Jump to content
IGNORED

Izrael, Palestina i arapske zemlje

3opge
Krošek
Message added by Krošek,

Na ovoj temi postoje stroža pravila oko kačenja raznoraznih sadržaja: Zabranjeno je repostovanje, kačenje tvitova ili bilo kakvih materijala (slika, klipova...), kao i goli linkovi. Postovi moraju biti napisani sopstvenim rečima, i dozvoljen je hipertekst (dugme Link). Izuzetno, kao propratni sadržaj uz sopstveni post, prihvatljivi su kratki isečci nekog dužeg teksta (ne i kraćeg kao što je obična vest).

Recommended Posts

Posted
cujmo, cujmo 1 autenticni glas amerike! laugh.gif posle ovoga izrael stvarno treba da se zabrine za svoj opstanak unsure.gif
1 autenticni glas Amerike kaze sledece - 1) U ratu protiv terorizma sve je dozvoljeno 2) Islamski fundamentalisti i pinko-commie-faggot evropski levicari na brodu su dobili ono sto su zasluzili!Tbone, kasnis jedno 15-20 godina. Sad je kod Rand Paula i slicne ekipe u modi podrzavati Izrael do poslednjeg redneck farmboy i gangsta homeboy koji se prijavi kod Uncle Sam. Price u ZOG i "zlim Jevrejima koji hoce da uniste Ameriku" su iz nekih drugih vremena. HBO bi trebalo da updejtuje one njihove dokumentarce iz ranih 90ih.Ostavite Tbone na miru, btw. Covek nije nikakav nacos™, stormfrontovac, ili tako nesto. Procitajte svaki njegov post sa 1 grumenom soli <_<
Posted
Boldovano implicira da bi, u slučaju da na brodu nije pružen bilo kakav otpor, izraelski specijalci išli po palubi i overavali članove posade jednog po jednog, a preživele bi odveli u konc-logor. Za takvu tvrdnju nemaš apsolutno nijedan dokaz. Ja, sa druge strane, imam 19 dokaza za tvrdnju da pružanje stihijskog otpora naoružanim siledžijama (čiji dobar deo čine proverene psihopate) nije nimalo srećno rešenje niti na bilo koji način može da pomogne civilima u Gazi.To po strani, ja ne napadam bilo koga već mi se samo pljuka od forumskog busanja u grudi tipa: "Pucao bih u gusara bez razmišljanja da sam bio tamo".
Da si se manje opirala ne bi te toliko bolelo.Okrivljivati nekog od 600 putnika zato sto je reagovao ovako ili onako na desant gerilaca sa otkocenim heklerima meni je zaista odvratno. Pogledaj jos jednom snimak. Ja uopste nisam siguran da bi se sakrio negde. Mozda bi me srcka strefila na mestu a mozda bi skocio da nekog ugrizem za nogu. Jedino sigurno znam da bi se izbezumio od straha. A ti ocekujes od njih da reaguju racionalno?Ne mislim da si toliko glup pa mi ovo deluje kao prebacivanje odgovornosti ispod zita.
Posted (edited)

@WTFama ok, valjda se iz mojih komentara vidi da imam uvek pri ruci pakovanje soli kada citam forum smile.gif a ovo oko 1 autenticnog glasa amerike, huh, sta da kazem, hvala na apdejtu smile.gif

Edited by Pontijak
Posted
mislim da bi US bila mnogo manje liberalna/toga nikad dosta, zar ne?/ bez jevrejske populacije. momci rade svoj posao ovde u US. imam osecaj da su oni tamo sve neki ekstremisti/radikali koji brane svetu zemlju. nije im lako, ali, ne, nisam antisemita
pa da nema jevreja/palestinaca nema problema.jebote opet se preko palestinca lome odnosi regionalne moci i dominacije. sve ovo sto se desava je posledica dalje radikalizacije izraela i desekularizacije turske. igra danas je ne gaza vec iran. odnosno kako spreciti dalji razvoj iranskog nuklearnog programa.
Posted
Pa - buduci ja nisam nesto angazovano nasadjen - ne preostaje mi nista drugo nego da sve to posmatram i budem zahvalan Bogu sto mecka trenutno ne igra oko mog dvorista.Ja naprosto konstatujem stanje.Izrael nije bio lak na obaracu jedan-jedini put (koliko ja pamtim) i to za vreme 1. zalivskog rata kad su rakete padale po Tel Avivu. Ostala mi je u secanju karikatura iz uglednog nedeljnika na kojoj je prikazan Sadam kao cekicem zakucava raketu u glavu tadasnjeg izraelskog premijera dok predsednik SAD-a ovom govori:"Ostani smiren, ostani smiren...". To bese tada i -nikad vise!I ja smem da potpisem: neka sutra ponovo posalju konvoj i Izrael ce bez ikakvog ustrucavanja opet uraditi isto!
to sto nisi angazovano nasadjen (ne implicira valjda da ja jesam?) nema nikakve veze sa mojom replikom, kao sto hipoteticke varijante sta bi ti mogao da potpises nemaju veze sa argumentima (a bogami ni temom). prihvatiti da je zlocinac neuracunljiv, pa se zbog toga ne treba mesati, je isto kao i da prihvatas zlocine. takodje je kontradiktorno sa ovom smesnom teorijom da "Izrael nije lak na obaracu" paralela koju iznosis (Zalivski rat) pokazuje tvoju neinformisanost. Irak je ispaljivao Skadove na Tel Aviv tada da bi isprovocirao odgovor IDF, te eskalirao sukob u regionu na tradicionalne jevrejske neprijatelje. ostati miran je tada bilo takticki pametno (i trazeno), svakako ne u duhu politike drzave Izrael (koja je u svetu, pored Rusije, verovatno zemlja sa najlaksim prstom na obaracu)naime, Izrael je drzava koja je etablirala "preventivni napad" kao modernu vojnu doktrinu. sve do tada drzave/blokovi su imali samo vojne reakcije na neke dogadjaje...
Posted (edited)

Колико да пријавим да се ништа није десило, радио Јерус НПР одјутрос упадљиво игнорише комплетан догађај. Уместо тога смо десет пута чули да је летећи робот вероватно упуцао трећег човека Ал Каиде (отприлике дванаестог на том месту досад).Чекам да се огласи овдашња агентура Бибисија....дочекао. Углавном око тога како ће Турска да реагује, нешто изјава Турака са бродова, и строго избалансирано, пола шта кажу Турци, шта Израел.

Edited by расејан
Posted
bas malo znam o ovoj temi. o sledu dogadjaja i cinjenicama da bih izvlacila rezone, ali sam pre tri godine imala prilike da budem na nekom okupljanju ekonomista gde je bila ekipa iz izraelske centralne banke (jedan je bio i chief economist blizak stenliju fiseru). znaci, pristojan svet.bas u to vreme obama daje nekakvo obecanje da ce povuci trupe iz iraka ukoliko bude izabran za predsednika.krenemo mi za vecerom to da komentarisemo, a izraelci krenu da se valjaju od smeha, u stilu da takve stvari nikad nece proci kongress koji etnicki dominantno sacinjava...to cut the story short, nakon silnog ubedjivanja izraelaca kako evropa ni priblizno nije svesna opasnosti kao sto je to amerika, oni izjave kako je sve ovo one-shot game, tj. ili ce oni (iran) prvi ispaliti ili mi (izrael).eto, takav je zeitgeist dole..
To pod pretpostavkom da su izraelski akademici pristojan svet. Ja sam bio pre dve godine u drustvu jednoga i jos jednog Engleza kome fale social skills i koji je bio previse pro-palestinski orijentisan.Bilo je vrlo napeto, a kolega Izraelac se inace zalagao za nekakvu masovnu razmenu stanovnistva - mi vama Arape u Izraelu, a vi nama par delova zapadne obale i zica izmedju dve drzave.
Posted

Nego, vidim da su Turci trazili i dobili neki sastanak NATO?'Oce da raspravljaju o obavezama iz povelje i kako zastititi Tursku od napada?

Posted
Uh, za ovo bi cak i na ovom rascupanom forumu trebalo da se ode na poduzi prinudni odmor.
Podrzavam inicijativu.
Posted
to sto nisi angazovano nasadjen (ne implicira valjda da ja jesam?) nema nikakve veze sa mojom replikom, kao sto hipoteticke varijante sta bi ti mogao da potpises nemaju veze sa argumentima (a bogami ni temom). prihvatiti da je zlocinac neuracunljiv, pa se zbog toga ne treba mesati, je isto kao i da prihvatas zlocine. takodje je kontradiktorno sa ovom smesnom teorijom da "Izrael nije lak na obaracu" paralela koju iznosis (Zalivski rat) pokazuje tvoju neinformisanost. Irak je ispaljivao Skadove na Tel Aviv tada da bi isprovocirao odgovor IDF, te eskalirao sukob u regionu na tradicionalne jevrejske neprijatelje. ostati miran je tada bilo takticki pametno (i trazeno), svakako ne u duhu politike drzave Izrael (koja je u svetu, pored Rusije, verovatno zemlja sa najlaksim prstom na obaracu)naime, Izrael je drzava koja je etablirala "preventivni napad" kao modernu vojnu doktrinu. sve do tada drzave/blokovi su imali samo vojne reakcije na neke dogadjaje...
counter-strike-source-flash-big.jpgFire in the hole :P
Posted
Da si se manje opirala ne bi te toliko bolelo.Okrivljivati nekog od 600 putnika zato sto je reagovao ovako ili onako na desant gerilaca sa otkocenim heklerima meni je zaista odvratno. Pogledaj jos jednom snimak. Ja uopste nisam siguran da bi se sakrio negde. Mozda bi me srcka strefila na mestu a mozda bi skocio da nekog ugrizem za nogu. Jedino sigurno znam da bi se izbezumio od straha. A ti ocekujes od njih da reaguju racionalno?Ne mislim da si toliko glup pa mi ovo deluje kao prebacivanje odgovornosti ispod zita.
Ja sam se nekoliko puta ogradio od svakog prebacivanja odgovornosti na posadu, a što je postupak te iste posade tabu tema o kojoj se ne sme pričati, nije moja krivica.
Posted

neverovatno. ne razumem se najbolje u meteoropatiju ali odbijam da prihvatim da je "sam pao, sam se ubio" objasnjenje dogadjaja na brodu makar mi ovo bilo poslednje ovde.

Posted
Imam utisak da ti uopste nisi procitao moj post.1.Ja kazem da je to jedan-jedini put (koliko pamtim) da Izrael nije bio lak na obaracu. Sto bi-po logici stvari-trebalo da znaci da u svim ostalim slucajevima - jeste.2.Tvoj zakljucak o mojoj "neinformisanosti" je prizvoljan a - kad zavirim u sebe - mogu ti reci da je - u stvari - netacan. Da je to tako, moze ti potvrditi i moj opis narecene karikature. Da li zaista verujes da mi se, eto, dopao crtez (i kao takav, u secanju ostao) ili mi se dopala ta vrazija dosetka koju si tako lepo, i sa razumevanjem, obrazlozio? 3.Ovo sa "prihvatanjem zlocina" mi mirise na mantrasku definiciju pa, s moje strane, ne zasluzuje ni pisljiva slovca.
Posted (edited)
1 autenticni glas Amerike kaze sledece - 1) U ratu protiv terorizma sve je dozvoljeno 2) Islamski fundamentalisti i pinko-commie-faggot evropski levicari na brodu su dobili ono sto su zasluzili!Tbone, kasnis jedno 15-20 godina. Sad je kod Rand Paula i slicne ekipe u modi podrzavati Izrael do poslednjeg redneck farmboy i gangsta homeboy koji se prijavi kod Uncle Sam. Price u ZOG i "zlim Jevrejima koji hoce da uniste Ameriku" su iz nekih drugih vremena. HBO bi trebalo da updejtuje one njihove dokumentarce iz ranih 90ih.Ostavite Tbone na miru, btw. Covek nije nikakav nacos™, stormfrontovac, ili tako nesto. Procitajte svaki njegov post sa 1 grumenom soli <_<
Gde nadje bas njega (1 od retkih republikanaca koji je javno rekao da bi u senatu glasao protiv rata u Iraku) da ubacis u ovu pricu? Naravno, nije 100% libertarian kao njegov otac, ali ne verujem da je ikada rekao da USA treba da se oruzano umesa u izrealsko/palestinski konflikt. Cuvaj te price za HuffPost ili neki slicni liberalno - podmetacki outlet, ovde ionako 90% ljudi nije culo za coveka. Izvinjavam se na off-u... Edited by mandingo
Posted

Za hardlinere u Izraelu ovo je uspeh. Brodovi su na putu za Ashdod, 5 od 6 ih je preuzeto bez žrtava, na jednom je bilo incidenta, humanitarci se opirali. Posle 40 minuta ubedjivanja paintball puškama, i pošto su im oteli utoke sa bojevom municijom, izboli ih i koješta, specijalci su potegli prave puške i murtaljeze i to je to... To što se incident desio u međunarodnim vodama, nije im tolko bitno. Nisu hteli da čekaju da svane.

• IDF:Palies
  • 0:19

Zvanična Turska je poludela, turski jevreji se kriju, jedan izraelski sportista je napadnut tokom neke biciklističke trke... Ovo neće proći lako. Cue Muslim-rage-boy.

• Create New...