Jump to content

Izrael, Palestina i arapske zemlje

Krošek
Message added by Krošek,

Na ovoj temi postoje stroža pravila oko kačenja raznoraznih sadržaja: Zabranjeno je repostovanje, kačenje tvitova ili bilo kakvih materijala (slika, klipova...), kao i goli linkovi. Postovi moraju biti napisani sopstvenim rečima, i dozvoljen je hipertekst (dugme Link). Izuzetno, kao propratni sadržaj uz sopstveni post, prihvatljivi su kratki isečci nekog dužeg teksta (ne i kraćeg kao što je obična vest).

Featured Replies

4 hours ago, Budja said:

Eto, tako, Berlin sa sve Linkeom ratifikovao prijateljstvo sa Tel Avivom.

Tel Aviv ima odvajkada ljevičarskog gradonačelnika, još je Kohl bio kancelar kad je prvi put izabran. Što si se ti ostrvio na Tel Aviv, šta se sad ne smiju ni gradovi bratimiti?

Reci ti nama radije zašto propuštaš prinijeti nam najnovije priloge za biografiju tvog najmilijeg uspješnog mladolidera Bukelea, koji se odnedavno samoproklamirao uz sve ostalo i Trampovim kapom.

• Replies 9.4k
  • Views 891.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• jebo im ja svima mater. i ira teeroristi su bili po kucama pa englezi nisu bombardovali i ubijali na angro jer, eto, moraju da se brane. i nema veze sto nisu bili okruzeni neprijateljima. jasno se vid

• Znam. Ja svakako ne spadam u one koju su na strani Izraela, ali ne mogu da budem ravnodušna spram stradanja nevinih ljudi. Pa neka ih je i i 1 % koji nisu podržavali progon Palestinaca.   Ne

• Sestre Bronte
    Sestre Bronte

previše je lažnih vesti, to je tačno   zato i nisu bitne pojedinačno   za sada znamo da je hamas napao neke civile, a kao odgovor, izrael je napao sve civile   odmazde 10

Posted Images

24 minutes ago, vememah said:

Izrael priznao ono sto svi mogu da vide svojim ocima ali se prave?

RSK da Milosevic nije open the gates. Rade to svi, da i moralni zapad, kontinuirano. Kad to uradi Milosevic onda je genocidas, kad to uradi Tudjman, onda je branio demokratiju, kad to uradi Putin onda je Ork, kad to uradi Netanjahu Bajden Tramp onda je "dal je zapad moralno bankrotirao" pa se to pitanje iznova postavja danima mesecima a sad vec godinama. Dal je, dal je zapad moralno bankrotirao, ovo je moralni bankrot zapada, ili ko u ovom tvitu da mislim da sad imamo jedni moralnu mrlju, lici... da definitivno deluje kao moralna mrlja. Mrljica u moralu zapada.

Planeta gleda i ne radi nista, kad se igra prosiri na evro teritorije napravice se vec neka pesmica, kad su dosli po Peru i Ziku nisam se pobunio. U medjuvremenu, ko te pita. Ne pitas se ni u kuci.

No matter how grave the atrocity Israel commits, the State Department has made clear: Hamas is to blame’ (and Israel will not be held responsible).

Ovih 15 streljanih lekara su dodatni kamencic u dokazima genocida i ratnih zlocina. Ne znam da li ce biti osudjeno, ali zaboravljeno biti nece.

Trampara otvoreno podrzava a Kaja otisla da tetki odnese lek.

Malo su lažuckali oko ubistva bolničara dok se nije pojavio snimak ( inace bi i dalje lagali) , ali eto priznali su grešku i sad je valjda sve OK

Israel admits mistakes over medi...
No image preview

Israel admits mistakes over medic killings in Gaza

Israeli forces killed 15 emergency workers in a convoy of ambulances near Rafah on 23 March.

Koliko se samo tolerise Izraelu ...

Koje su opcije? Sankcije? Optužnica pred međunarodnim sudom? Bombardovanje Izreala? Daj predlog, ja ću te podržati

4 minutes ago, Engineer said:

Koje su opcije? Sankcije? Optužnica pred međunarodnim sudom? Bombardovanje Izreala? Daj predlog, ja ću te podržati

Eto, dovoljno je da se ne hailuje partnerstvo i ne dogovaraju vidjenja dok traje poternica. Kao bonus može u medijima da se stvari nazivaju pravim imenom.

Podrži me pa da nastavimo sa našom nedeljnom kaficom i šetnjicom u Omelasu.

17 minutes ago, Engineer said:

Najoštrije sankcije ranga onih prema SRJ 90-ih, zamrzavanje računa tajkuna i političara, izbacivanje svih izraelskih timova iz sportskih takmičenja Evrope. Sankcije bi podrazumevale potpuno obustavljanje svakog vida ekonomske saradnje i sankcije prema onima koji nastave da sarađuju. Evropa to mora da uradi pošto Amerika sigurno neće. Taman da se pored kancera kakav je Amerika odseče jednim potezom i Izrael

31 minutes ago, Engineer said:

Za pocetak objektivan novinski naslov i neizrugivanje Sudu.

26 minutes ago, arheolog1981 said:

Najoštrije sankcije ranga onih prema SRJ 90-ih, zamrzavanje računa tajkuna i političara, izbacivanje svih izraelskih timova iz sportskih takmičenja Evrope. Sankcije bi podrazumevale potpuno obustavljanje svakog vida ekonomske saradnje i sankcije prema onima koji nastave da sarađuju. Evropa to mora da uradi pošto Amerika sigurno neće. Taman da se pored kancera kakav je Amerika odseče jednim potezom i Izrael

Mislim ta kolonijalistička tvorevina ne treba ni da postoji, izgrađena je na etničkom čišćenju, čitavo svoje postojanje sprovodi aparthejd koji samo postaje sve nesnosniji i sada genocid sprovodi u punoj meri, ali ovo je minimum. Analogije sa nacizmom sam uvek izbegavao, i sada ih izbegavam, pa sam se držao onih sa starom njihovom saveznicom Južnoafričkom unijom, ali Izrael je, koliko god to teško bilo zamisliti, uspeo da prevaziđe i taj nivo rasističkog iživljavanja. A što se Evrope (ovde je naročito smešno kako su liberali krenuli odjednom da kukaju na ogoljenu Trampovu fašistoidnu represiju nad ljudima koji podržavaju Palestinu) tiče, oni primeri privođenja i hapšenja ljudi koji su preživeli Holokaust jer mirno protestuju protiv genocida, nose cveće ili transparente, su više nego dovoljni. Ostavljaju bez teksta.

Nema nikakvog smisla ici u pravcu potiranja prava da Izrael postoji. Treba da postoji, samo se mora uterati u okvire prava i mora snositi odgovornost za genocid koji sprovodi.

3 minutes ago, Lezilebovich said:

Nema nikakvog smisla ici u pravcu potiranja prava da Izrael postoji. Treba da postoji, samo se mora uterati u okvire prava i mora snositi odgovornost za genocid koji sprovodi.

Dobro, ja ne mislim tako, od kad pratim politiku (praktično) sam veliki poštovalac slavne tradicije anticionizma arapske, jevrejske, internacionalističke. Nažalost nosioci toga na terenu više nisu ljudi kao Džordž Habaš, ali i takvi ljudi kakav je bio Mahmud Darviš su morali da prave distinkciju između talibanizacije Gaze (a ne moram govoriti kolika je hrabrost potrebna tamo, u Gazi, ih najotvorenije napadati za to) od strane Hamasa na unutrašnjem planu do toga da je jedini stvaran pokret otpora, i da je Hezbolah jedina arapska vojska koja je porazila Izrael nakon pedeset godina (koliko god se Egipćani zavarali u pogledu 1973). Tu smo gde smo, nažalost, ali to nažalost se odnosi i na debakl koje su ove dve, meni lično nesimpatične (naročito Hamas), grupacije proživele.