u pitanju licna odluka sudije, onda to opet govori dovoljn o stanju sudstva.
yolo Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 tacno ali meni je interesantno da se kola bas lome na njima...ma ne lome se ideoloski, ako na to pucas - da su oni kao neka nova levica potencijalna opasnost za ivicin (gle cuda ministar dela) SPS. ova je bre drzava u debelom qrcu od korupcije i nesposobnosti i ocajnicki trazi dobitnicku situaciju za sebe na kojoj moze da zasilji patku i pokaze kako je jaka, efikasna i brza. od rate i drugara nema boljih, bacili benzin na ambasadu prijateljske zemlje, nemaju nikakva ledja ni u politici ni u bilo kakvoj moci, nemaju para za krimoske advokate. namestili se na penal. bojim se da ih iz cele price vadi samo neko ozbiljno lobiranje, ali ni za to se nece naci niko ko ce takve luzere da prevali preko usta. bar da nisu na grcke picke, da je neka normalna zemlja ciji bi ambasador okrenuo ivicu i zamolio ga da ne jede govana preko njihovih ledja, ali grci. jbga, ne kaze se za dzaba ua grcite.
Miralem Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 a na drugi - jedan nespretno bacen molotovljev koktel, usred noci (medjunarodni terorizam).ovaj, taj koktel se kvalifikuje za medjunarodni terorizam. svi elementi su tu, ustavni sud ne bi npr. mogo da obori presudu ako im se rebne vise godina. naravno, dobar sudija bi im dao koji mesec max, jer su budale u pitanju, ali mogu da nemaju srece. jednostavno- usrali su, sad je sve u bozijim rukama.
Mp40 Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 SVI DOBRO ZIVELI ALI GRCI NEGrafit ispisan narandzastim sprejom na fasadi zgrade prekoputa moje od strane penzionera revoltiranog stalnim bahanlijama koje su neki grci studenti pravili na gajbi i nisu mu dali mira u pocinku. Grafit je mogao da stane na A4 papir! A potrebno je zavidno znanje grafologije da se iscita. Eto, ti grci postenog matorca nateraju da u 78. godini pocne da spreja zidove nocu!Atina je majka. Javljam se odatle. Odjavljujem. Narodna pobuna se ne moz ugusti.
Аврам Гојић Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 (edited) ovaj, taj koktel se kvalifikuje za medjunarodni terorizam. svi elementi su tu, ustavni sud ne bi npr. mogo da obori presudu ako im se rebne vise godina. naravno, dobar sudija bi im dao koji mesec max, jer su budale u pitanju, ali mogu da nemaju srece. jednostavno- usrali su, sad je sve u bozijim rukama.pa moze da se kvalifikuje, ako nategnes pravo kao dete slinu. nego postupak prema Trivuncu et al sadrzi i neke delimicno protivpravne elemente, kao sto je produzavanje pritvora bez pravne osnove (uticanje na koje svedoke?), da ne govorimo o promptnoj prekvalifikaciji dela, kada u roku od 24 casa tuzilastvo, nicim izazvano, bez obrazlozenja i novih dokaza odluci da nije u pitanju vandalizam nego medjunarodni terorizam. ovo nema nikakve veze sa srecom nego sa gotovo neskrivenim mesanjem izvrsne u sudsku vlast. ceterum censeo, u jednom drugom slucaju, uspesno paljenje ambasade sa smrtnom posledicom kvalifikovano je kao izazivanje opste opasnosti. ne moze se uopste razgovarati o procesu Trivuncevoj grupi bez pominjanja ove cinjenice. i pre nego sto mi kazes da se pritvor moze odrediti i zbog evt. bekstva ili mogucnosti ponavljanja krivicnog dela, recu cu ti da je takav argument u slucaju ovih likova naprosto smejurija, u zemlji gde se optuzeni za mnogo teza dela rutinski brane sa slobode. zakon ne cine samo paragrafi, nego i pravosudna praksa. @kim: lome se na njima ne zato sto su Rata i kompanija slabi i bez ledja, nego zato sto su u strahu velike oci. a boje se onoga sto im i inace ne gine, ali im to nece priustiti smotani Rata nego neki malo rudimentarniji i proaktivniji ljudi koji ce se jednom setiti da pitaju gde su njihove akcije od 1.000 evra, zasto moraju da placaju mleko skuplje nego Nemci, zasto im firma ne uplacuje doprinose a drzava ne salje inspekciju i pored ponovljenih dojava radnika, i kako se tacno trosi 100.000.000 evra ukradenih iz budzeta, u vreme krize zbog koje smo mi danas na poslu skupljali novac da zena od 31 godine moze da detetu kupi antibiotik "panklav" za koji nema novca jer je morala da bira izmedju hrane i leka. Edited December 11, 2009 by vasudeva418
kim_philby Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 (edited) pa moze da se kvalifikuje, ako nategnes pravo kao dete slinu. nego postupak prema Trivuncu et al sadrzi i neke delimicno protivpravne elemente, kao sto je produzavanje pritvora bez pravne osnove (uticanje na koje svedoke?), da ne govorimo o promptnoj prekvalifikaciji dela, kada u roku od 24 casa tuzilastvo, nicim izazvano, bez obrazlozenja i novih dokaza odluci da nije u pitanju vandalizam nego medjunarodni terorizam. ovo nema nikakve veze sa srecom nego sa gotovo neskrivenim mesanjem izvrsne u sudsku vlast. ceterum censeo, u jednom drugom slucaju, uspesno paljenje ambasade sa smrtnom posledicom kvalifikovano je kao izazivanje opste opasnosti. ne moze se uopste razgovarati o procesu Trivuncevoj grupi bez pominjanja ove cinjenice. i pre nego sto mi kazes da se pritvor moze odrediti i zbog evt. bekstva ili mogucnosti ponavljanja krivicnog dela, recu cu ti da je takav argument u slucaju ovih likova naprosto smejurija, u zemlji gde se optuzeni za mnogo teza dela rutinski brane sa slobode. zakon ne cine samo paragrafi, nego i pravosudna praksa. ako bi zeleo da se igram djavoljeg advokata mogao bi da skrenem paznju da je za konstituisanje bica krivicnog dela terorizma bitna i namera da se izazove osecanje straha ili nesigurnosti kod gradjana. ocigledno su drzavni organi procenili da je paljenje americke ambasade nesto sto uopste nije uznemirilo nase gradjanstvo. naprotiv.edit: inace slazem se s gazzom. ovde nema ideoloske diferencijacije ili nekog pokusaja obracuna sa levim idejama vec samo mesavine zluradosti i prilike da se na nekome pokaze da je jedino nasilje u nasoj zemlji ono koje drzava odobrava i koje je ustavom propisano (policija, vojska, navijaci...) Edited December 11, 2009 by kim_philby
Аврам Гојић Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 pogledaj moj edit, mislim da tu ima jos neceg.
kim_philby Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 pogledaj moj edit, mislim da tu ima jos neceg.ne znam kako da ti na ovo odgovorim do:da u pravu si ali mislim da gresis :) pamet politicke elite ove zemlje ne seze dalje od njenog sve veceg trbuha. niti rata predstavlja pretnju po brutalni tranzicijski kapitalizam (koji je u vecitoj tranziciji naravno), niti bi nasa drzava i oligarsi koji su je pazarili mogli to da shvate cak i kada bi on to bio.
Аврам Гојић Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 naravno da Rata nije pretnja, ali mislim da u istrulelim mozgovima nase korumpirane revizionisticke elite to izgleda malo drugacije. ej, pricamo o ljudima koji su juce zabranili fotografisanje predsednistva Srbije. ne znam da li uvidjas do kojih se vrhunaca debeovskog ludila treba popeti da bi se donela takva odluka.
kim_philby Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 naravno da Rata nije pretnja, ali mislim da u istrulelim mozgovima nase korumpirane revizionisticke elite to izgleda malo drugacije. ej, pricamo o ljudima koji su juce zabranili fotografisanje predsednistva Srbije. ne znam da li uvidjas do kojih se vrhunaca debeovskog ludila treba popeti da bi se donela takva odluka.moze biti. ukoliko je to istina polako se priblizavamo nekoj tacki bez povratka.
Аврам Гојић Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 moze biti. ukoliko je to istina polako se priblizavamo nekoj tacki bez povratka.Mi naprosto zivimo u zemlji kojom vlada koalicija ubica i lopova i oni ce uraditi sve da zastite svoje pozicije. A mnoze se signali da su poceli da vide neprijatelje tamo gde ih nema, i to ne moze izaci na dobro, pogotovo sto ovog puta nece biti nikakvih fondova Stejt Dipartmenta da nas iz toga izvuku.
yolo Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 (edited) ma ne, nema tu nikakvog debeovskog ludila nego se radi o ocajnickom hvatanju za svaku slamku koja pokazuje snagu i efikasnost ove vlasti. isto kao sto je cirkus oko smrti patrijarha napravljen da bi se pokazala snaga drzave u tako teskom trenutku po bice srpskog naroda, tako i sada, salje se poruka da je drzava odlucna kada je u pitanju borba protiv medjunarodnog terorizma. kada vec nigde drugde nije. Edited December 11, 2009 by gazza1
Д Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 Tebi nije najjasniji koncept prava, pa evo potrudicu se: kazna treba da bude srazmerna tezini krivicnog dela, a kvalifikacija dela u optuznom predlogu treba da odgovara opisu dela. Sada te, na osnovu ovoga, pozivam da na jedan tas stavis spaljivanje dela ambasade sa smrtnom posledicom (izazivanje opste opasnosti), a na drugi - jedan nespretno bacen molotovljev koktel, usred noci (medjunarodni terorizam). Jednacina je toliko laka da ce je covek sa tvojim IQ resiti za nekoliko sekundi, a posto verujem da ti je jasno o cemu govorim, cenim da ti se naprosto dopada sto su anarhisti nagrabusili. Molim te da budes posten i da kazes "ne zanima me zakon, ne volim levicare i zelim da idu na dugu robiju, bez obzira da li je to u skladu sa pravom ili ne". Не могу ово горе да кажем, све и да хоћу у инат теби, јер ја сам комуниста и левичар. Друга је ствар анархизам, који практикују углавном људи несвесни контекста, јер дубоки процеси се не мењају усијаном главом, него сами собом, својим унутрашњим закономерним развојем.И дабоме да је теже дело са тежим последицама паљење амбасаде САД, али када неко баци молотовљев коктел на неку амбасаду то ствара исту опасност. Тај неко не зна да ли ће ватра да захвати како треба и да ли ће неко да је угаси на време. Тај је бацио да би запалио и ту је што се његовог удела тиче, крај приче.
Аврам Гојић Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 (edited) ok.znaci slazemo se da napad na grcku ambasadu nije medjunarodni terorizam nego izazivanje opste opasnosti? pa to i ja pricam sve vreme, hvala na potvrdi Edited December 11, 2009 by vasudeva418
Recommended Posts