Jump to content
IGNORED

Izrael, Palestina i arapske zemlje

3opge
Krošek
Message added by Krošek,

Na ovoj temi postoje stroža pravila oko kačenja raznoraznih sadržaja: Zabranjeno je repostovanje, kačenje tvitova ili bilo kakvih materijala (slika, klipova...), kao i goli linkovi. Postovi moraju biti napisani sopstvenim rečima, i dozvoljen je hipertekst (dugme Link). Izuzetno, kao propratni sadržaj uz sopstveni post, prihvatljivi su kratki isečci nekog dužeg teksta (ne i kraćeg kao što je obična vest).

Recommended Posts

Posted
povraca mi se od ove gistro politicke korektnosti!politika koju drzava Izrael sprovodi protiv palestinskog naroda se zove fasizam! moderan, ali fasizam! Gaza jeste geto! moderan, ali geto! izbeglicki logori su logori, bez gasnih komora i radne obaveze, but still logori gde ljudi umiru od izgladnjivanja, bez medicinske pomoci, od bolesti koje su u ovom delu sveta iskorenjene u 19.veku. pa jebo vas bog, normalno je da su bar oni naucili istorijsku lekciju i da ce to sistematizovano unistavanje jednog naroda da zapakuju propagandno/sistemski prihvatljivo za danasnje norme
Upravo tako. Dodao bih samo i da se ta politika sprovodi uz veliku blagonaklonost, da ne kazem pokroviteljstvo pre svega Amerike, ali i Evrope koja jednostavno okrece glavu. Veoma cinicno, ako znamo sta se desilo ovde u nasem dvoristu, ne tako davno...
Posted

snajperista sam si ovo trazio :Dznaci posle sepavih analogija iz drugog svetskog rata dobijamo lose analogije sa nasom recentnom istorijom. da li nekako mozete misliti ovu situaciju bez projekcija?

Posted
ne nego sam zelo da pokazem da su poredjenja sa holokaustom neumesna te da nema govora o tome da su, i pored uzasnog polozaja u kom se nalaze, palestinci u polozaju nizih rasa u okupiranoj evropi 1940. godine.takodje, idi prosetaj kroz onaj topik o cecenima i bombama u metrou pa ces imati prilike da vidis o cemu govorim. pri tome ti mi nikako nisi bio meta u tom delu postu.
you are very wrong my friend. zvanicna politika drzave izrael prema palestincima koji zive na okupiranim teritorijama je izrazito rasisticka i segregacijska. u sustini, da nema nekakvog globalnog javnog mnjenja i cinjenice da izrael ima nekoliko miliona talaca sirom planete, ne usudjujem se da razmisljam o tome dokle bi stigli u tom odnosu i da li bi se to pretvorilo u otvoreno sistematsko istrebljenje ili se to radi ovom strategijom permanentne tenzije kojoj izmedju ostalog hamas na vlasti jako pogoduje jer provocira nasilje. utoliko, za ovu akciju na brodu je izraelski narod jednako odgovoran koliko i palestinci iz gaze za hamasove rakete, s tim sto sa ovakvim izraelom hamas ostaje vecito na vlasti i nema sanse da bilo koja opcija - sem najradikalnije (smrt izraelu) - zazivi kod ljudi koji su rodjeni u izbeglickim logorima i zive u danasnjim getima. btw, mislim da nije ni vreme ni mesto za forumsko levicarenje ali kako hoces.
Posted

gde si video levicarenje?

Posted

rafa je zatvorena posle pobede hamasa, cini mi se krajem 2007. otvara se dva dana nedeljno da prodje humanitarna pomoc, crveni krst i eventualno neki novinar, ali to je retko. zato postoje tuneli, od kojih se mozda 50 posto koristi za hranu i ostalo (mislim da who procenjuje da se 80 posto robe donosi tunelima) a ostatak kontrolise hamas i donosi svoje potrepstine.jedna od najstrasnijih scena je kad se otvori granica i ljudi pokuljaju s jedne na drugu stranu.

Posted
you are very wrong my friend. zvanicna politika drzave izrael prema palestincima koji zive na okupiranim teritorijama je izrazito rasisticka i segregacijska. u sustini, da nema nekakvog globalnog javnog mnjenja i cinjenice da izrael ima nekoliko miliona talaca sirom planete, ne usudjujem se da razmisljam o tome dokle bi stigli u tom odnosu i da li bi se to pretvorilo u otvoreno sistematsko istrebljenje ili se to radi ovom strategijom permanentne tenzije kojoj izmedju ostalog hamas na vlasti jako pogoduje jer provocira nasilje. utoliko, za ovu akciju na brodu je izraelski narod jednako odgovoran koliko i palestinci iz gaze za hamasove rakete, s tim sto sa ovakvim izraelom hamas ostaje vecito na vlasti i nema sanse da bilo koja opcija - sem najradikalnije (smrt izraelu) - zazivi kod ljudi koji su rodjeni u izbeglickim logorima i zive u danasnjim getima. btw, mislim da nije ni vreme ni mesto za forumsko levicarenje ali kako hoces.
ja ocigledno sada forumski desnicarim. a to sto nesto moze da se desi ali se nije desilo ne znaci da je to isto sa onim sto se desilo if you catch my drift. ponavljam, polozaj palestinaca je dovoljno strasan da se moze o njemu pisati i pricati i bez krezavih analogija sa drugim svetskim ratom.inace naravno da si u pravu. bibi bi pravio hamas od blata da ga nema.
Posted
rafa je zatvorena posle pobede hamasa, cini mi se krajem 2007. otvara se dva dana nedeljno da prodje humanitarna pomoc, crveni krst i eventualno neki novinar, ali to je retko. zato postoje tuneli, od kojih se mozda 50 posto koristi za hranu i ostalo (mislim da who procenjuje da se 80 posto robe donosi tunelima) a ostatak kontrolise hamas i donosi svoje potrepstine.jedna od najstrasnijih scena je kad se otvori granica i ljudi pokuljaju s jedne na drugu stranu.
obrazlozenje zvanicnog egipta?
Posted (edited)

malo demagogije za retarde. Hail.gifIzraelski ministar spoljnih poslova Avigdor Liberman...je rekao i da je jučerašnji upad "odraz prava izraelskih vojnika da se brane od napada" i da su "aktivisti na brodovima bili spremili palice, metalne šipke i noževe pred sukob, očito nameravajući da udare na suverenitet Izraela". Hail.gif @filbi: omogucavanje humanitarnih isporuka, of kors. a znajuci Sinaj, i ponasanje vojne uprave Sinajskog poluostrva, cenim da ce se peninsula pretvoriti u jednu veliku raciju na potencijalne teroriste.

Edited by vasudeva418
Posted
gde si video levicarenje?
ja sam vec napisao: resenje je palestina za sve ali vi ostali niste hteli svetsku revoluciju i druga staljina pa se gombajte sa morem partikularizama i razjarenim nacionalizmima i religijskom netrpeljivoscu.
Posted

egipat i izrael su napravili taj prelaz kad je ljubav procvetala posle povlacenja sa sinaja. kontrola je satro bila zajednicka, ali je izrael vise vodio racuna. mubaraku nije bilo bas lako da posle pobede hamasa ostavi otvoreno sa svoje strane, posto su eu posmatraci sa one druge bili otprilike efikasni kao kod nas pocetkom 1990-tih (jebiga, moram da poredim). a i imao je argument da sprecava sirenje ekstremizma u egiptu.koliko god se svi plase za tursku, meni je veca frka za egipat. mubarak je govno, ali je uspevao da odrzi kakvu-takvu kontrolu nad ekstremistima, naravno nimalo finim metodama. sutra kad mu zasedne arapska liga u kairu, ne znam kako bi mogao da igra na istu kartu.

Posted (edited)
sta ti je stari SPO-ovac odma uoci komunjaru :)pa ja sam rekao sta dobijete ukoliko necete ovo. mi smo istorijski porazena strana te sada i 'levicari' sirom sveta pricaju kao clanovi nacionalistickih ili dzihadistickih organizacija. naravno malko se i salim da razbijem monotoniju. a i nije valjda da mislis da je staljin 'levicar'?ukoliko zelite rec od mene ja bih rekao da je izrael drzava na ivici (koju je mozda i presla) aparthejda.edit: hvala luba. vaso, mislio sam sta je bio razlog zatvaranja. sorry na nejasnim mislima. Edited by kim_philby
Posted
... tesko da obama ne zna sta da pocne sa svim tim. zna ali nece. ili ne moze, da budem pc....
Zbog ovog je i čitava situacija malo nejasna. Zar nije danas trebalo da se sastanu Obama i Netanjahu, špekuliše se da je sastanak, u stvari, otkazao Obama?
Posted

pa sad kime, samo ti i ja znamo da je cestiti vuk mnogo veci komunista od svih tvojih idola.

Posted
pa sad kime, samo ti i ja znamo da je cestiti vuk mnogo veci komunista od svih tvojih idola.
ima tu istine...
Posted
Zbog ovog je i čitava situacija malo nejasna. Zar nije danas trebalo da se sastanu Obama i Netanjahu, špekuliše se da je sastanak, u stvari, otkazao Obama?
ma jok, netanjahu koji je bio u kanadi, otkazao posetu, pravi drzavnik mora da se vrati kuci kad je frka. da je otkazao obama, reakcija bele kuce bila bi mnogo jaca i ne bi se svodila na formulacije tipa izrazavamo zaljenje i pozivanja na istragu samo izraelske vlade.
  • Create New...