Jump to content
IGNORED

Izrael, Palestina i arapske zemlje

3opge
Krošek
Message added by Krošek,

Na ovoj temi postoje stroža pravila oko kačenja raznoraznih sadržaja: Zabranjeno je repostovanje, kačenje tvitova ili bilo kakvih materijala (slika, klipova...), kao i goli linkovi. Postovi moraju biti napisani sopstvenim rečima, i dozvoljen je hipertekst (dugme Link). Izuzetno, kao propratni sadržaj uz sopstveni post, prihvatljivi su kratki isečci nekog dužeg teksta (ne i kraćeg kao što je obična vest).

Recommended Posts

Posted
obicno kad stoji ovaj izkezeni smajli na kraju svima bude jasno da nije ozbiljno
sorry, bejah privremeno zaslepljen.Nego daj vise kime imenuj tu fasisticku zemlju pa da s mirom idem spavati. Ubih se trazeci!
Posted
cisto onako da pitam: sta ste se uvatili za mene? ja sam samo protiv proliferacije termina poput holokaust kako bih sacuvao kakvu takvu vernost istorijskom dogadjaju.
ne znam za druge, ali ja gledam da budem jako pazljiv u izboru termina na ovoj temi. nadji mi jednu proliferaciju termina holokaust i necu se javiti na temu visee sad, to sto ti procitas "holokaust" kad ja napisem "fasizam", to je tvoj problem prijatelju
Posted
sve pomalo. neke vise neke manje. ne treba da nas obeshrabri ali isto tako ako isuvise rabimo tu rec ona gubi svoju potenciju. to je moja jedina primedba.na kraju krajeva ne mogu da uticem na to kako vidis izrael danas a nije mi bas to ni preterano bitno (ne zato sto mi nije bitno misljenje drugih forumasa vec zato sto svako ima pravo na svoje). ko sto rekoh ostavite yad vashem na miru i poredjenja sa poslednjim dobrim ratom i ja sam miran.
Dobri rat?A koji je to "dobri rat"?
Posted
Dobri rat?A koji je to "dobri rat"?
cest eufemizam za WWII. naravno da nijedan rat nije 'dobar'.
Posted (edited)

"poslednje dobro rokanje"...nemojte sad preterivati...mislim, koliko je tesko moglo da bude...

Edited by Vasilij Zajcev
Posted
povraca mi se od ove gistro politicke korektnosti!politika koju drzava Izrael sprovodi protiv palestinskog naroda se zove fasizam! moderan, ali fasizam! Gaza jeste geto! moderan, ali geto! izbeglicki logori su logori, bez gasnih komora i radne obaveze, but still logori gde ljudi umiru od izgladnjivanja, bez medicinske pomoci, od bolesti koje su u ovom delu sveta iskorenjene u 19.veku. pa jebo vas bog, normalno je da su bar oni naucili istorijsku lekciju i da ce to sistematizovano unistavanje jednog naroda da zapakuju propagandno/sistemski prihvatljivo za danasnje normene morate da imate transporte u zeleznickim vagonima, trake oko ruke i masovne grobnice da biste nesto nazvali adekvatnim terminom. to trazenje proporcionalnih paralela je cisto licemerje! takodje, siguran sam da bi Gebels otpor u Varsavskom getu nazvao terorizmom samo da je taj termin tada postojao... da, nije bilo bombasa samoubica i raketa napravljenih od vodovodnih cevi, ali je bilo zestokog obracuna sa nacistima i kolaboracionistimanekoliko godina sam bio skoro deo porodice cija je polovina stradala u Varsavskom getu ili Ausvicu, isao u sinagoge sa njima, posecivao groblja, slusao price...imam veliki pijetitet prema njihovom stradanju, ali verujte mi da znam o cemu pisem kad kazem da moderni Izrael to stradanje koristi samo kao istorijski cover up za danasnji fasizam. sustinski, moderni Izrael ovim sere po grobovima svojih predaka
i tako dalje. ja sam tako razumeo ovaj post. mozda si se malo zaneo a mozda sam ja pogresno razumeo ophrvan raspravom sa the others.
Posted
sorry, bejah privremeno zaslepljen.Nego daj vise kime imenuj tu fasisticku zemlju pa da s mirom idem spavati. Ubih se trazeci!
A, to govori samo komunistima, tako da si pukao.
Posted
A, to govori samo komunistima, tako da si pukao.
Bar neku asocijaciju... Blizu-daleko, jedna rec-dve reci...
Posted
i tako dalje. ja sam tako razumeo ovaj post. mozda si se malo zaneo a mozda sam ja pogresno razumeo ophrvan raspravom sa the others.
nisam druze, veruj mi, ne zanosim se tim stvarima. imas u citiranom delu i licnu ispovest - bio sam veren ribom cije je pola porodice stradalo u Holokaustu, bio u Ausvicu, slusao ispovesti, ulazio cak i u neku najgrozniju demo-gasnu komoru (sa sve zagusljivim dimom i vriscima ljudi) u Muzeju Holokausta u DCu...ne zajebavam se sa Holokaustom (koji je za mene 1 istorijski dogadjaj), ali da, ovim danasnjim pripisujem fasizamna kraju citiranog posta sam napisao i da ovim ponasanjem drzava Izrael upravo pljuje na zrtve Holokausta
Posted (edited)
good step in wrong direction ako mene pitate.
moguce. videcemo sta ce ispasti od svega toga....since at least 2006 if not earlier the dynamic is one of chronic instability where open war is generally avoided (except by the Israelis) but all kinds of dirty games and pressures are being played. Think of the Bush administration's role in training Palestinian Authority forces, the Gaza clashes that led to the Hamas takeover, Hamas being pushed into an incredibly difficult position, the Syrians and Saudis playing all sides, Lebanon entering a post-post-Hariri phase, Iraq still to find a role for itself post-Saddam, Egypt's loss of control internally and externally, and so on and so forth. It's hard to describe today's Middle East, except that it is no longer the Middle East of the Oslo / dual containment era, nor is it something altogether new yet. Birth pangs indeed.http://www.arabist.net/blog/2010/2/28/things-fall-apart.html Edited by Gandalf
Posted

meni ustvari uvek kada izrael napravi neko masivno sranje najvise zanimljivo kako se srbi narajcaju protiv izraela i IDF samo zato sto kroz to projektuju svoju zal sto srpskoj oruzanoj sili nije bilo dozvoljeno da to isto radi na kosovu. da smo mogli da ih sabijemo u neku rupu od dupeta, podignemo higijenski zid od 10m visine i onda pucamo u svakog ko pokusa nesto, ehej, gde bi nam danas bio kraj.inace ja ne bih voleo da se moj anticionizam cita kao antisemitizam jer nisam takav, u sustini sam kao i u svakom sukobu na strani slabijeg i/ili siromasnijeg a nacije i ideologije me slabo loze.

Posted
pa dobro, i ti i ja se secamo zestoke indoktrinacije u doba sfrj za pravednu itd borbu napacenog itd palestinskog naroda pa valjda to ostalo u nasem narodu i prenosi se sa generacije na generaciju
Sad treba poceti demokratsku indoktrinaciju o pravednoj borbi cionistickih fanatika protiv starosedelaca zemlje koja im se dopala da je uzmu za sebe... Ali ne samo da je uzmu, da tu zive, nego da niko drugi vise ne zivi!
Posted
meni ustvari uvek kada izrael napravi neko masivno sranje najvise zanimljivo kako se srbi narajcaju protiv izraela i IDF samo zato sto kroz to projektuju svoju zal sto srpskoj oruzanoj sili nije bilo dozvoljeno da to isto radi na kosovu. da smo mogli da ih sabijemo u neku rupu od dupeta, podignemo higijenski zid od 10m visine i onda pucamo u svakog ko pokusa nesto, ehej, gde bi nam danas bio kraj.
imas i one cuvene price o IDF savetnicima u kampu u Erdutu. onaj tvoj Komandant sa Severa ih angazovao jos ranih devedesetih :D
Posted
inace ja ne bih voleo da se moj anticionizam cita kao antisemitizam jer nisam takav
pa to je omiljena lagarija cionista (izraelskih fasista). Kazes: Ja mislim da nije u redu ponizavati i trebiti odredjeni narod i praviti etnicki cistu drzavu* - a oni odmah: Antisemito!!! Nisi nista drugaciji od Hitlera! Ti da si pravi antinacista, ubijao bi Arape sa nama i aplaudirao bi nama dok to radimo ovako predano! I hoce mozak da ti eksplodira... Za zastupanje bilo kakvog fasizma potrebno je mnogo mentalne gimnastike i logika od gume. Sposobnost dvomisli na prvom mestu.*kao sto mi je bilo odvratno sto se to radilo u nemackoj 1933-45... recimo...
Posted (edited)
meni ustvari uvek kada izrael napravi neko masivno sranje najvise zanimljivo kako se srbi narajcaju protiv izraela i IDF samo zato sto kroz to projektuju svoju zal sto srpskoj oruzanoj sili nije bilo dozvoljeno da to isto radi na kosovu. da smo mogli da ih sabijemo u neku rupu od dupeta, podignemo higijenski zid od 10m visine i onda pucamo u svakog ko pokusa nesto, ehej, gde bi nam danas bio kraj.inace ja ne bih voleo da se moj anticionizam cita kao antisemitizam jer nisam takav, u sustini sam kao i u svakom sukobu na strani slabijeg i/ili siromasnijeg a nacije i ideologije me slabo loze.
Da.
Izrael je bio suviše tolerantan i izložio svoje vojnike napadu naoružanih terorista kojih je na brodu bilo nekoliko stotina... Samo oštro protiv terorista koji zagovaraju novi holokaust i poriču stari. (podrška Izraelu, 1. jun 2010 13:12)
@Šmeling: konspiracija prijatelju, zaboravi. Edited by Anonymous
  • Create New...