Jump to content
IGNORED

Izrael, Palestina i arapske zemlje

3opge
Krošek
Message added by Krošek,

Na ovoj temi postoje stroža pravila oko kačenja raznoraznih sadržaja: Zabranjeno je repostovanje, kačenje tvitova ili bilo kakvih materijala (slika, klipova...), kao i goli linkovi. Postovi moraju biti napisani sopstvenim rečima, i dozvoljen je hipertekst (dugme Link). Izuzetno, kao propratni sadržaj uz sopstveni post, prihvatljivi su kratki isečci nekog dužeg teksta (ne i kraćeg kao što je obična vest).

Recommended Posts

Posted
@gazza: ja znam coveka kome je lazanski poslao te fotke. inace bezbednjak iz izraelske ambasade s kojim sam se jednom bizarnom prilikom susreo je naveo doticnog kao primer militariste koji bi s istim zarom pre 50 godina velicao vermaht a sada izreal vojno dominira u regionu takav jadan se divi IDF-u. svoje opazanje covek je zavrsio komentarom da se ti ljudi ponose stvarima kojih je njega sramota cak i kada ih smatra neophodnima za opstanak drzave.
dopunicu ovu pricu detaljem koji je dosao do mene 2004. godine: nastavnica skole koju je pohadjalo dete Lazanskog zvala je redom dnevne novine da isprica da je ovaj dolazio, u onom svom cuvenom kamuflaznom dzipu, u skolu, odeven u maskirno odelo i cokule, i urlao na nju da ce snositi ozbiljne konsekvence ako ne popravi ocenu detetu.
Posted

to su mudoratorske fore. meni je onih edit govanaca preko glave, ali ne, to mi obicni moramo da imamo.

Posted

i na taj način žele da pokažu da su bezgrešni.

Posted

ne dirajte mi mejkerku u mom prisustvu! angry.gif

Posted

Ja bih samo rekao da su se humanitarci (ili "humanitarci") prosto zajebali u proceni. Izrael nikad nije drzao do patetike ili autoriteta (tipa "ugledni novinar", "humanitarni radnik", "cuveni danski pisac"...). Izraelska drzavna politika jeste paranoidna ali sa tim naprosto moras racunati. Ulaziti u avanturu sa idejom da "nece valjda", a sa svim dosadasnjim iskustvom, vise svedoci o neodgovornosti nego o naivnosti.

Posted

Aman koksy, nisu oni prebili neke hipike na protestu nego su pobili 19 ljudi. Na takvu reakciju se ne moze racunati.

Posted

Pa to i jeste zajeb! Sa izraelom uvek moras i na to racunati! I to u startu!

Posted (edited)

pa nista, sa Izraelom uvek mozes da racunas i da ce pobacati ceo nuklearni arsenal ako nekim slucajem dodje do medjunarodne intervencije, sto bi kolevku civilizacije ostavilo bez kamena na kamenu sledeci milenijum. znaci dici ruke od svega i pustiti ih da drze 1 drzavu kao konc logor...ja sto vise gledam snimke sve sam vise ubedjen da se radi o cistoj demonstraciji sile i slanju 1 poruke™. imali su obavestajne podatke mesecima unazad, upozoravali su na presretanje nedeljama, imali su vremena da takticki pripreme sve scenarije koliko god zele... a spustili su elitnu borbenu jedinicu (koja nema ni pendreke, ni lisice, ni suzavce) na palubu prepunu ocigledno razuzdanih aktivista. da ne pisem da se brod koji ide ovom brzinom moze zaustaviti i bez da silazis na njega, bez ljudskih zrtava

Edited by Vasilij Zajcev
Posted
Meni je i dalje neverovatno da se uopste govori o nasilju nad izraelskim komandosima...
Zbog čega je neverovatno?Koliko god da se slažemo oko suštine ove umobolne akcije, činjenica je da nije isto kada:A - odjednom i niotkuda dolete helikopteri, sa njih se na brod spuste neke nindže i krenu da redom ubijaju posadu koja panično beži ali nema gde da se sakrijeB - brodovi i helikopteri prate metu, komuniciraju sa njom, a prilikom spuštanja nindže krenu da dobijaju batineAko ništa drugo, opcija B drastično povećava mogućnost da bude žrtava, što se u ovom slučaju i dogodilo.Par strana ispred, pitao si Dinamitaša šta bi radio da mu u sred noći ovi likovi upadnu na brod. Reći ću ti šta bih ja uradio: seo bih negde i bio bih manji od makovog zrna. Ne bih pogledao nekog od njih a kamoli krenuo štanglom u obračun. Zašto? Zato što nisam forumski junak poput ovih careva što preko tastature poručuju kako bi pucali bez razmišljanja a kada bi u stvarnosti naleteli na izraelskog komandosa u havajskoj košulji i sa vencem lotosa oko vrata, ne bi smeli da mu pogledaju u otisak stopala. Zamisli neki albanski protest tokom 90-ih, i neko pošalje JSO ili SAJ da razbiju protest. Upadnu tamo a ovi krenu da ih makljače sa svih strana. Kapiraš šta bi se dogodilo? Izraelci su na ovaj konvoj poslali likove čiji mentalni sklop nije ništa drugačiji od sklopa ekipe kojoj su živci popustili u Donjem Prekazu. Ne postoji procedura koja može da 100% garantuje da će sve ostati pod kontrolom.Nikako ne želim da kažem da su ovi ljudi što su ubijeni sami krivi za to. Međutim, svi snosimo nekakvu odgovornost za svoje postupke i trebalo bi da pokušamo da predvidimo posledice istih pre nego što krenemo da delamo. Onaj ko se zaleće na izraelskog komandosa treba da ima u vidu neke stvari. Nije to Južna Koreja pa da možeš da lomiš bambusove motke o šlemove specijalaca dok te oni nežno guraju sa ulice. Ovo kažem čisto iz individualnog ugla pojedinca koji se našao na tom brodu. Život mu je valjda dragoceniji od hrabrog otpora gusarima. Ili nije?Btw, ima li bilo kakvih informacija o ubijenima? Ono, ko su, kako su tačno stradali itd? 19 je popriličan broj žrtava čak i za profi ubice kojima je popustilo kvačilo.I da ne zaboravim, 100% u pravu je forumaš koji je rekao da u svemu ovome nema "s" od slučajnosti ili spontanosti. Ovo je bila planirana operacija čija je glavna meta Turska. I ništa ovo neće da valja niti će da izađe na dobro.
Posted
I da ne zaboravim, 100% u pravu je forumaš koji je rekao da u svemu ovome nema "s" od slučajnosti ili spontanosti. Ovo je bila planirana operacija čija je glavna meta Turska. I ništa ovo neće da valja niti će da izađe na dobro.
Potpuno se slažem, samo ne kapiram kakva je korist Izraelu od sjebavanja Turske. Ili iza ove operacije stoji neko drugi?
Posted

Mislim da dugo nije bilo teme kojoj se pristupalo sa više površnosti i sa više unapred zauzetih pozicija.Zato po meni ovaj beowlov post sumira suštinu. Slažem se sa svim osim sa poslednje dve rečenice jer ne vidim Izraelski interes u zahlađenju odnosa sa Turskom.

Zbog čega je neverovatno?Koliko god da se slažemo oko suštine ove umobolne akcije, činjenica je da nije isto kada:A - odjednom i niotkuda dolete helikopteri, sa njih se na brod spuste neke nindže i krenu da redom ubijaju posadu koja panično beži ali nema gde da se sakrijeB - brodovi i helikopteri prate metu, komuniciraju sa njom, a prilikom spuštanja nindže krenu da dobijaju batineAko ništa drugo, opcija B drastično povećava mogućnost da bude žrtava, što se u ovom slučaju i dogodilo.Par strana ispred, pitao si Dinamitaša šta bi radio da mu u sred noći ovi likovi upadnu na brod. Reći ću ti šta bih ja uradio: seo bih negde i bio bih manji od makovog zrna. Ne bih pogledao nekog od njih a kamoli krenuo štanglom u obračun. Zašto? Zato što nisam forumski junak poput ovih careva što preko tastature poručuju kako bi pucali bez razmišljanja a kada bi u stvarnosti naleteli na izraelskog komandosa u havajskoj košulji i sa vencem lotosa oko vrata, ne bi smeli da mu pogledaju u otisak stopala. Zamisli neki albanski protest tokom 90-ih, i neko pošalje JSO ili SAJ da razbiju protest. Upadnu tamo a ovi krenu da ih makljače sa svih strana. Kapiraš šta bi se dogodilo? Izraelci su na ovaj konvoj poslali likove čiji mentalni sklop nije ništa drugačiji od sklopa ekipe kojoj su živci popustili u Donjem Prekazu. Ne postoji procedura koja može da 100% garantuje da će sve ostati pod kontrolom.Nikako ne želim da kažem da su ovi ljudi što su ubijeni sami krivi za to. Međutim, svi snosimo nekakvu odgovornost za svoje postupke i trebalo bi da pokušamo da predvidimo posledice istih pre nego što krenemo da delamo. Onaj ko se zaleće na izraelskog komandosa treba da ima u vidu neke stvari. Nije to Južna Koreja pa da možeš da lomiš bambusove motke o šlemove specijalaca dok te oni nežno guraju sa ulice. Ovo kažem čisto iz individualnog ugla pojedinca koji se našao na tom brodu. Život mu je valjda dragoceniji od hrabrog otpora gusarima. Ili nije?Btw, ima li bilo kakvih informacija o ubijenima? Ono, ko su, kako su tačno stradali itd? 19 je popriličan broj žrtava čak i za profi ubice kojima je popustilo kvačilo.I da ne zaboravim, 100% u pravu je forumaš koji je rekao da u svemu ovome nema "s" od slučajnosti ili spontanosti. Ovo je bila planirana operacija čija je glavna meta Turska. I ništa ovo neće da valja niti će da izađe na dobro.
Posted
Potpuno se slažem, samo ne kapiram kakva je korist Izraelu od sjebavanja Turske. Ili iza ove operacije stoji neko drugi?
pisao bosko jaksic u nedeljnoj politici (pre nego sto se ovo sranje dogodilo) da su amerikanci ljuti na tursku zbog mesanja u poslove sa iranskim uranijumom."Одбацујући иранску разумну понуду да уранијум шаљу у Турску да би годину дана ка­сније могли да добијају нуклеарно гориво из Француске за медицинска истражива­ња, САД и Запад подгрејавају сумње муслимана да само трагају за изговором да по­низе још једну исламску земљу."moram da priznam da mi je bilo zanimljivo da se istog dana desio napada kurda na tursku mornaricu i to bas u sredozemlju, mada kazu da to nema nikakve veze.mozda i nema, ali cini mi se da bas kurdi imaju najvise potencijala da postanu americki palestinci i zavrsavaju prljave poslove za us of a.zivi bili pa videli.
  • Create New...