Jump to content
IGNORED

Izrael, Palestina i arapske zemlje

3opge
Krošek
Message added by Krošek,

Na ovoj temi postoje stroža pravila oko kačenja raznoraznih sadržaja: Zabranjeno je repostovanje, kačenje tvitova ili bilo kakvih materijala (slika, klipova...), kao i goli linkovi. Postovi moraju biti napisani sopstvenim rečima, i dozvoljen je hipertekst (dugme Link). Izuzetno, kao propratni sadržaj uz sopstveni post, prihvatljivi su kratki isečci nekog dužeg teksta (ne i kraćeg kao što je obična vest).

Recommended Posts

36 minutes ago, cedo said:

gde to treba da se vrate te izbeglice sto su u kampovima ?

kako se to razvija ekonomija u uslovima blokade  ?

koliki su to novci koji se slivaju tamo? mislis da nekoja stotka miliona dolara od eu kao najveceg donatora je dovoljna ?

koliko treba godisnje samo da se nahrane izbeglice? koliko izbeglica ima tamo ?

a jel i sami sebi betoniraju bunare ?

nisu to izbeglice od juce, to su ljudi koji su tu decenijama. valjda o njima bi trebalo da se brine njihova vlada. sedamnaest godina vladavine hamasa se cini dovoljno da se ti ljudi permanentno zbrinu. 

ekonomija se ne moze razvijati u stanju konstantnog konflikta. za takvo stanje nije iskljucivi krivac izrael. nekad je pametnije pregovarati i traziti kompromisno resenje. romanticne ideje o uspesnim pravednim revolucijama proslog veka su neiskrene narocito ako se uzme u obzir ko ih tamo plasira i kakve su rezultate donele.

nisu samo novci eu fondova, tu je katar, iran, amerika i drugi. mislim da su podaci dostupni na internetu i da se radi o mnogo vecim sumama. ja bih taj novac drugacije usmeravao, ali hamas ima druge ideje.

to za bunare ne znam, neko je kacio neki tvit o tome, ali ne znam o cemu se konkretno radi. u svakom slucaju mislim nema veze sa njihovom nezbrinutom kanalizacijom. koliko sam ja shvatio izrael ih snabdeva sa 7% vode za pice

Generalni komesar UNRWA Filip Lazarini izjavio da veruje da postoji namerni pokušaj da se uguši rad te UN-ove agencije u Pojasu Gaze i parališu njene operacije.

Edited by vememah

Tramp najavio hitno ukidanje studentskih i boravišnih viza svima koji su učestvovali u, kako je rekao, ovomesečnim prodžihadističkim demonstracijama kad opet dođe na vlast, kao i onima koji podržavaju Hamas, misle da Izrael ne treba da postoji i mrze Ameriku.

17 hours ago, Gojko & Stojko said:

Od pre nekoliko dana iz WP, detaljan tekst o planiranju napada od 7. oktobra, kako su pripreme uspele da prođu "ispod radara" i šta je sve Hamas planirao, između ostalog ima o razmerama i oblicima raznorazne pomoći Gazi.

Hamas envisioned deeper attacks, aiming to provoke an Israeli war

SaE

To je to sto pricam od pocetka - i Hamasu i izraelskim fasistima odgovara rat i masovne civilne zrtve na obe strane.

1 hour ago, Budja said:

Tviter bruji oko ovog izvestaja BBCija.

odmah je bilo jasno da u toj bolnici (i pod njom) nisu našli ništa. "arsenal" od par kalaša koji su prikazali je manje nego bi našli dobrostojećim članovima NRA.

• +1 3
3 hours ago, Anduril said:

To je to sto pricam od pocetka - i Hamasu i izraelskim fasistima odgovara rat i masovne civilne zrtve na obe strane.

rat i metode koje se koriste su sredstvo kojim se pokušava ostvariti nekakav cilj. nikome ne odgovara rat sam po sebi, niti im odgovaraju civilne žrtve na sopstvenoj strani. 

druga je stvar da su i jedni i drugi spremni da u većoj ili manjoj meri žrtvuju i sebe i saplemenike, kada se žrtvovanje smatra nužnošću.

31 minutes ago, Gandalf said:

odmah je bilo jasno da u toj bolnici (i pod njom) nisu našli ništa. "arsenal" od par kalaša koji su prikazali je manje nego bi našli dobrostojećim članovima NRA.

Problem za Izrael, u propagandnom smislu, je sto moraju da nadju ex-post opravdanje za, ajde da budem blag, brutalni rat protiv civila. To je donekle moguce jedino ako pokazu kako Hamas, je l da, stoji pored civila i nisani na iste dok ih Izrael ne izbombarduje.

Ili, sa druge strane, da pokazu da, eto, ima civilnih zrtava ohoho, ali vidite koliko smo Hamasovaca namlatili, civili su kolateral.

Ni jedno, ni drugo im ne uspeva. I svi su se na zapadu unervozili.

• +1 1
  • Create New...