Jump to content
IGNORED

Izrael, Palestina i arapske zemlje

3opge
Krošek
Message added by Krošek,

Na ovoj temi postoje stroža pravila oko kačenja raznoraznih sadržaja: Zabranjeno je repostovanje, kačenje tvitova ili bilo kakvih materijala (slika, klipova...), kao i goli linkovi. Postovi moraju biti napisani sopstvenim rečima, i dozvoljen je hipertekst (dugme Link). Izuzetno, kao propratni sadržaj uz sopstveni post, prihvatljivi su kratki isečci nekog dužeg teksta (ne i kraćeg kao što je obična vest).

Recommended Posts

Posted
Meni su zanimljiviji izvori posebno evropske solidarnosti sa Palestincima (verovatno sasvim dominantne tamo, posebno u Srbiji).
pa dobro, i ti i ja se secamo zestoke indoktrinacije u doba sfrj za pravednu itd borbu napacenog itd palestinskog naroda pa valjda to ostalo u nasem narodu i prenosi se sa generacije na generaciju
Posted
ovo je 1 genijalna PR prilika za normalni svet da posalje jos vise&vise brodova u gazu. hebrew kosheri ne mogu da zaustave bas svaki brod&pobiju posadu u samoodbrani.takodje, ako je vreme da se posalje 1 poruka Isrealu™, neki ju-es-es u regionu, dakle 1 US-Amerkun brod, bi mogao da opali 1 greskom - strefi Jewzove, bas kao sto su oni strefili 1 US-Amerkun brod 67....vreme je da uspavamo ovog djuishkog™ pitbula tamo. mi smo ga kreirali, mi bi valjda trebali da ga nahranimo misomorom wub.gif
cujmo, cujmo 1 autenticni glas amerike! laugh.gif posle ovoga izrael stvarno treba da se zabrine za svoj opstanak unsure.gif
Posted
ovo je 1 genijalna PR prilika za normalni svet da posalje jos vise&vise brodova u gazu. hebrew kosheri ne mogu da zaustave bas svaki brod&pobiju posadu u samoodbrani.takodje, ako je vreme da se posalje 1 poruka Isrealu, neki ju-es-es u regionu, dakle 1 US-Amerkun brod, bi mogao da opali 1 greskom - strefi Jewzove, bas kao sto su oni strefili 1 US-Amerkun brod 67....vreme je da uspavamo ovog djuishkog pitbula tamo. mi smo ga kreirali, mi bi valjda trebali da ga nahranimo misomorom :wub:
nekim novim Final Solutionom? ajde se ti lepo vrati na stormfront
Posted (edited)

1. jel vi kapirate da nijedan Palestinac nije ubijen na brodu Mavi Marmara, i da nijedna ozbiljna javna licnost na svetu nije podrzala akciju Izraela? kakve sad veze ima nase samoupravljanje? rec je o napadu na medjunarodni poredak.2. odakle vam ideja da Srbi vecinski podrzavaju Palestince? citajte komentare na sajtovima dnevnih novina. pretezan sentiment je "pa da, tako to radi ozbiljna drzava".a TBone na svoj rapav nacin izrazava aktuelnu americku dilemu o daljoj finansijskoj pomoci Izraelu, kakav crni Stormfront.

Edited by vasudeva418
Posted (edited)
a TBone na svoj rapav nacin izrazava aktuelnu americku dilemu o daljoj finansijskoj pomoci Izraelu, kakav crni Stormfront.
narocito kada se jedan imigrant i novi amerikanac uzivi u trip da su oni stvorili izrael i da sada usa maltene treba da ga demolira jer jebote sta koji kurac se ti jevreji toliko kurce Edited by Pontijak
Posted
vreme je da uspavamo ovog djuishkog pitbula tamo. mi smo ga kreirali, mi bi valjda trebali da ga nahranimo misomorom :wub:
Uh, za ovo bi cak i na ovom rascupanom forumu trebalo da se ode na poduzi prinudni odmor.
Posted

jebemga, nisam preterano čitao korisnika da prepoznajem fine razlike, vokabular mu svakako spada tamo

Posted (edited)

na svim brodovima postoji precizna procedura za svakog clana posade i putnika u sta se radi u slucaju alarma. najbolji primer je cinjenica da se pravilo ponasanja za svakog clana posade nalazi pored kreveta u visini glave tako da je to "prva stvar koju vidis kad ustanes, poslednja kad legnes da spavas".za nepoznavanje svog mesta zavisno od tipa uzbune se prekida ugovor, a vezbe se odrzavaju jednom nedeljno.jedan od alarma je i "piracy attack". ono sto me zanima je da li oglasen alarm na napadnutim brodovima posto mi je sve delovalo kao uvezbana akcija posade za samoodbranu.edit:ko hoce vise da sazna o pomorskom pravu i sigurnosti na moru moze da mi posalje mail na pm

Edited by najgori
Posted
Uh, za ovo bi cak i na ovom rascupanom forumu trebalo da se ode na poduzi prinudni odmor.
po istoj logici mozemo slati i na prinudni odmor za podrzavanje gusarskog masakra.
Posted (edited)

iako je komentar neumesan zbog, jelte, nekih desavanja od pre vise od pola veka, cinjenica jeste da izrael sve ovo ne bi radio da nema zaledjinu preko bare. kada bi usa promenila svoj odnos prema izraelsko-palestinskom sukobu, u kojem ima svog favorita, izrael bi morao da vodi racuna o svojim postupcima.nego, licni utisak - kad god upadnem u raspravu o izraelsko-palestinskom sukobu sa nekim ko ima razumevanja za izrael©, gotovo uvek se ispostavi da ima neki licni razlog da se svrsta na tu stranu.

Edited by pacey defender
Posted

ma dobro, TBone je odvalio stereotipni vulgarni antisemitizam, e sad, da l' kao provokaciju ili stvarno to misli, ko ce ga znati, dok on ne kaze glupo je donositi zakljucke. dok ima takvih misljenja bice i odgovor - misljenja koja opravdavaju svako ludilo koje izraelska vojska i policija urade jer jbg, tako je i pocelo prvi dan posle osnivanja drzave izrael i taj folklor mrznje traje do dana danasnjeg s tim sto eto izrael nije "bacen u more" vec itekako postoji

Posted

bas malo znam o ovoj temi. o sledu dogadjaja i cinjenicama da bih izvlacila rezone, ali sam pre tri godine imala prilike da budem na nekom okupljanju ekonomista gde je bila ekipa iz izraelske centralne banke (jedan je bio i chief economist blizak stenliju fiseru). znaci, pristojan svet.bas u to vreme obama daje nekakvo obecanje da ce povuci trupe iz iraka ukoliko bude izabran za predsednika.krenemo mi za vecerom to da komentarisemo, a izraelci krenu da se valjaju od smeha, u stilu da takve stvari nikad nece proci kongress koji etnicki dominantno sacinjava...to cut the story short, nakon silnog ubedjivanja izraelaca kako evropa ni priblizno nije svesna opasnosti kao sto je to amerika, oni izjave kako je sve ovo one-shot game, tj. ili ce oni (iran) prvi ispaliti ili mi (izrael).eto, takav je zeitgeist dole..

Posted

mislim da bi US bila mnogo manje liberalna/toga nikad dosta, zar ne?/ bez jevrejske populacije. momci rade svoj posao ovde u US. imam osecaj da su oni tamo sve neki ekstremisti/radikali koji brane svetu zemlju. nije im lako, ali, ne, nisam antisemita

Posted

eto lepo ja kazem, dok TBone ne da objasnjenje ne treba donositi zakljucke :) nije da me nesto preterano interesuje ali koja je funkcija one provokacije? ja sam to protumacio samo kao model 1 misljenja koje, hteli mi to da prihvatimo ili ne, verovatno postoji kod odredjenog procenta amerikanaca makar ne bilo pc da se javno iznosi.

Posted
eto, takav je zeitgeist dole..
sada mi je lakse - nije samo forum mesto 1 blesavluka kada je ova tema u pitanju iako smo i mi ovde jedan pristojan svet, tako je i u stvarnosti s tim sto je njima tamo malo teze jer ipak zive tamo svoje realne zivote.
  • Create New...