Jump to content
IGNORED

Izrael, Palestina i arapske zemlje

3opge
Krošek
Message added by Krošek,

Na ovoj temi postoje stroža pravila oko kačenja raznoraznih sadržaja: Zabranjeno je repostovanje, kačenje tvitova ili bilo kakvih materijala (slika, klipova...), kao i goli linkovi. Postovi moraju biti napisani sopstvenim rečima, i dozvoljen je hipertekst (dugme Link). Izuzetno, kao propratni sadržaj uz sopstveni post, prihvatljivi su kratki isečci nekog dužeg teksta (ne i kraćeg kao što je obična vest).

Recommended Posts

Posted

Nije ironija i nije PZD materijal, samo je jadno. Osim poslovične strasti ka nerviranju neistomišljenika zaista ne vidim nikakav smisao onog tvog posta.

Posted
EDIT: Jedan od trojice policajaca je umro u međuvremenu.
hehe, bar troje palestinske dece ce zbog toga uspeti da odrasteironija, naravno
Posted
Nije ironija i nije PZD materijal, samo je jadno. Osim poslovične strasti ka nerviranju neistomišljenika zaista ne vidim nikakav smisao onog tvog posta.
Ako pomenuta strast ka nerviranju neistomišljenika nije za PZD, ja onda ne kapiram izgleda koncept. Napominjem, PZD na neko vrlo ograniceno vreme. Ipak nije irejzer bilo ko :P
Posted

kako ne kapiras, sadista... on i kad izadjemmo na pice zamoli da mi bar jednu ruku veze lisicom za stolicu, a onda sutira u cevanice ispod stola

Posted
kako ne kapiras, sadista... on i kad izadjemmo na pice zamoli da mi bar jednu ruku veze lisicom za stolicu, a onda sutira u cevanice ispod stola
da li si siguran da nisi bio na picu sa buck nakedom?
Posted

Dobro je ljudi, aj se vratimo temi.

Posted (edited)
da li si siguran da nisi bio na picu sa buck nakedom?
apsolutno. znam ja kakva su pica i sa Bakom. on mi stavi i onu umetak stolicu pre nego sednemtroll off Edited by Vasilij Zajcev
Posted
Evo da probam da pojasnim. Možda je ironija bila preterana, ali su ekstremne i okolnosti. Ono što sam želeo da naglasim jeste da se drugačije posmatraju dva prilično slična slučaja u kojima su u prvom napadnuti Izraelski vojnici, a u drugom Izraelska policija. U oba slučaja je napad bio bez osnova samo što je većina odbija da prihvati da je na brodu reakcija humanitaraca bila u najmanju ruku čudna i preterano agresivna. U drugom slučaju nema nikakve dileme da se radi o teroristima. Da li ta zastava pod kojom su u prvom slučaju humanitarci plovili zaista pruža toliku amnestiju.Naravno, još jednom, ovim ne aboliram Izrael za vrlo besmislenu reakciju u slučaju humanitarnih ili "humanitarnih" brodova.
hehe, bar troje palestinske dece ce zbog toga uspeti da odrasteironija, naravno
Znam ja da i druga strana ima konja za trku. :D Ja bih mogao da ti kažem da će zbog odbrane blokade Gaze troje Izraelske dece moći da odraste. Međutim rađe bih istakao jednu drugu činjenicu za razliku od Jevreja koji su morali da izbegnu iz skoro svih muslimanskih zemalja u Izraelu 20% populacije čine Arapi. Tih 20% iznosi oko 1,500,000. Recimo da jedna trećina od njih spada u ono što si ti grubo nazvao decom. Znači 500,000 Palestinske dece će odrasti zahvaljujući tim ljudiam koji obezbeđuju Izrael, a ne uprkos njima.
Posted

ma naravno, i to ne samo da odrastu, nego da odrastu u zdravom telu i duhu. evo kako ih vezbaju na casu fizickog:

Posted
Evo da probam da pojasnim. Možda je ironija bila preterana, ali su ekstremne i okolnosti. Ono što sam želeo da naglasim jeste da se drugačije posmatraju dva prilično slična slučaja u kojima su u prvom napadnuti Izraelski vojnici, a u drugom Izraelska policija. U oba slučaja je napad bio bez osnova samo što je većina odbija da prihvati da je na brodu reakcija humanitaraca bila u najmanju ruku čudna i preterano agresivna. U drugom slučaju nema nikakve dileme da se radi o teroristima. Da li ta zastava pod kojom su u prvom slučaju humanitarci plovili zaista pruža toliku amnestiju.Naravno, još jednom, ovim ne aboliram Izrael za vrlo besmislenu reakciju u slučaju humanitarnih ili "humanitarnih" brodova.
1. Po cemu su ovo slicni slucajevi? I jos jednom ista zamena teza - nisu izraelski vojnici napadnuti, oni su napali brodove u medjunarodnim vodama.2. Evo ja imam dilemu - da li je napad na policiju teroristicki cin? Da li su onda, prema tome, i napadi na srpsku policiju na Kosovu bili teroristicki? Ili mozda napadi na kasarne JNA u Hrvatskoj?
Posted
1. Po cemu su ovo slicni slucajevi? I jos jednom ista zamena teza - nisu izraelski vojnici napadnuti, oni su napali brodove u medjunarodnim vodama.
Zapravo, iako je Izrael reagovao vrlo nespretno, izraelski vojnici nisu napali brod već su se iskrcali na njega. Za mene napad predstavlja upotrebu fizičke sile. Nakon toga su "humanitarci" napali izraelske vojnike što je dovelo do haosa u kome je ubijeno 10 ljudi. Možda ja idealizujem humanitarne radnike, ali za mene je ta njihova reakcija neprimerena čak i da je izrael prekršio neka međunarodna pravila iskrcavajući se na brod.Mislim da je dosledno pridržavanje Izraela svojih odluka u ovom slučaju dobro i da će smanjiti buduće pokušaje da se "zid" prema hamasovom uporištu probije nakon čega bi se izgubila kontrola šta ulazi na teritoriju kojom upravlja teroristička organizacija i sa koje se granatiraju izraelski gradovi s vremena na vreme. Ovako humanitarne namirnice mogu preko Izraela ulaziti u Gazu.
2. Evo ja imam dilemu - da li je napad na policiju teroristicki cin? Da li su onda, prema tome, i napadi na srpsku policiju na Kosovu bili teroristicki? Ili mozda napadi na kasarne JNA u Hrvatskoj?
Svaka situacija ima svoje specifičnosti, ali bez ulaska u detalje, ugrubo rečeno, da bili su.
Posted

Sad će Vasa opet da ti kaže da nema šta izraelski vojnici da se ukrcavaju na brod u međunarodnim vodama (i opet će biti u pravu), pa ćeš ti da kuliraš neko vreme, pa ćeš opet da kažeš kako nisu napali nego se iskrcali....

Posted (edited)

al moras da mu priznas da je dobra fora sa tim "iskrcali se" :Dda Irejser nije duboko zabrinut i zagledan za/u buducnost Srbije mogao bi silne pare da zgrne u Somaliji kao savetnik tamosnjih pirata. "znaci, ako vas stignu policijski gliseri samo recite da ste se 'iskrcali' na brod, ne da ste ga 'napali'...da ste mirno lovili patke automatskim oruzjem na otvorenom moru, prilikom cega ste doziveli otkaz na motoru i morali negde da se 'iskrcate'..."da se '90 JSO desantirao na albanske demonstrante Irejser bi sigurno isto rekao, "iskrcali se"...

Edited by Vasilij Zajcev
Posted (edited)

Pa ako se uključi još 10 ljudi i otkuca 5 strana za pola sata, svakako da neću provesti dva sata čitajući i iskuliraću pa ćemo diskusiju nastaviti kad se strasti slegnu. Ja oko tog iskrcavanja u međunarodnim vodama imam problem. Imamo jednu izjavu izraelskog zvaničniak po kojoj su oni imali pravo da se iskrcaju kada su videli "jasnu nameru" brodova da uđu u njihove vode i pored upozorenja. Ja ne bih tu izjavu uzimao zdravo za gotovo, naravno. Sa druge strane ne bi ni vuvuzela halabuku da nisu imali pravo uzimao zdravo za gotovo jer dolazi od ljudi koji su laici za datu oblast ali su i pristrasni. Ja bih to posmatrao sa političke strane. U tom kontekstu je Izrael jako loše odreagovao i snosi veliki deo ako ne i većinu odgovornosti za ono što se desilo. Opet to ne menja činjenicu da ratoborni humanitarci nisu ono na šta smo navikli. Daleko bolje bi bilo da su izraelci dozvolili brodovima da uđu u vode koje oni obezbeđuju i onda da su se iskrcali.Zajcev, paralela sa piratima je zanimljiva ali nije adekvatna. Pirati su kriminalci koji pljačkaju i ubijaju posade. Izrael je nakon sukoba odvezao robu u svoju luku, pregledao je i poslao za Gazu. Do žrtava nije došlo ni na jednom brodu na kome vojnici nisu bili napadnuti. To ne opravdava ubistva naravno i mislim da je Izrael tradiciionalno pokušao "bazukom da ubije miša". Mislim da se iz tih razloga ne može praviti takva paralela.Što se JSOa tiče, ako zamislimo da je JSO normalna policijska(vojna) jedinica, ona je imala puno pravo da bude prisutna na skupovima kosovskih Albanaca tokom devedesetih.

Edited by Eraserhead
  • Create New...