Ros Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 u tom trulom kapitalizmu ne moz' posten covek ni da se bori protiv fasizma od silnih obaveza.
Miralem Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 (edited) jaki skupovi. prvi treba bojkotovati jer se na njemu pojavljuje gorcin, a ovi mladi su izgleda previse mladi. ko da nemaju vise od 10 godina, cim zahtevaju - Brzo hapšenje, efikasno suđenje i maksimalne kazne- Da policija i tužilaštvo tretiraju pretnje ozbiljno koliko i akte fizičkog nasilja Edited September 29, 2009 by Miralem
Lezilebovich Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 To je protest omladina stranaka koje su na vlasti. Nije ni za ocekivati da bude nesto radikalnije. Ali je ipak protest/okupljanje.
Miralem Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 nemam ja problem sa (ne)radikalnoscu zahteva, nego sa tim kako su ih formulisali. ispada da preuzimaju ulogu zakonodavca i sudije, jos samo da naprave spisak imena, odrede im zlocin i kaznu i traze izvrsenje.a moze i ovako: - Brzo hapšenje, efikasno suđenje i adekvatne kazne- Da policija i tužilaštvo tretiraju pretnje ozbiljnosto bi bilo sasvim u duhu onoga za sta se zalazu.a kakva je to omladina helsinskog odbora?
MayDay Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 miralem kenja, ali npr. ja samo mogu da zamislim koja je to grupa entuzijasta koja je od svojih usta odvojila materijalno sredstvo i sela i rekla: hajde mi mladi da se udruzimo pod okriljem helsinskog odbora. ja volim okupljanja i treba da se ide, a ko jebe nas sto kukamo na organizaciju i ne uzmemo sami da koordiniramo, jer to i jeste najveci problem srbije danas. rasprseni i nekoordinisani normalni i pristojni ljudi.
Miralem Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 verovatno izgleda da kenjam i cepidlacim, ali oni koji sami odredjuju tezine krivicnih dela i visinu kazne otprilike uzvikuju "udri fasistu" (protiv cega isto nemam nista). oni koji bi da se zalazu za efikasnu pravnu drzavu (i jednaka prava za sve) bi takve stvari trebalo da prepuste zakonodavcu i sudstvu, i zadovolje se zahtevom da ista samo dejstvuje. sto joj je i duznost. ne moze sve odjednom, ima neka suptilna razlika.
MayDay Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 Miraleme, kenjas.Koliko god ove razne omladine meni bile glupave ko tocila, opet su mi drazi od evropejaca sto cevce mohito u Fridi. Neka ih, neka u dijalogu sa drzavom, koji se ogleda kroz protesnu setnju, traze najvise sto mogu. Nije na njima da budu drzavotvorni.I zasto mislis da sudstvo i policija po automatizmu rade efikasno i pravedno pa ih samo treba pustiti?
Miralem Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 Miraleme, kenjas.banujte maudau jer me vredja.Koliko god ove razne omladine meni bile glupave ko tocila, opet su mi drazi od evropejaca sto cevce mohito u Fridi. Neka ih, neka u dijalogu sa drzavom, koji se ogleda kroz protesnu setnju, traze najvise sto mogu. Nije na njima da budu drzavotvorni.nije najvise sto mogu da traze maksimalna kazna za... koga i sta? niti zahtev da se pretnje izjednace sa stvarnim nasiljem. uporedi ove sto su ubili francuza sa raznoraznim moronima koji nesto kenjaju po internetu. nije na njima da budu drzavotvorni, ali neka bar ne budu kontradiktorni- tj. ne traze efikasnu i pravnu dravu de ce oni odredjivati ko ce za sta i koliko da dobije. ne moze to. covek bi reko da u tim omladinama mora da postoji bar neko ko je zavrsio prvu godinu pravnog. nisu oni gomila petnaestogodisnjaka.I zasto mislis da sudstvo i policija po automatizmu rade efikasno i pravedno pa ih samo treba pustiti?de sam to reko? treba vrsiti pritisak na sudstvo i policiju da budu efikasni i pravedni, tj. u konkretnom slucaju privedu one koji su pretili organizatorima gay parade. ili se mlatiti sa nacosima, molim, moze i to.e sad, sve ovo i nije tolko bitno, nek idu sa kakvim zahtevima hoce, ne mogu da budu gori od ovih sto su zvali gorcina. a i dosadili ste mi, odo sa teme.
woodooinstalater Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 I zasto mislis da sudstvo i policija po automatizmu rade efikasno i pravedno pa ih samo treba pustiti?Tjerko, utuvi: sudstvo, policija, vojska i sva slicna sranja su CC drustva kome pripadaju. Ni bolji ni gori. Dakle, kada je Srbija u pitanju: truli, korumpirani, politizovani... Nek spisak nastavi koga ne mrzi.
Pontijak Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 a kakva je to omladina helsinskog odbora?nesto slicno omladini PUPS-a
salerokada Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 ja volim okupljanja i treba da se ide, a ko jebe nas sto kukamo na organizaciju i ne uzmemo sami da koordiniramo, jer to i jeste najveci problem srbije danas. rasprseni i nekoordinisani normalni i pristojni ljudi.Word.Nekakav protest se mora dogoditi. jbg, ovde nam se ne sviđaju svi ali ako budemo gledali da nam se negde svako sviđa onda bi bilo 50 različitih protesta sa po 50 ljudi na svakom. Koliko god da mi se ne sviđali organizatori ili govornici jednog ili drugog skupa bitan je motiv zbog kog se okupljanje pravi a mislim da se oko toga svi slažemo.
Mentalna Higijena Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 BEOGRAD - Švajcarska državljanka Borka Milankov-Crepulja, pravna savetnica Srpskog narodnog pokreta 1389, od prekjuče se nalazi u ženskom zatvoru Zabela u Požarevcu, gde izdržava desetodnevnu kaznu jer je, kako saznajemo od svedoka njenog hapšenja, javno pokušala da izrazi protest zbog nedavnih pritvaranja članova desničarskih organizacija u Srbiji. Prema tvrdnjama članova Pokreta 1389 o njenom pritvaranju već su obavešteni OEBS, čelnici švajcarskog parlamenta i lideri njihovih vodećih partija. http://www.kurir-info.rs/clanak/crna-hronika/kurir-30-09-2009/uhapsena-savetnica-1389
Pontijak Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 strasno. u Svajcarskoj je Polanski u zatvoru, u Srbiji Milankov - Crepulja, ovo je milenujum totalitarizma. sumrak civilizacije <_<
uros_s78 Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 nesto slicno omladini PUPS-aNe lupetaj!Omladina HOPS-a su svi oni koji su zavrsili Skolu demokratije HOPS-a, ima aktivnih ljudi i neaktivnih, ja sam neaktivan, npr. <_<
Recommended Posts