Jump to content
IGNORED

Izrael, Palestina i arapske zemlje

3opge
Krošek
Message added by Krošek,

Na ovoj temi postoje stroža pravila oko kačenja raznoraznih sadržaja: Zabranjeno je repostovanje, kačenje tvitova ili bilo kakvih materijala (slika, klipova...), kao i goli linkovi. Postovi moraju biti napisani sopstvenim rečima, i dozvoljen je hipertekst (dugme Link). Izuzetno, kao propratni sadržaj uz sopstveni post, prihvatljivi su kratki isečci nekog dužeg teksta (ne i kraćeg kao što je obična vest).

Recommended Posts

Posted
5 minutes ago, ObiW said:

Beli listići su bili jedini moralno ispravan izbor 2012. Glup, ali moralno ispravan.

Pa jeste, Demokratska stranka je direktno sponzorisala genocid i krvavi proksi rat te 2012. Mi moralno ispravni ih nismo mogli podržati :fantom:

(Beli listići nisu bili pasivna apstinencija BTW, već aktivno protivljenje tadašnjoj vlasti, merljivog uticaja.)

Posted

U al su im šuknuli, svaka im čast. Glasali protiv, a da nisu glasali protiv. 

Posted
6 minutes ago, ObiW said:

U al su im šuknuli, svaka im čast. Glasali protiv, a da nisu glasali protiv. 

Ugradio ti se dvopartijski sistem u fundament razmišljanja, jbg, dugo si u tom Jenkistanu.

Aktivno protivljenje demokratama bi bilo glasanje za Trampa.

Aktivno protivljenje Trampu bi bilo glasanje za demokrate.

Neglasanje ni za koga nije aktivno protivljenje nikome, već pasivno protivljenje obema granama liberalnog kapitalizma.

Posted

Pa tih što ne glasaju nikad ima 35-40% na svakim predsedničkim izborima.

Nema tu protivljenja kapitalizmu, radni je dan pa ih mrzi da se cimaju.

Posted
2 hours ago, Anduril said:

Ocekujem da ce ovo fasisticko ludjenje samo da se pogorsa. Ako se ovako nastavi, ostace SAD i Izrael bez bilo kakvih saveznika u regionu. 
Napad na Iran je takodje samo pitanje vremena. 

Ti si prespavao ukrajinsku krizu? Sad im je Rusija saveznik u regionu, ujedno i najveći iranski saveznik. Još uvek. A Pakistan, Sirija, S. Arabija, Turska i Azerbejdžan će možda u BRICS. Iran i Egipat su već tu.

41 minutes ago, ObiW said:

Beli listići su bili jedini moralno ispravan izbor 2012. Glup, ali moralno ispravan.

Znaš koliko je lepši život kad gledaš bedu i raspad sistema oko sebe, ali znaš da si jedan dan bio u pravu. Zamisli tu muku da zaokružiš pogrešan broj na listiću, pa da tuga i jad budu malo manji. Ko će s tim živeti posle.

Posted
24 minutes ago, Weenie Pooh said:

Ugradio ti se dvopartijski sistem u fundament razmišljanja, jbg, dugo si u tom Jenkistanu.

Ti predsednički  izbori 2012 su bili dvopartijski, jer si imao da biraš izmedju dva kandidata. I onda ih Srbin sve zajebe i izadje na glasanje da bi nacrtao čiča Glišu. Posledice tog mudrog poteza se vide 13 godina kasnije, na ulicama gradova u Srbiji .

U Dearbornu su posledicu svog mudrog poteza, da glasaju za Trampa, osetili odmah. Ne bi me čudili da uskoro vide u mailboxu flajere koji ih pozivaju da ulože u timeshare apartmana koji će se graditi u Gazi.

Šta je zajedničko za ova dva dogadjaja? U Srbiji su se smejali kada je DS ponavljala “samo da Toma ne dodje”. Na PPPu su se smejali kada du Demokrate ponavljale “samo da Tramp ne dodje”. Oba puta su “dajmo nemojmo” ekipe bili u pravu. Onome što se dogadja u Srbiju i onome što se dogadja u Americi samo nihilisti i slični tupani mogu da se vesele.

Posted
16 minutes ago, Engineer said:

Ti si prespavao ukrajinsku krizu? Sad im je Rusija saveznik u regionu, ujedno i najveći iranski saveznik. Još uvek. A Pakistan, Sirija, S. Arabija, Turska i Azerbejdžan će možda u BRICS. Iran i Egipat su već tu.

Nema vise saveznika. U jednom trenutku i kontekstu si na jednoj strani, u drugom na drugoj. Odnosi Turske i Rusije su dobar primer. Ceo Bliski istok je drugi. Zato je prethodni sistem bio stabilniji, dok ce ovo doneti mnogo vise ratova i nestabilnosti.

Posted
31 minutes ago, ObiW said:

Pa tih što ne glasaju nikad ima 35-40% na svakim predsedničkim izborima.

Nema tu protivljenja kapitalizmu, radni je dan pa ih mrzi da se cimaju.

Ima ih uvek približno isto, samo neki put više mrzi magarce a neki put slonove.

U ovom slučaju je mrzelo ljude kojima je prekurčilo da aplaudiraju mrtvim palestinskim bebama ¯\_(ツ)_/¯ 

16 minutes ago, ObiW said:

U Dearbornu su posledicu svog mudrog poteza, da glasaju za Trampa, osetili odmah. Ne bi me čudili da uskoro vide u mailboxu flajere koji ih pozivaju da ulože u timeshare apartmana koji će se graditi u Gazi.

Ne kapirate ni ti ni Ruđer Sančezi ovog sveta koliko je lakše ljudima kad to vide od kandidata za kog nisu glasali nego od kandidata za kog jesu glasali.

Mislim, skapirali biste kad biste hteli jer zaista nije teško. Ali nećete jer ovako možete da umišljate da su se neki tamo Beli Dearnborn Listići zajebali (a vi niste, vi ste bili u pravu).

16 minutes ago, ObiW said:

Šta je zajedničko za ova dva dogadjaja? U Srbiji su se smejali kada je DS ponavljala “samo da Toma ne dodje”. Na PPPu su se smejali kada du Demokrate ponavljale “samo da Tramp ne dodje”. Oba puta su “dajmo nemojmo” ekipe bili u pravu. Onome što se dogadja u Srbiju i onome što se dogadja u Americi samo nihilisti i slični tupani mogu da se vesele.

Ali ne :D Naravno da su ekipe koje su se smejale oba puta bile u pravu.

Smejale su se od jada i nemoći kad vide kakvu poruku njihovi™ retardi imaju da ponude.

"Dajmo nemojmo" je tragično neubedljiva, gubitnička poruka. Ona oslikava šuplju post-ideološku politiku koja na sve manji broj ljudi apeluje.

Ja sam to ovde uzaludno crtao prošle godine, dok me je RS ubeđivao da je nazalno "they're weird" sjajna parola koja garantuje uspeh.

"ETO VAM SAD JEL VIDITE KAKVA SU GOVNA NA VLASTI" je pogrešno usmerena frustracija. Naravno da su govna na vlasti, ali su za njihov uspon odgovorni samo liberalni luzeri koji su im prethodili. 

Glasovi se ili zasluže ili ne zasluže. Ko to ne razume nego umišlja da mu glasovi pripadaju jer je alternativa grdna, sam je kriv za sve svoje poraze.

Posted (edited)

Edited by vememah
Posted

at a cost of $53 billion.

➤ A committee will be formed to manage the Gaza Strip for six months in preparation for the return of the Palestinian Authority.

➤ The UN Security Council may consider deploying international peacekeeping forces in Gaza.

➤ The Gaza Strip management committee will consist of independent figures and will operate under the umbrella of the Palestinian government.

➤ Seven areas in the Gaza Strip will be designated to provide temporary housing for 1.5 million Palestinians.

➤ Egypt and Jordan will train Palestinian police forces in preparation for their deployment in the Gaza Strip.

➤ A proposal to reach a medium-term truce between the Palestinian Authority and Israel with the aim of building trust.

➤ Handling the issue of factional weapons by addressing the root causes of their existence through a credible political process.

without displacing its population.

Source: Reuters.

Posted
1 hour ago, Weenie Pooh said:

Ima ih uvek približno isto, samo neki put više mrzi magarce a neki put slonove.

U ovom slučaju je mrzelo ljude kojima je prekurčilo da aplaudiraju mrtvim palestinskim bebama ¯\_(ツ)_/¯ 

Ne kapirate ni ti ni Ruđer Sančezi ovog sveta koliko je lakše ljudima kad to vide od kandidata za kog nisu glasali nego od kandidata za kog jesu glasali.

Mogu misliti. Jill Stein je dobila 18% glasova u Dearbornu. Posle izbora, kada je Tramp rekao da će iseliti Arape iz Gaze, Jill Stein se obratila svojo biračkoj bazi na isti način na koji se čiča Gliša obratio svojim glasačima posle izbora 2012.

Jill Stein je walking & talking Čiča Gliša.

Mislim, skapirali biste kad biste hteli jer zaista nije teško. Ali nećete jer ovako možete da umišljate da su se neki tamo Beli Dearnborn Listići zajebali (a vi niste, vi ste bili u pravu).

Beli listići, kao i Jill Stein glasači, imaju odgovornost za ono što se dogodilo posle izbora. “Od dva zla nisam izabrao nijedno” je debilnost kao takva, jer zlo koje nisi izabrao ipak izabere tebe. 

Ali ne :D Naravno da su ekipe koje su se smejale oba puta bile u pravu.

Smejale su se od jada i nemoći kad vide kakvu poruku njihovi™ retardi imaju da ponude.

Sad im je verovatno manje smešno, sad kada zebu po ulicama dok protestvuju i gledaju dal će da ih pokosi auto bahatih batinaša koje je doveo onaj za koga ipak nisu glasali jer Čiča Gliša.

"Dajmo nemojmo" je tragično neubedljiva, gubitnička poruka. Ona oslikava šuplju post-ideološku politiku koja na sve manji broj ljudi apeluje.

Ali je bilo i veoma precizno predvidjanje šta je alternativa. 

Ja sam to ovde uzaludno crtao prošle godine, dok me je RS ubeđivao da je nazalno "they're weird" sjajna parola koja garantuje uspeh.

"ETO VAM SAD JEL VIDITE KAKVA SU GOVNA NA VLASTI" je pogrešno usmerena frustracija. Naravno da su govna na vlasti, ali su za njihov uspon odgovorni samo liberalni luzeri koji su im prethodili. 

Greška. Za njihov uspon su prevashodno zasluženi mediji. “Koliko koštaju jaja” je bio glavnia izborna tema i legacy media i Joe Rogan bros. Ta tema, iz nekog čudnog razloga više nije u fokusu, a jaja sve skuplja. Kako to kako to?

“It was all a lie” je knjiga koju je pre 5 godina napisao bivši GOP strateg, i taj naslov savršeno sažima strategiju te partije. Demokratama se i desi da kažu istinu, GOPerima nikad. A mediji ih podržavaju.

Glasovi se ili zasluže ili ne zasluže. Ko to ne razume nego umišlja da mu glasovi pripadaju jer je alternativa grdna, sam je kriv za sve svoje poraze.

Da li Deda Mraz zaslužuje glas? Mislim, ako zanemarimo da on ne postoji, da li je glas zasnovan na hajpu da Deda Mraz postoji i da će svima da nam da 5 hiljada dolara, glas koji je zasluzen? Ili je fer reći da je glas za Deda Mraza kombinacija hajpa modernih medija i debilnosti ciljane grupe?

• Create New...