Jump to content
IGNORED

Izrael, Palestina i arapske zemlje

3opge
Krošek
Message added by Krošek,

Na ovoj temi postoje stroža pravila oko kačenja raznoraznih sadržaja: Zabranjeno je repostovanje, kačenje tvitova ili bilo kakvih materijala (slika, klipova...), kao i goli linkovi. Postovi moraju biti napisani sopstvenim rečima, i dozvoljen je hipertekst (dugme Link). Izuzetno, kao propratni sadržaj uz sopstveni post, prihvatljivi su kratki isečci nekog dužeg teksta (ne i kraćeg kao što je obična vest).

Recommended Posts

Posted
i radio da mu u sred noći ovi likovi upadnu na brod. Reći ću ti šta bih ja uradio: seo bih negde i bio bih manji od makovog zrna. Ne bih pogledao nekog od njih a kamoli krenuo štanglom u obračun. Zašto? Zato što nisam forumski junak poput ovih careva što preko tastature poručuju kako bi pucali bez razmišljanja a kada bi u stvarnosti naleteli na izraelskog komandosa u havajskoj košulji i sa vencem lotosa oko vrata, ne bi smeli da mu pogledaju u otisak stopala.
Zato sto tebe zabole tuki za palestince u Gazi. Siguran sam da je na tom brodu bilo puno palestinaca koji ako nisu proziveli onda su svakako ceo zivot proveli umesani u tu pricu stogodisnjeg rata sa izraelcima. Upravo zato sto su izraelci spremni da upadnu, pobiju 20 ljudi i nikom se ne izvine, oni nisu zeleli da se prepuste milosti takvih kad ih odvedu ko zna gde nakon sto zauzmu brod. Dodaj tome i fanatizam i dobijes ljude koji su spremni noktima da se brane protiv djavoljih glasnika. Ja i ne znam zasto ti napadas ljude po forumu kao da nagovaraju palestince da se brane motkama. Niko na forumu tako ne bi reagovao niti smatra to pametno. Ali niko tebi ne daje pravo da okrivljujes ljude sto se brane na ovaj ili onaj nacin od upada komandosa. Pljuka mi se.
Posted

izvinte na pitanju, no ne pratim bliskoistocnu vojnu geografiju pa me zanima - da li postoje mesta gde su izraelska i turska vojska jedna do druge? jasno mi je da toga nema na kopnu, sta je sa mornaricama?

Posted
pa nista, sa Izraelom uvek mozes da racunas i da ce pobacati ceo nuklearni arsenal ako nekim slucajem dodje do medjunarodne intervencije, sto bi kolevku civilizacije ostavilo bez kamena na kamenu sledeci milenijum. znaci dici ruke od svega i pustiti ih da drze 1 drzavu kao konc logor...
Pa - buduci ja nisam nesto angazovano nasadjen - ne preostaje mi nista drugo nego da sve to posmatram i budem zahvalan Bogu sto mecka trenutno ne igra oko mog dvorista.Ja naprosto konstatujem stanje.Izrael nije bio lak na obaracu jedan-jedini put (koliko ja pamtim) i to za vreme 1. zalivskog rata kad su rakete padale po Tel Avivu. Ostala mi je u secanju karikatura iz uglednog nedeljnika na kojoj je prikazan Sadam kao cekicem zakucava raketu u glavu tadasnjeg izraelskog premijera dok predsednik SAD-a ovom govori:"Ostani smiren, ostani smiren...". To bese tada i -nikad vise!I ja smem da potpisem: neka sutra ponovo posalju konvoj i Izrael ce bez ikakvog ustrucavanja opet uraditi isto!
Posted
I ja smem da potpisem: neka sutra ponovo posalju konvoj i Izrael ce bez ikakvog ustrucavanja opet uraditi isto!
pa naravno, isto kao i svaki nasilnik koji terorise svoj kraj dok ga neko tako ne iznabada da mu to nikada ne padne ponovo na pamet. zna se kako funkcionise zakon ulice. zato sam i pitao ovo gore.
Posted
pa naravno, isto kao i svaki nasilnik koji terorise svoj kraj dok ga neko tako ne iznabada da mu to nikada ne padne ponovo na pamet. zna se kako funkcionise zakon ulice. zato sam i pitao ovo gore.
Je l' se tebi ovo javlja tursko-izraelski rat?
Posted
Je l' se tebi ovo javlja tursko-izraelski rat?
ma ne, ali u radijusu od nekoliko hiljada kilometara od pomenutog incidenta ne postoje dve nacije koje su vise nabrijane na svoj vojni potencijal od turske i izraela plus sto je turska interna situacija vise nego osetljiva pa me ne bi cudilo da jezicak vage ode i na suprotnu stranu od ove trenutne, barem na trenutak. ionako bi jedan potopljen izraelski brod izazvao masovni sezdesetomilionski orgazam.
Posted
izvinte na pitanju, no ne pratim bliskoistocnu vojnu geografiju pa me zanima - da li postoje mesta gde su izraelska i turska vojska jedna do druge? jasno mi je da toga nema na kopnu, sta je sa mornaricama?
Najbliza turske jedinice su na Kipru. Mislim da Turska ne drzi nikakve brodove tamo ali imaju logistiku i region je u dometu turske avijacije. Tako da nema kontakta ali.... Fora je u tome sto je turska mornarica duplo jaca od izraelske i sto ce se naci pod pritiskom javnosti da stiti svoje gradjane u medjunarodnim vodama. Ne vjerujem da ce doci do nekih sukoba ali sa druge strane za malo se nisu zaratili sa Grckom oko onog skoljica prije nekih 15 godina. ( Imija ?!?)
Posted (edited)
Zato sto tebe zabole tuki za palestince u Gazi. Siguran sam da je na tom brodu bilo puno palestinaca koji ako nisu proziveli onda su svakako ceo zivot proveli umesani u tu pricu stogodisnjeg rata sa izraelcima. Upravo zato sto su izraelci spremni da upadnu, pobiju 20 ljudi i nikom se ne izvine, oni nisu zeleli da se prepuste milosti takvih kad ih odvedu ko zna gde nakon sto zauzmu brod. Dodaj tome i fanatizam i dobijes ljude koji su spremni noktima da se brane protiv djavoljih glasnika. Ja i ne znam zasto ti napadas ljude po forumu kao da nagovaraju palestince da se brane motkama. Niko na forumu tako ne bi reagovao niti smatra to pametno. Ali niko tebi ne daje pravo da okrivljujes ljude sto se brane na ovaj ili onaj nacin od upada komandosa. Pljuka mi se.
Boldovano implicira da bi, u slučaju da na brodu nije pružen bilo kakav otpor, izraelski specijalci išli po palubi i overavali članove posade jednog po jednog, a preživele bi odveli u konc-logor. Za takvu tvrdnju nemaš apsolutno nijedan dokaz. Ja, sa druge strane, imam 19 dokaza za tvrdnju da pružanje stihijskog otpora naoružanim siledžijama (čiji dobar deo čine proverene psihopate) nije nimalo srećno rešenje niti na bilo koji način može da pomogne civilima u Gazi.To po strani, ja ne napadam bilo koga već mi se samo pljuka od forumskog busanja u grudi tipa: "Pucao bih u gusara bez razmišljanja da sam bio tamo". Edited by beowl
Posted
Boldovano implicira da bi, u slučaju da na brodu nije pružen bilo kakav otpor, izraelski specijalci išli po palubi i overavali članove posade jednog po jednog, a preživele bi odveli u konc-logor. Za takvu tvrdnju nemaš apsolutno nijedan dokaz. Ja, sa druge strane, imam 19 dokaza za tvrdnju da pružanje stihijskog otpora naoružanim siledžijama (čiji dobar deo čine proverene psihopate) nije nimalo srećno rešenje niti na bilo koji način može da pomogne civilima u Gazi.
tvoje boldovano je retko los argument odbrane akcije elitne jedinice izraelske vojske. proverenima psihopatama na radikalne aktiviste, veri najs.
Posted (edited)

Možeš li da mi objasniš po kojoj logici "Trebalo je i oni malo da razmisle pre nego što se pošibaju sa budalama" = "Ja podržavam/branim izraelsku akciju" ?

Edited by beowl
Posted

Inace, ne treba se toliko plasiti optuzbe da se "podrzava izraelska akcija" (ja mislim da je to namerno tako odradjeno iz nekih drugih razloga, ako to nekog zanima). Recimo, ovde gde ja zivim to misli (prema anketama) otprilike polovina ljudi, sto znaci da je u pitanju legitiman stav. Meni su zanimljiviji izvori posebno evropske solidarnosti sa Palestincima (verovatno sasvim dominantne tamo, posebno u Srbiji).

Posted (edited)
To po strani, ja ne napadam bilo koga već mi se samo pljuka™ od forumskog busanja u grudi tipa: "Pucao bih u gusara bez razmišljanja da sam bio tamo".
hajde nadji ko je to rekao. niko nije napisao takvu glupost. ne znam na koja si pisanija mislio ali najdalje sto smo dobacili jeste "pa i neka su pucali, imali su puno pravo i da pobiju komandose". potpuno je drugo pitanje koliko bi takvo ponasanje bilo probitacno. kada se na palubu spusti nindza, a ti imas kuhinjski noz, bezis u rupicu i cekas da prodje sranje.a ko podrzava izraelsku akciju, naravno da nema cega da se plasi na glupom forumu, ali treba da bude svestan da je to podrzavanje bezakonja i krajnje okrutnosti. okolnosti akcije su potpuno jasne. to sto neku akciju podrzava polovina anketiranih u nekom nepoznatom arealu/stratumu (mozda je u pitanju i fejsbuk glasanje, ne znam) ne znaci da je ona zbog toga postala legitimna. Edited by vasudeva418
Posted
Inace, ne treba se toliko plasiti optuzbe da se "podrzava izraelska akcija" (ja mislim da je to namerno tako odradjeno iz nekih drugih razloga, ako to nekog zanima). Recimo, ovde gde ja zivim to misli (prema anketama) otprilike polovina ljudi, sto znaci da je u pitanju legitiman stav. Meni su zanimljiviji izvori posebno evropske solidarnosti sa Palestincima (verovatno sasvim dominantne tamo, posebno u Srbiji).
meni je od te evropske solidarnosti zanimljiviji rasizam u australijanaca prema ne-waspovskoj (i slicnim) civilizaciji u globalu.
Posted (edited)

...

Edited by vasudeva418
Posted

ovo je 1 genijalna PR prilika za normalni svet da posalje jos vise&vise brodova u gazu. hebrew kosheri ne mogu da zaustave bas svaki brod&pobiju posadu u samoodbrani.takodje, ako je vreme da se posalje 1 poruka Isrealu, neki ju-es-es u regionu, dakle 1 US-Amerkun brod, bi mogao da opali 1 greskom - strefi Jewzove, bas kao sto su oni strefili 1 US-Amerkun brod 67....vreme je da uspavamo ovog djuishkog pitbula tamo. mi smo ga kreirali, mi bi valjda trebali da ga nahranimo misomorom :wub:

• Create New...