Jump to content
IGNORED

Izrael, Palestina i arapske zemlje

3opge
Krošek
Message added by Krošek,

Na ovoj temi postoje stroža pravila oko kačenja raznoraznih sadržaja: Zabranjeno je repostovanje, kačenje tvitova ili bilo kakvih materijala (slika, klipova...), kao i goli linkovi. Postovi moraju biti napisani sopstvenim rečima, i dozvoljen je hipertekst (dugme Link). Izuzetno, kao propratni sadržaj uz sopstveni post, prihvatljivi su kratki isečci nekog dužeg teksta (ne i kraćeg kao što je obična vest).

Recommended Posts

Posted

ne znam, cini mi se da su opsta mesta, klisei i ponavljanja delom hronologija sukoba a ne samo moje povrsno i poluzainteresovano flertovanje s temom. ali moram nesto bolje pojasniti - nisam mislio na to da bi se srednjeistocne arapske drzave mogle ujediniti i krenuti u rat protiv izraela pa opet ispusiti vec mi je palo na pamet da bi, zahvaljujuci ovom zapadnjackom napucavanju straha i odbojnosti prema muslimanima, to ludilo o terorizmu na svakom cosku moglo i da se obistini.

Posted
ne znam, cini mi se da su opsta mesta, klisei i ponavljanja delom hronologija sukoba a ne samo moje povrsno i poluzainteresovano flertovanje s temom. ali moram nesto bolje pojasniti - nisam mislio na to da bi se srednjeistocne arapske drzave mogle ujediniti i krenuti u rat protiv izraela pa opet ispusiti vec mi je palo na pamet da bi, zahvaljujuci ovom zapadnjackom napucavanju straha i odbojnosti prema muslimanima, to ludilo o terorizmu na svakom cosku moglo i da se obistini.
Kad uđe Turska u EU izbiće naravno dilejama sve karte iz ruke. Za sve svoje dosadašnje nepodopštine, napade na Turke i posredno na muslimane, ksenofobiju i glupost, odgovaraće Porti, kako i dolikuje. A i Turci da bi ušli, moraće još dodatno da se uljude i porade na sebi. Da vrate bolje elemente Osmanske imperije, ako im je stalo da osvoje Evropsku Tvrđavu. U njima je ključ.
  • 2 weeks later...
Posted
Die beste opinion:
When the Israeli commandos boarded that last boat in the flotilla and, after being attacked with metal rods, killed nine of their attackers, they were acting in a world without the moral authority to give them the benefit of the doubt. By appearances they were shock troopers from a largely white First World nation willing to slaughter even "peace activists" in order to enforce a blockade against the impoverished brown people of Gaza. Thus the irony: In the eyes of a morally compromised Western world, the Israelis looked like the Gestapo.This, of course, is not the reality of modern Israel. Israel does not seek to oppress or occupy—and certainly not to annihilate—the Palestinians in the pursuit of some atavistic Jewish supremacy. But the merest echo of the shameful Western past is enough to chill support for Israel in the West.The West also lacks the self-assurance to see the Palestinians accurately. Here again it is safer in the white West to see the Palestinians as they advertise themselves—as an "occupied" people denied sovereignty and simple human dignity by a white Western colonizer. The West is simply too vulnerable to the racist stigma to object to this "neo-colonial" characterization.Our problem in the West is understandable. We don't want to lose more moral authority than we already have. So we choose not to see certain things that are right in front of us. For example, we ignore that the Palestinians—and for that matter much of the Middle East—are driven to militancy and war not by legitimate complaints against Israel or the West but by an internalized sense of inferiority. If the Palestinians got everything they want—a sovereign nation and even, let's say, a nuclear weapon—they would wake the next morning still hounded by a sense of inferiority. For better or for worse, modernity is now the measure of man.And the quickest cover for inferiority is hatred. The problem is not me; it is them. And in my victimization I enjoy a moral and human grandiosity—no matter how smart and modern my enemy is, I have the innocence that defines victims. I may be poor but my hands are clean. Even my backwardness and poverty only reflect a moral superiority, while my enemy's wealth proves his inhumanity.In other words, my hatred is my self-esteem. This must have much to do with why Yasser Arafat rejected Ehud Barak's famous Camp David offer of 2000 in which Israel offered more than 90% of what the Palestinians had demanded. [Oh™!! So generous!!! wub.gif]
hitler.gif
  • 2 weeks later...
Posted

kazu istoricari da je Hitlerova armija imala postovanja prema okupiranom Muslimanskom narodu u Severnoj Africi... te su ucenici opet prevazisli ucitelje:

The clip features six soldiers on patrol in Hebron, an ancient city on the West Bank, which is home to many sites that Jews, Muslims and Christians consider holy. Some 600 Israeli settlers live in the city among roughly 160,000 Palestinians — which means it has also been the site of tension over the Israeli occupation. As the soldiers canvass the street with weapons in hand, a muezzin can be heard leading a call for Muslim prayers. Suddenly, Ke$ha’s “Tik Tok” abruptly comes on and the six soldiers break out into a dance routine. After a few seconds of hearty gyrating, the soldiers promptly return to their patrol duty and to appropriate military postures. The Israeli Defense Forces brass is not amused, AFP reports: In a statement, the IDF leadership called the performance a “joke by the soldiers” that amounts to “inappropriate conduct during a military operation” and will be “investigated by battalion commanders.” The video, first posted to YouTube on Friday by the user "cleangrunge," has since disappeared from its original account — but several other users have reposted it.
Posted
kazu istoricari da je Hitlerova armija imala postovanja prema okupiranom Muslimanskom narodu u Severnoj Africi... te su ucenici opet prevazisli ucitelje:
Najdublje "poštovanje":File:Bundesarchiv_Bild_146-1987-004-09A,_Amin_al_Husseini_und_Adolf_Hitler.jpg1941. Husayni-Hitler
Posted (edited)
Meni ovo ni pored najbolje volje nije jasno... Vojska pravi skandal zato što igra na ulicama? Edited by Utvara
Posted

radi se o gradu koji smatraju "svetim". na teritoriji gde je religija osnovna drustvena determinanta... za vreme Muslimanske molitve. manjinski okupatori djuskaju...to je nesto kao da jedinica Ramusa Haradinaja odigra metohijski splet na Svetoj Gori, koju je predhodno okupirala. pa jos malo gore...i ne brini, razumevanje ovoga nije stvar tvog voljnog momenta...

Posted
radi se o gradu koji smatraju "svetim". na teritoriji gde je religija osnovna drustvena determinanta... za vreme Muslimanske molitve. manjinski okupatori djuskaju...to je nesto kao da jedinica Ramusa Haradinaja odigra metohijski splet na Svetoj Gori, koju je predhodno okupirala. pa jos malo gore...i ne brini, razumevanje ovoga nije stvar tvog voljnog momenta...
Srećom pa nisu nacrtali neku karikaturu ili strip. Tada bi se vernici našli uvređeni, ovako...mrka kapa.
Posted

kurac, nije to Svedska, tamo ne smeju da se ljuteljutis se, odma ide metak u celo, beli fosfor na skolu, vulkan po izbeglickom kampu...

Posted
Misliš kao Jerusalim? To ih nije sprečilo da organizuju gej paradu u tom svetom gradu, uz velike proteste religioznih fanatika.
to je nesto kao da jedinica Ramusa Haradinaja odigra metohijski splet na Svetoj Gori, koju je predhodno okupirala. pa jos malo gore...
Jbg, bolje da Haradinajevi igraju nego da pucaju na monahe. Postoji "oslobađanje od života i bele tehnike ala 1995" i postoji "zauzimanje".
Posted

ne mlati, leba ti. prava manjinskih (sexualnih) grupa su u domenu ljudskih i gradjanskih prava i sloboda. ismejavanje necije molitve je cisto okupatorsko kurcenjene fantaziras dalje ni u hipotetickim stvarima (ovo sa Haradinajem je bila ilustracija, ne poziv da pokusas da budes duhovit)

Posted

Mani i dalje nije jasno. Izraelci su pustili muziku? Samo izđuskali ovo što su pripremili?

Posted
pokusas da budes duhovit
Znači da se sazove Savet Bezbednosti UN i da se Izrael pozove na odgovornost zbog bestijalnog kršenja Ženevske konvencije u koju spada igranje na ulicama Hebrona u vreme ručka i molitve. Zahteva se prestanak igračkih dejstava u vreme muslimanskih molitvi! To je najveća provokacija ikada. Prosto krv ključa od ove loše muzike i slabo sinhronizovane koreografije! Da se podsetimo:http://en.wikipedia.org/wiki/Kosovo_(song)
Posted

:isuse:izvini, potpuno sam zaboravio da je poceo raspust. necu te vise zadrzavati

Posted

Ne znam čija je pamet ovde na raspustu. Porediti igranje na ulici sa Hitlerom, to je reductio ad Hitlerum. Od svih načina na koje Izraelci muče ove nesrećnike, počev od rušenja kuća do blokade prehrambenih proizvoda, čelika i cementa, ti si našao ovaj klip da ilustruješ kako Izraelci ne poštuju Palestince, zato što igraju u vreme molitve na praznoj ulici, čitavih 60 sekundi. Stvarno je ovo diplomatski incident bez presedana.

• Create New...