Jump to content
IGNORED

ANTIFA Bg

zavisnica

Recommended Posts

Posted (edited)
Otvreno pismo intelektualacaNeke svinje su jednakije od drugihe-NovineDržavni organi razbijanje jednog prozora na praznoj zgradi ambasade Grčke uz pomoć dve zapaljene flaše koje nisu dovele do požara, karakterišu kao čin međunarodnog terorizma, što je delo koje u Krivičnom zakoniku Republike Srbije stoji odmah uz vršenje genocida, ratnih zločina i vođenje agresivnog rataOvim pismom želimo da iskažemo zabrinutost zbog najave državnih organa gonjenja da će protiv šestoro osumnjičenih za skorašnji napad „molotovljevim koktelima“ na ambasadu Grčke u Beogradu podići optužnicu koja ih tereti za delo međunarodnog terorizma.Bez želje da na bilo koji način pravdamo ovakav čin, smatramo našom dužnošću da ukažemo na ono što prepoznajemo kao političku pozadinu primene dvostrukih standarda, a koja može pogubno uticati na dalji razvoj našeg društva.Ne tako davno, tokom protesta održanih 21. februara 2008. godine nakon proglašenja nezavisnosti Kosova, zapaljena je ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu. Zgrada ambasade je znatno oštećena požarom, dok je jedan od napadača tom prilikom izgubio život. Jedini učesnik ovog napada koji se našao na optuženičkoj klupi tereti se za izvršenje teškog dela protiv opšte sigurnosti.Nasuprot tome, državni organi razbijanje jednog prozora na praznoj zgradi ambasade Grčke uz pomoć dve zapaljene flaše koje nisu dovele do požara, karakterišu kao čin međunarodnog terorizma, što je delo koje u Krivičnom zakoniku Republike Srbije stoji odmah uz vršenje genocida, ratnih zločina i vođenje agresivnog rata.Postoji bojazan da je paradoksalno različito pozicioniranje organa gonjenja spram ova dva slučaja politički uslovljeno nastojanjem delova aktuelne vlasti da poboljšaju svoj rejting kod nacionalistički orijentisanog dela biračkog tela. Ovo ima i podsticajno dejstvo na jačanje šovinističkih i desno ekstremističkih tendencija u našem društvu, poput onih koje su mahom bez većih pravnih posledica početkom 2008. godine učestvovale u spomenutom paljenju ambasada u Beogradu. Upravo iz tog razloga obraćamo se javnosti i nadležnim državnim organima, u nadi da ćemo doprineti tome da se zakon sprovodi jednako nad svim članovima našeg društva i srazmerno ozbiljnosti počinjenog dela.Zaga GolubovićŽelimir ŽilnikTodor KuljićVladimir IlićBoris DežulovićSonja DrljevićLjubomir ŽivkovVladimir Arsenijević
Edited by Sludge Factory
  • Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Mp40

81

• Аврам Гојић

74

• kim_philby

65

• Milogled Bluff

44

Posted

ako su drzavni organi pametni odustace od cele te farse protiv Rate i ekipe, koji bi to cirkus bio od sudjenja kada bi tuzilastvo izaslo na sud sa takvom optuznicom

Posted
Svinjo četnička.
Nemojte tako ljudi. Njega treba negovati samo zbog siga sa citatom N.Kandic. Taj dirljivi susret dve Srbije...Sto bi rekao jedan moj drug: 'Od Ljotica dva putica...'
Posted

Koliko ja shvatam Vlajsa, Kuljic und co traze samo da se isto tako podigne optuznica za medjunarodni terorizam protiv NN lica koje je zapalilo zgeadu ambasade SAD u Beogradu. Zar ne?

Posted

huh, vidi stvarno, moze i tako da se protumaci. tjah, tako ti je to kada intelektualci pisu peticije i uzimaju u zastitu ugrozene ;)

Posted (edited)
Jasno, deda udbaš je jednog potomka podmetnuo u bizmis, a drugog u anarhiste. Snahu je ufurao na estradu, braću od stričeva po raznim sportskim društvima, šurnjaje su u medijima, a jedan od praunuka obitava na relaciji tvoj ormar - ispod tvog kreveta. Be prepared man, be prepared...
Где живи Рата, код маме и тате? Од кога прима џепарац за финансирање свих активности од анархистичких шатро-диверзија до цирки? Није син у бизнису него је политички намештеник колико је и Јеремић старији био у Југопетролу дилејчине једне.Јеботе, ја као православац, грађанин, Равногорац, конзервативац, поборник слободне трговине и капиталиста сам сто пута већи анархиста него што ће од вас икада бити. Или сте глупи па не занте да радите за Систем или свесно замлаћујете људе <_< Edited by savindan
Posted

Koja je ovo malogradjanska paranoja jbt...

Posted
Јеботе, ја као православац, грађанин, Равногорац, конзервативац, поборник слободне трговине и капиталиста
zaboravio si debil u nabrajanju
Posted
zaboravio si debil u nabrajanju
Zašto tako? Stvarno vas ne razumem, inače cool likovi, pogubite se kad je politika u pitanju. Valjda je to uticaj Srbije.
Posted
Zašto tako? Stvarno vas ne razumem, inače cool likovi, pogubite se kad je politika u pitanju. Valjda je to uticaj Srbije.
A kako? Ovaj ovde sve "zna", mnogo vise od tuzilastva i svih nas ovde. Zna ko finansira Trivunca, zna da je ovaj pocinio satro diverziju...Svestrani poznavalac marginalnih politickih grupa u Srbiji i njihovih ideologija, koji je toliko svestran da veruje da srpski neonacisti slusaju "Rammstein" i "Laibach". To je jedan od onih likova koje izbegavas u vecem drustvu, jer te je sramota koliko lupaju.
Posted

Meni uopšte ne zvuči kao debil, bez obzira što je do balčaka tradicionalista i konzervativac. Ali, mene plaši lakoća sa kojom vi (ne samo na forumima) "debilizujete" taj potpuno legitimni politički stav, koji je većinski u mnogim prosperitetnim zemljama (u koje bi rado da emigrirate). U Srbiji ima samo levo i levlje, i kako stvari stoje, vama bi i tavariš Staljin bio previše konzervativan. Pazite da ne dobijete ono što priželjkujete.

Posted (edited)
Meni uopšte ne zvuči kao debil, bez obzira što je do balčaka tradicionalista i konzervativac. Ali, mene plaši lakoća sa kojom vi (ne samo na forumima) "debilizujete" taj potpuno legitimni politički stav, koji je većinski u mnogim prosperitetnim zemljama (u koje bi rado da emigrirate). U Srbiji ima samo levo i levlje, i kako stvari stoje, vama bi i tavariš Staljin bio previše konzervativan. Pazite da ne dobijete ono što priželjkujete.
Prvo, meni ne pada na pamet da emigriram, i to necu uciniti osim ako ovde ne izbije neki totalni rat ili crna kuga, tako da te molim da taj argument ne potezes. Drugo Savindan ima stavove koji se mogu braniti, ali ih iznosi tako sto naziva ljude "dilejcinama", "fykarom", i uz to izmislja cinjenice koje bi po zakonu, da ih zaista zna, morao da predoci istraznim organima. Ne zanima me da li je Savindan desnicar ili levicar, a imam veoma dobre prijatelje na oba dela spektra. Naprosto mislim, na osnovu njegovih malogradjanskih opanjkavanja ljudi koje ne poznaje, da je u pitanju ljudski olos, neko koga ne bih zeleo za komsiju, kome ni dobar dan ne bih rekao u hodniku. To bih isto mislio i da je maoista, a ne desnicar. Edited by vasudeva418
Posted
Где живи Рата, код маме и тате? Од кога прима џепарац за финансирање свих активности од анархистичких шатро-диверзија до цирки?
Cekaj, da bi se zalagao za neku ideologiju moras najpre dosledno da sprovodis sva njena nacela, cak i ukoliko zivis u sistemu koji se potpuno razlikuje od onoga kakav bi ti zeleo? To je kao da hoces da budes "православац, грађанин, Равногорац, конзервативац, поборник слободне трговине и капиталиста" u Mijanmaru a Rata te podjebava: "E, jarane, ako je ta tvoja trzisna ekonomija tako kul, pa sto ne zivis po njenim principima? 'Ajde da te vidim, otvori privatnu firmu, hahaha..." Onda ti dodje Tadej pa kaze: "S'a je, ne molis se u pravoslavnoj crkvi? Vidi s huntom da ti iskesira™ pa sagradi! Hahaha..." Onda ti MP40 s drustvom odvali par samara, ti mu vratis jedan, njega niko ni ne pogleda a ti zaglavis 3-15 godina. Zabavno, zar ne?
Posted
Naprosto mislim, na osnovu njegovih malogradjanskih opanjkavanja ljudi koje ne poznaje, da je u pitanju ljudski olos, neko koga ne bih zeleo za komsiju, kome ni dobar dan ne bih rekao u hodniku.
Mene ni najmanje ne bi začudilo ni za koga sa foruma, a ni inače, da je u određenom kontekstu đubre... (Poguglati pod "Lack of Character"). To me se ni ne tiče, u krajnjoj liniji, ja ovde nikog ne poznajem, i ne radi se ovde o ličnim kvalitetima, već o stavovima. A činjenica je da kidišete horski na sve što je desnije od Čaveza. Čast izuzecima, kojih ima jedno tri.
Posted (edited)

@wilde Bravo.@indy Uopste ne govorim o ideologiji, nego o malogradjanskom naklapanju. Kidisemo? Si ti citao sta je Savindan ovde sve pisao?

Edited by vasudeva418