Jump to content
IGNORED

Izrael, Palestina i arapske zemlje

3opge
Krošek
Message added by Krošek,

Na ovoj temi postoje stroža pravila oko kačenja raznoraznih sadržaja: Zabranjeno je repostovanje, kačenje tvitova ili bilo kakvih materijala (slika, klipova...), kao i goli linkovi. Postovi moraju biti napisani sopstvenim rečima, i dozvoljen je hipertekst (dugme Link). Izuzetno, kao propratni sadržaj uz sopstveni post, prihvatljivi su kratki isečci nekog dužeg teksta (ne i kraćeg kao što je obična vest).

Recommended Posts

Posted

Ali kako svi zapadni mediji prenose da je ovo odgovor na iranski napad, a kad je bio iranski napad on je bio out of blue, eto tako digo im se kurac da napadnu Izrael

• +1 2
Posted
2 hours ago, zorglub said:

Možda nisam pažljivo pratio, jel' bilo ranije ovih - sad ću da ti rknem šamarčinu, a ako mi vratiš, polomiću ti nos - situacija, ili ih je Izrael patentirao?

Bliski Istok, ako ides dovoljno u proslost svako ce naci da je on prvi napadnut. Iran ce sigurno nesto uraditi i verovatno sada vagaju kako da to urade na nacin da ne ispadnu slabici a da se vrate na, za njih mnogo pogodniji scenario, gde se Izrael bije sa njihovim proksijima. 

Mene zanima i koliko je iranska PVO ostecena. Po mlakim saopstenjima IDF rekao bih da nisu postigli ne znam kakav uspeh. Takodje, svi se prave blesavi na ucesce UK i USA tankera sto je sastavni deo vojne operacije. Mislim, da isto rade nad Ukrajinom to bi bio skroz legit target za rusku avijaciju. Sto je dobro sa druge strane jer ocigledno Izrael bez te pomoci ne moze da postigne slican efekat pa daje malo vecu moc USA da ih zaustavi u ludovanju.

A Izrael jeste ranije imao taj fazon da ti za bacanje kamena porusi pola zemlje. Medjutim realnost na terenu™ se promenila, oponenti su ojacali a sam Izrael postao busniji i izolovaniji. Sto je zapravo dosta posledica slabljenja Zapada i rasta Kine i Indije. Nema USA onu moc da izoluje zemlje kao nekada ako Iran i Rusija mogu (doduse za dosta losije uslove) da rade trgovinu sa Kinom i Indijom. 

Posted

@Shan Jan @Bogotac Sve ok, ali se ne sećam da su države ranije otpočinjale agresije na druge uz pretnju da će agresija biti još veća ako napadnuta država odgovori. Ne samo da se više ne traže izgovori, makar i lažni poput Tonkina npr. već je Izrael u fazonu - lezi i ćuti dok te... inače slede i batine.

• +1 1
Posted
1 hour ago, Shan Jan said:

Bliski Istok, ako ides dovoljno u proslost svako ce naci da je on prvi napadnut. 

ovo je relativno nebitno, za sva sranja na bliskom istoku postoji samo jedan krivac, usa.

jedan od glavnih ciljeva u i posle ww2 je bilo sprecavanje ujedinjenja arapa u jednu drzavu. da bi to postigli formirali su tamo 2 svoje drzave a u ostalima, ukljucujuci iran, ko zna koliko puta srusili vlast.

• +1 1
Posted
1 hour ago, zorglub said:

@Shan Jan @Bogotac Sve ok, ali se ne sećam da su države ranije otpočinjale agresije na druge uz pretnju da će agresija biti još veća ako napadnuta država odgovori. Ne samo da se više ne traže izgovori, makar i lažni poput Tonkina npr. već je Izrael u fazonu - lezi i ćuti dok te... inače slede i batine.

Nisam razumeo. 

Na koju agresiju i koji odgovor? 

Posted
58 minutes ago, nenad said:

za sva sranja na bliskom istoku postoji samo jedan krivac, usa.

Pre GB

• Vojvodo,serdare 1
Posted
58 minutes ago, nenad said:

ovo je relativno nebitno, za sva sranja na bliskom istoku postoji samo jedan krivac, usa.

jedan od glavnih ciljeva u i posle ww2 je bilo sprecavanje ujedinjenja arapa u jednu drzavu

Volei bih da vidim kako izgleda ta jedna ili dve države sa sto različitih naroda i verskih zajednica.

Posted
1 hour ago, nenad said:

sprecavanje ujedinjenja arapa u jednu drzavu

Zapravo ovo je odradjeno jos ranije, posle WW1, i krivci su Francuska i Britanija koje su medjusobno podelile region koji je do tada bio pod kontrolom Turaka.

• +1 2
  • Vojvodo,serdare 1
Posted
1 minute ago, Engineer said:

Volei bih da vidim kako izgleda ta jedna ili dve države sa sto različitih naroda i verskih zajednica.

Na koje narode misli?

Posted

Otkud znam. Arapi raznih vrsta, Kurdi, Asirci, Egipćani, neki turkijski narodi, pa gomila plemena sa 100-200k pripadnika, uz ove emigracije i Pakistanci, Somalijci i ko sve već. Ono, Balkan i Kavkaz izgledaju kako izgledaju, a neko ozbiljno misli da će na tolikom prostoru 300 miliona ljudi da živi složno u jednoj državi

Posted
13 minutes ago, Engineer said:

image.png.fcefae2733b66c13e2bc5abdafb7ed42.png

• Haha 4
Posted (edited)

Znači trebaju im Džorž Vašington, Tomas Džeferson i ekipa da im kažu da onako kako je bilo do sada (tadašnja Evropa) ne valja ništa i da treba da se napravi nešto bolje?

Edited by Engineer
Posted
9 minutes ago, Engineer said:

Znači trebaju im Džorž Vašington, Tomas Džeferson i ekipa da im kažu da onako kako je bilo do sada (tadašnja Evropa) ne valja ništa i da treba da se napravi nešto bolje?

Sadašnjoj Evropi treba neko da im kaže kako do sada ne valja ništa i da treba da se napravi nešto bolje. :fantom:

Posted
On 24. 10. 2024. at 9:28, Zaboravan said:

Razumem bes i ogorčenje ali aj malo lakše. 

Odradile su dobar posao time što su pokazale upravo svojim gledaocima da je bolnica, bolnica a ne hezbolahov trezor.

Nada da konkretno ta bolnica, njeno osoblje i pacijenti neće proći kao u Gazi je nešto veća, tj nadam se da je veća.

U situaciji gde Izrael bez zastoja razara/ubija sve što može, nije malo ako se spasi 1 bolnica pa makar i od bbc dw reportera. 

ne veryjem da su oni nesto spasili, ako ne gresim igf nije rekao da ce da gadjaju tu bolnicu nego bili su u fazonu znamo da tamo hezbula skriva zlato i kes ali evo mi necemo da bombardujemo jer znamo i da ponekad postedimo neku bolnicu jer mi smo most moral army in the world. moja poenta je da ne treba zaboraviti ulogu bbc-a i dw-a u ovom zlu, oni su isto odgovorni koliko i sekta narcisoidna psihopatska pa nemojmo to zaboraviti jer ponekad kobajagi kritikuju izrael

On 24. 10. 2024. at 20:31, Weenie Pooh said:

My Name is Legion, for We Are Dvesta :fantom:

Kačio je @black mirror već ranije svoje spiskove, prozivao gomilu furunaša zato što se ne reaguje i javno se ne osuđuje genocid koliko on ceni da bi trebalo. 

Ali svaka ta javna demonstracija vrline je sviranje kurcu. Baš kao kad se na ukrajinskim topicima jave dežurni da prebroje koliko je postova po danu bilo kad se desio ovaj zločin a koliko kad se desio onaj zločin, pa znalački ukažu na implicitni zaključak o sveopštem forumskom Untergangu.

Isti je fenomen na delu i posle svakih srpskih izbora, kad Kauboj svrati da se istovari po Miletu & Slavici jer jebem ti ovaj narod, bolje i ne zaslužuje od Vučića kad ne kapira da je ovaj put trebalo glasati/bojkotovati. 

Sve je to tužna manifestacija nemoći. Čoveku je teško da prihvati da je samo kibicer u velikoj globalnoj klanici, pa umišlja da bi mogao da bude protagonista, da on radi nešto važno, da apeluje i agituje i širi svest, dok ovi drugi bednici samo sede i kibicuju. Da nije njih takvih nikakvih, on bi problem već rešio, ali jebiga.

ukrajinski topik ti nije najbolji primer jer tu imas vise postova o masakru u buci i rusima koji su spaljeni u odesi nego postova u ovom topiku otkad pocelo ovo zlo. da si neki penzioner koji se informise samo od msm ovaj tvoj post bi imao smisla ali posto znam da sigurno nisi i da si super informisan onda znam da ti dobro znas da ovo zlo ne moze da se poredi sa ukrajinom, irakom ili bilokojim ratom, znas dobro da to nije samo jos jedan genocid i ne moze se porediti bilokojim genocidom, ovo je sasvim neki drugi nivo zla i osim sto je katastrofalno za palestince imace ozbiljne posledice po covecanstvu, nepopravljive. da se sutra desi neko cudo i da se izrael demontira, da se bolesnoji ideologiji slomi kicma i da svi odgovorni za zlocine budu kaznjeni niko normalan nece zaboraviti kako se svet ponasao, kako je svet reagovao na masovno sadisticko izivljavanje nad decom, ovo je jednostavno nepopravljivo. e sad ti znajuci sve to i dalje lakse reagujes na moje postove nego samom zlu, zasto to radis nemam pojma i iskreno me vise i ne interesuje

13 hours ago, theanswer said:

Ali kako svi zapadni mediji prenose da je ovo odgovor na iranski napad, a kad je bio iranski napad on je bio out of blue, eto tako digo im se kurac da napadnu Izrael

plus sto su naslovi toliko slicni kao da ih je isti covek napisao

12 hours ago, Shan Jan said:

Bliski Istok, ako ides dovoljno u proslost svako ce naci da je on prvi napadnut. Iran ce sigurno nesto uraditi i verovatno sada vagaju kako da to urade na nacin da ne ispadnu slabici a da se vrate na, za njih mnogo pogodniji scenario, gde se Izrael bije sa njihovim proksijima. 

Mene zanima i koliko je iranska PVO ostecena. Po mlakim saopstenjima IDF rekao bih da nisu postigli ne znam kakav uspeh. Takodje, svi se prave blesavi na ucesce UK i USA tankera sto je sastavni deo vojne operacije. Mislim, da isto rade nad Ukrajinom to bi bio skroz legit target za rusku avijaciju. Sto je dobro sa druge strane jer ocigledno Izrael bez te pomoci ne moze da postigne slican efekat pa daje malo vecu moc USA da ih zaustavi u ludovanju.

A Izrael jeste ranije imao taj fazon da ti za bacanje kamena porusi pola zemlje. Medjutim realnost na terenu™ se promenila, oponenti su ojacali a sam Izrael postao busniji i izolovaniji. Sto je zapravo dosta posledica slabljenja Zapada i rasta Kine i Indije. Nema USA onu moc da izoluje zemlje kao nekada ako Iran i Rusija mogu (doduse za dosta losije uslove) da rade trgovinu sa Kinom i Indijom. 

mislim da gresis i verujem da su ovim napadom samo testirali iransku odbranu i da ce na kraju ovo da se zavrsi nukovanjem tehrana, mozda i damaska i ako bude potrebno i kaira i ankare i desetine ostalih gradova ako bude bilo potrebno. nekima mozda zvuci glupo ali tacno mogu da zamislim kako to moze da se desi i tacno mogu da zamislim kako ce svet reagovati. amerika i evropski duo ima da nam objasne kako je to samoodbrana, francuzi ce malo da kukaju ali na kraju ce stati na strani izraela, rusija i kina ima ostro da osude napade i to je to, svet ce nastaviti zivotom kao da je sve to normalno. mislim ako je masovno sadisticko ubijanje dece postalo normalno sve ostalo moze, sve ostalo je manje zlo

zato iran, arapske zemlje i turska treba da prestanu da daju laznu nadu palestincima i treba d budu iskreni prema njima i sebima da je ovaj rat za njih izgubljen, treba da uzmu palestince u svoje drzave, dati celu palestinu izraelcima (ako treba i delove libana i sirije), izgraditi visoki zid i nastaviti zivotom, nema te zemlje koja vredi horora koji prolaze palestinska deca, dosta su se palestinci zrtvovali, neka se malo zrtvuje i ostatak sveta ako hoce da se oslobode od cionisticke mafije. pa posle toga mozda malo i da reflektuju, zasto su bili toliko nemocni, u cemu je njihov problem, mozda je vreme da odvoje drzavu od religijei da ne ocekuju da allah odradi sve za njih

10 hours ago, nenad said:

jedan od glavnih ciljeva u i posle ww2 je bilo sprecavanje ujedinjenja arapa u jednu drzavu. da bi to postigli formirali su tamo 2 svoje drzave a u ostalima, ukljucujuci iran, ko zna koliko puta srusili vlast.

to je cionistcka propaganda o izraelu koji stoji na odbranu zapadnih vrednosti i zapad treba da im bude zahvalan, propaganda da je izrael najveci nosac aviona amerike, propaganda da kada izrael ne bi postojao trebao bi ga izmisliti jer je to u interesu amerike, jer to rekao bajden, propaganda o americkim politicarima ala bajden koji su cionisti i vole izrael vise od sebe. realnost je da u ameirici ne postoji politicar koji je iskreni cionista osim naravno jevreja, hriscanski politicari koji se predstavljaju kao cionisti ili su placeni ili uglavnom ucenjeni, realnost je da amerika kao drzava, gradjani amerike, cak i ovi politicari beskcmenjaci nemaju iste interese kao sekta bolesna, nego je bas suprotno, realnost je da je amerika preko svojih politicara, medija i svega ostaloh okupirana od cionisticke mafije i to je vise nego ocigledno, ne treba mnogo analize, dosta je videti body language kongrsmena i senatora kada se spominje izrael (jednostavno vidi se da to nije prirodno), mozes pogresno razumeti jedan, dva ili pet ali njih na stotine i ista reakcija to je vec matematcki nemoguce. na kraju krajeva i cionisticka mafija vise to ne skriva, ponasaju se kao vladari amerike a americki politicari ponasaju se kao podanici mafije, aipac vise ne moli, ne muci se da objasnjava kako smo saveznici i bilo bi dobro da nam pomognete i slicno, aipac vise ne kaze zahvalni smo vam na pomoc negu u svim njihovim izjavama postoji jedna te ista rec "must"

Posted

@Gandalf

kad sam prozivao neke moralne gromade foruma, ocigledno lazne, mislim posle zla u gazi mozemo slobodno reci da su to bili lazni moralisti uopste nisam mislio o tebi jer iskreno sam zaboravio, valjda zato sto veoma retko pises ovde. ali onda vidim tvoje lajkovanje pa se setim...ne znam sto ti reci osim da si pizda jedna (najblaze receno). vise od godina svakodnevno ti ubijaju "bracu" kao da su to komarci i to se strimuje uzivo a ti ne nadjes vremena da napises dve recenice o tome ali nadjes vremena za lajkovanje...pizdo jedna

@Valk 

e sad imas razloga da me banujes

• Haha 1
  • Create New...