Jump to content
IGNORED

Izrael, Palestina i arapske zemlje

3opge
Krošek
Message added by Krošek,

Na ovoj temi postoje stroža pravila oko kačenja raznoraznih sadržaja: Zabranjeno je repostovanje, kačenje tvitova ili bilo kakvih materijala (slika, klipova...), kao i goli linkovi. Postovi moraju biti napisani sopstvenim rečima, i dozvoljen je hipertekst (dugme Link). Izuzetno, kao propratni sadržaj uz sopstveni post, prihvatljivi su kratki isečci nekog dužeg teksta (ne i kraćeg kao što je obična vest).

Recommended Posts

Posted
bolje da ostane kao memorijalni kompleks
aj aj aj. opako.
Posted (edited)

jedno od mojih najranijih secanja je komsija palestinac, student medicine, koji se ubio bacivsi se kroz prozor nakon sto je saznao da mu je celokupna porodica stradala u bejrutu.jebiga. ne znam sta da kazem o tome.s druge strane imao sam prilike da upoznam i ljude s druge strane ukljucujuci i izraleske gradjane-vojnike koji takodje imaju svoje price strave i uzasa.ja kao dobar staljinista lahko uzvikujem palestina za sve ali nekako mi se cini da moj poklic nije delio ni PLO a kamoli danas hamas. nisam pametan i nisam siguran da vise zelim da skacem pred rudu u ovom slucaju. takodje razumem i pontijaka i irejzera. tokom godina sam toliko puta slusao umetnice levicarke koje cvrkucu o prelepim ocima zena-bombi i ciji se anti-cionizam ocas posla pretvara u anti-semitizam da danas imam uzasno cinicnu reakciju svaki put kada se ova tema povede.eto ne znam vise sta da mislim ali sebi dajem za pravo da makar ne dozvoljavam da se holokaust uvlaci u ovakve rasprave bez jasne i direktne veze (poput stampanja i distribucije mein kampfa u pojedinim arapskim zemljama).

Edited by kim_philby
Posted
jedno od mojih najranijih secanja je komsija palestinac, student medicine, koji se ubio bacivsi kroz prozor nakon sto je saznao da mu je celokupna porodica stradala u bejrutu.jebiga. ne znam sta da kazem o tome.s druge strane imao sam prilike da upoznam i ljude s druge strane ukljucujuci i izraleske gradjane-vojnike koji takodje imaju svoje price strave i uzasa.
sasvim dovoljno si rekao. ljudski stav. imas moje postovanje zbog toga.
Posted
jedno od mojih najranijih secanja je komsija palestinac, student medicine, koji se ubio bacivsi se kroz prozor nakon sto je saznao da mu je celokupna porodica stradala u bejrutu.jebiga. ne znam sta da kazem o tome.s druge strane imao sam prilike da upoznam i ljude s druge strane ukljucujuci i izraleske gradjane-vojnike koji takodje imaju svoje price strave i uzasa.ja kao dobar staljinista lahko uzvikujem palestina za sve ali nekako mi se cini da moj poklic nije delio ni PLO a kamoli danas hamas. nisam pametan i nisam siguran da vise zelim da skacem pred rudu u ovom slucaju. takodje razumem i pontijaka i irejzera. tokom godina sam toliko puta slusao umetnice levicarke koje cvrkucu o prelepim ocima zena-bombi i ciji se anti-cionizam ocas posla pretvara u anti-semitizam da danas imam uzasno cinicnu reakciju svaki put kada se ova tema povede.eto ne znam vise sta da mislim ali sebi dajem za pravo da makar ne dozvoljavam da se holokaust uvlaci u ovakve rasprave bez jasne i direktne veze (poput stampanja i distribucije mein kampfa u pojedinim arapskim zemljama).
Kim, kao pametan covek, koristi sve dozvoljene strategije kako se ne bi razgovaralo o OVOM slucaju.Dakle, Palestinac, Izraelac, holokaust, levicari, anti-semitizam, anti-cionizam, Rimljanin sa drugog topica a pre toga linkovi o IHH.Svega ima samo ne STAVA o OVOM slucaju.Previse disclaimer-a i suvisnoga "ali...".
Posted (edited)

povraca mi se od ove gistro politicke korektnosti!politika koju drzava Izrael sprovodi protiv palestinskog naroda se zove fasizam! moderan, ali fasizam! Gaza jeste geto! moderan, ali geto! izbeglicki logori su logori, bez gasnih komora i radne obaveze, but still logori gde ljudi umiru od izgladnjivanja, bez medicinske pomoci, od bolesti koje su u ovom delu sveta iskorenjene u 19.veku. pa jebo vas bog, normalno je da su bar oni naucili istorijsku lekciju i da ce to sistematizovano unistavanje jednog naroda da zapakuju propagandno/sistemski prihvatljivo za danasnje normene morate da imate transporte u zeleznickim vagonima, trake oko ruke i masovne grobnice da biste nesto nazvali adekvatnim terminom. to trazenje proporcionalnih paralela je cisto licemerje! takodje, siguran sam da bi Gebels otpor u Varsavskom getu nazvao terorizmom samo da je taj termin tada postojao... da, nije bilo bombasa samoubica i raketa napravljenih od vodovodnih cevi, ali je bilo zestokog obracuna sa nacistima i kolaboracionistimanekoliko godina sam bio skoro deo porodice cija je polovina stradala u Varsavskom getu ili Ausvicu, isao u sinagoge sa njima, posecivao groblja, slusao price...imam veliki pijetitet prema njihovom stradanju, ali verujte mi da znam o cemu pisem kad kazem da moderni Izrael to stradanje koristi samo kao istorijski cover up za danasnji fasizam. sustinski, moderni Izrael ovim sere po grobovima svojih predaka

Edited by Vasilij Zajcev
Posted
Kim, kao pametan covek, koristi sve dozvoljene strategije kako se ne bi razgovaralo o OVOM slucaju.Dakle, Palestinac, Izraelac, holokaust, levicari, anti-semitizam, anti-cionizam, Rimljanin sa drugog topica a pre toga linkovi o IHH.Svega ima samo ne STAVA o OVOM slucaju.Previse disclaimer-a i suvisnoga "ali...".
cekaj nisam trebao da postujem te linkove? zasto? linkovi o IHH treba opet da posluze kao dokaz da ova prica nije jednostavna a ponajmanje za nas forumske mudrace treba da bude takva. dakle, pricajte o ovom 'slucaju'. ja sam reagovao kada je pocelo poredjenje sa trecim rajhom (gaza je varsava, gaza je veliki logor smrti i tako do iznemoglosti). navalite na brodovlje koliko ocete ali gluposti gde se bilo iran bilo izrael porede sa trecim rajhom su mi degutantne i jedno veliko prizivanje zla.moj stav o ovom 'slucaju' je da izrael po hiljaditi put povredio medjunarodno pravo i upotrebio prekomernu silu. as simple as that. ako mi spocitavas podrsku izraelu gadno si se zajebao. ali necu ni da podrzavam ni hamas ni shady islamske charity programe. imam dovoljnu distancu da sebi to mogu da dozvolim.inace moj stav o palestini sam izneo u jednom od prethodnih postova a ti si to mogao malo pazljivije procitati.
Posted
... kad kazem da moderni Izrael to stradanje koristi samo kao istorijski cover up za danasnji fasizam. sustinski, moderni Izrael ovim sere po grobovima svojih predaka
Nadam se da pri tom misliš na izraelske političare i generale (tj. ovako ustrojenu državu Izrael), a ne na običan svet. Buđa je u pravu, trebalo bi se, u ovom trenutku, koncentrisati na ovaj slučaj.
Posted
povraca mi se od ove gistro politicke korektnosti!politika koju drzava Izrael sprovodi protiv palestinskog naroda se zove fasizam! moderan, ali fasizam! Gaza jeste geto! moderan, ali geto! izbeglicki logori su logori, bez gasnih komora i radne obaveze, but still logori gde ljudi umiru od izgladnjivanja, bez medicinske pomoci, od bolesti koje su u ovom delu sveta iskorenjene u 19.veku. pa jebo vas bog, normalno je da su bar oni naucili istorijsku lekciju i da ce to sistematizovano unistavanje jednog naroda da zapakuju propagandno/sistemski prihvatljivo za danasnje normene morate da imate transporte u zeleznickim vagonima, trake oko ruke i masovne grobnice da biste nesto nazvali adekvatnim terminom. to trazenje proporcionalnih paralela je cisto licemerje! takodje, siguran sam da bi Gebels otpor u Varsavskom getu nazvao terorizmom samo da je taj termin tada postojao... da, nije bilo bombasa samoubica i raketa napravljenih od vodovodnih cevi, ali je bilo zestokog obracuna sa nacistima i kolaboracionistimanekoliko godina sam bio skoro deo porodice cija je polovina stradala u Varsavskom getu ili Ausvicu, isao u sinagoge sa njima, posecivao groblja, slusao price...imam veliki pijetitet prema njihovom stradanju, ali verujte mi da znam o cemu pisem kad kazem da moderni Izrael to stradanje koristi samo kao istorijski cover up za danasnji fasizam. sustinski, moderni Izrael ovim sere po grobovima svojih predaka
mrzi me da posle pet strana objasnjavam da je situacija palestinaca dovoljno strasna i bez sepavihh analogija sa drugim svetskim ratom. da li se o tome moze pricati bez tih poredjenja ili su oni koji nazivaju izrael fasistickom drzavom samo odraz zadrtih cionista u ogledalu u luna parku?znaci ajde da sjasemo sa losih istorijskih analogija. polozaj palestinaca je uzasan ali nije isti kao i polozaj jevreja u drugom svetskom ratu. ako ocete da vidite moderne gulage sto rece filipenko na jednom drugom topiku treba da skoknete do kine. ako ocete da vidite logore smrti i geta treba da gledate shoah.i to nije politicka korektnost vec jednostavna istorijska vernost jednom dogadjaju.
Posted

fazizam je ideologija, a ne istorijsko razdobljeto sto se moderno drustvo femka da ga upotrebi jedan istorijski (treptaj od) period(a) za politiku mocnih drzava ne znaci da on ne postoji. u Palestini, Kini, Rusiji. moderan, evoluirao, ali fasizam

Posted
fazizam je ideologija, a ne istorijsko razdobljeto sto se moderno drustvo femka da ga upotrebi jedan istorijski (treptaj od) period(a) za politiku mocnih drzava ne znaci da on ne postoji. u Palestini, Kini, Rusiji. moderan, evoluirao, ali fasizam
izrael je parlamentarna demokratija u kojoj deo arapa cak i sluzi u IDF-u i gde predstavnici palestinskih politickih partija sede u knesetu. izrael je pri tome brutalno nacionalisticka drzava koja svaki eksces pravda losim istorijskim iskustvom. ali nije fasisticka. srecom, trenutno u svetu postoji samo jedna zaista fasisticka zemlja.inace, sto se fasizma tice rastko mocnik je odavno napisao da je samo pitanje koliko ga ima u kojoj drzavi. ako time podjemo svaka drzava je makar malo fasisticka danas.ja sam vec napisao: resenje je palestina za sve ali vi ostali niste hteli svetsku revoluciju i druga staljina pa se gombajte sa morem partikularizama i razjarenim nacionalizmima i religijskom netrpeljivoscu.
Posted (edited)
izrael je parlamentarna demokratija u kojoj deo arapa cak i sluzi u IDF-u i gde predstavnici palestinskih politickih partija sede u knesetu. izrael je pri tome brutalno nacionalisticka drzava koja svaki eksces pravda losim istorijskim iskustvom. ali nije fasisticka. srecom, trenutno u svetu postoji samo jedna zaista fasisticka zemlja.
Koja?(mada je ovo sranje, diskusija odlazi u pogrešnom pravcu).edit: hvala. Edited by Anonymous
Posted (edited)

naravno. treba pricati o onome sto se desilo pre neki dan.ali nazalost tu je sve receno. brutalna akcija izraelskih komandosa, panicni aktivisti iz islamskog charity programa u borbi protiv malog satane, gladna i napacena gaza kao poligon za svaki ekstremizam, kreveljenje i zloba zvanicnog tel aviva, smrt kemalizma u turskoj, debilna EU koja oscilira izmedju gluposti, mrznje prema muslimanima i istorijskog antisemitizma koji je iskrcala na obale palestine i obama koji ne zna sta da pocne sa svim tim. a u kurac. poslednji neka ugasi svetlo.

Edited by kim_philby
Posted

Pa i nije baš sve rečeno. Situacija je prilično rovita.

Egipatski predsednik Hosni Mubarak, naredio je otvaranje graničnog prelaza između Egipta i pojasa Gaze. U izveštaju egipatske državne novinske agencije kaže se da tako trebalo da se omogući dostava humanitarne pomoći u pojas Gaze. Dopisnici kažu da za sada nije jasno da li reč o trajnoj promeni egipatske politike ili tek o privremenoj meri. Granični prelaz kod Rafe je jedini koji nije pod kontrolom izraelskih snaga. Egipatski predsednik je pod pritiskom domaće javnosti zbpg toga što je zatvorio granični prelaz kada je Hamas došao na vlast u pojasu Gaze pre tri godine.
Posted
naravno. treba pricati o onome sto se deilo pre neki dan.ali nazalost tu je sve receno. brutalna akcija izraelskih komandosa, panicni aktivisti iz islamskog charity programa u borbi protiv malog satane, gladna i napacena gaza kao poligon za svaki ekstremizam, kreveljenje i zloba zvanicnog tel aviva, smrt kemalizma u turskoj, debilna EU koja oscilira izmedju gluposti, mrznje prema muslimanima i istorijskog antisemitizma koji je iskrcala na obale palestine i obama koji ne zna sta da pocne sa svim tim. a u kurac. poslednji neka ugasi svetlo.
imam dve zamerke da bih stavila potpis.prva - free gaza je organizator, ihh je deo free gaza flotile. to sto su finkelstajn i druzina prihvatili koaliciju, njima na dusu (mozda i turskoj).druga - tesko da obama ne zna sta da pocne sa svim tim. zna ali nece. ili ne moze, da budem pc.
Asked if President Barack Obama condemned Israel for the raid, White House spokesman Robert Gibbs stuck to the language of a UN Security Council statement issued late Sunday on the Israeli assault on a convoy headed to Gaza. The statement condemns "those acts which resulted in the loss of at least ten civilians and many wounded," but did not specifically say whether the Israeli raid or actions of pro-Palestinians supporters caused the violence. "Let me simply restate what the international community and the United States supported early this morning at the UN Security Council through a presidential statement," Gibbs said.
mada sad zena od klintona rece da je gaza situacija "neodrziva i neprihvatljiva".
Posted

kada je taj prelaz zatvoren? zna li neko?

• Create New...