Jump to content

Izrael, Palestina i arapske zemlje

Krošek
Message added by Krošek,

Na ovoj temi postoje stroža pravila oko kačenja raznoraznih sadržaja: Zabranjeno je repostovanje, kačenje tvitova ili bilo kakvih materijala (slika, klipova...), kao i goli linkovi. Postovi moraju biti napisani sopstvenim rečima, i dozvoljen je hipertekst (dugme Link). Izuzetno, kao propratni sadržaj uz sopstveni post, prihvatljivi su kratki isečci nekog dužeg teksta (ne i kraćeg kao što je obična vest).

Featured Replies

Po najnovijoj anketi Kanala 13 većina Izraelaca želi da vidi leđa Netanjahuu (29% odmah i još 47% po završetku rata) i skoro 2/3 je za prevremene izbore po završetku rata. Originalni članak na hebrejskom je ovde.

Takođe su pitani da li treba stanovnicima Pojasa Gaze dozvoliti da se vrate kućama ako se Hamasova vlast ne raspadne i 55% je reklo da ne treba, a 24% da treba uz 21% onih koji ne znaju.

Edited by vememah

• Replies 9.4k
  • Views 892.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• jebo im ja svima mater. i ira teeroristi su bili po kucama pa englezi nisu bombardovali i ubijali na angro jer, eto, moraju da se brane. i nema veze sto nisu bili okruzeni neprijateljima. jasno se vid

• Znam. Ja svakako ne spadam u one koju su na strani Izraela, ali ne mogu da budem ravnodušna spram stradanja nevinih ljudi. Pa neka ih je i i 1 % koji nisu podržavali progon Palestinaca.   Ne

• Sestre Bronte
    Sestre Bronte

previše je lažnih vesti, to je tačno   zato i nisu bitne pojedinačno   za sada znamo da je hamas napao neke civile, a kao odgovor, izrael je napao sve civile   odmazde 10

Posted Images

• Popular Post

Osim ovog pokolja u Gazi, jedna od tužnijih stvari je ovo okolo naokolo apelovanje Ujedinjenih nacija da civili nisu meta, da ne smeju da se ubijaju deca, novinari, da ne može da se ciljaju bolnice, civilna infrastruktura, pozivanje na konvencije itsl. i to po društvenim mrežama. Svima je sve jasno, ali svi su nemoćni da spreče tiraniju samo zato što su tirani dovoljno moćni da im niko ništa ne može. Nismo mnogo napredovali.

On 4. 11. 2023. at 20:35, Radoye said:

Nemoj, glupo je.

Mislim, o praznom odelu Dzastinu i njegovoj natprosecnoj bezlicnosti i nesposobnosti cak i u jakoj konkurenciji sadasnje generacije politickih elita mozemo nadugacko, i keva mu jeste bila radodajka sto je opstepoznato i dobro dokumentovano, ali ovu foricu su smislili oni sto veruju da je doticni zapravo radikalni levicar koji samo sto nije uveo komunizam Maovog tipa u Kanadu (hint: nije i nece).

Zašto bi me zanimalo ko je smislio foricu, da li je to nekako diskvalifikuje? Da li čini Džastina manje fizički sličnom Fidelu?

Naravno da je Trudeau kurton od levičara, naravno da Kanada nema ni K od komunizma, ali sama činjenica da postoji non-zero chance da je današnjeg premijera Kanade pravio Fidel Kastro na neidentifikovanom karipskom ostrvu (uz punu saglasnost Pjera, naravno) je meni lično beskrajno zabavna. 

Reveal hidden contents

Sve to nema apsolutno nikakve veze sa činjenicom da bednik ne sme da prevali preko jezika zabranjenu reč "ceasefire" kad priča o Gazi i Izraelu. 

Hamasovi snimci napada na oklope u razrušenoj urbanoj sredini, možda 6 kom.

Nigde nema izraelske pešadije. 

On 4. 11. 2023. at 21:46, Venom said:

Osim ovog pokolja u Gazi, jedna od tužnijih stvari je ovo okolo naokolo apelovanje Ujedinjenih nacija da civili nisu meta, da ne smeju da se ubijaju deca, novinari, da ne može da se ciljaju bolnice, civilna infrastruktura, pozivanje na konvencije itsl. i to po društvenim mrežama. Svima je sve jasno, ali svi su nemoćni da spreče tiraniju samo zato što su tirani dovoljno moćni da im niko ništa ne može. Nismo mnogo napredovali.

UN su negde na nivou Drustva naroda 30-tih. To je, ako ne pre, onda najkasnije postalo jasno kad je poceo rat u Ukrajini.

On 4. 11. 2023. at 21:50, Weenie Pooh said:

...ali sama činjenica da postoji non-zero chance da je današnjeg premijera Kanade pravio Fidel Kastro na neidentifikovanom karipskom ostrvu (uz punu saglasnost Pjera, naravno) je meni lično beskrajno zabavna.

Pa ono, Maggie was getting around celog zivota - postoji non-zero chance da je Dzastina pravio bukvalno svako sa funkcionalnim penisom s kim su joj se ukrstili putevi u kriticnom vremenskom periodu, ukljucujuci i Fidela, no problem je dokazati da je Fidel upao u taj timeframe.

S obzirom da je Kubu tesko prepoznati u opisu "neimenovano malo ostrvo u Karibima" a Fidel u to vreme nije puno putovao van svojih granica jerbo CIA atentatori...

Sve to nema apsolutno nikakve veze sa činjenicom da bednik ne sme da prevali preko jezika zabranjenu reč "ceasefire" kad priča o Gazi i Izraelu. 

Exactly.

On 4. 11. 2023. at 22:29, Kampokei said:

UN su negde na nivou Drustva naroda 30-tih. To je, ako ne pre, onda najkasnije postalo jasno kad je poceo rat u Ukrajini.

Pa, otprilike vec jedno cetvrt veka je tako.

On 4. 11. 2023. at 23:12, Radoye said:

Pa ono, Maggie was getting around celog zivota - postoji non-zero chance da je Dzastina pravio bukvalno svako sa funkcionalnim penisom s kim su joj se ukrstili putevi u kriticnom vremenskom periodu, ukljucujuci i Fidela, no problem je dokazati da je Fidel upao u taj timeframe.

S obzirom da je Kubu tesko prepoznati u opisu "neimenovano malo ostrvo u Karibima" a Fidel u to vreme nije puno putovao van svojih granica jerbo CIA atentatori...

Ne može se ništa dokazati ali uopšte nije problem uklopiti Fidela - taj ostrvski "second honeymoon" je gotovo sigurno period u kom je Justin bio začet 1971.

Što se tiče "neimenovanog malog ostrva" na koje su mladenci neobjašnjivo odlučili da svrate - znaš od koliko se ostrva sastoji država Kuba? Četiri hiljade sto devedeset i pet.

Ali da ne trolujemo izraleski topik, agree to disagree da je Džastin bezmudi ljigavac po pitanju Palestin kao i svega ostalog.

Reveal hidden contents

On 4. 11. 2023. at 22:03, frit said:

Hamasovi snimci napada na oklope u razrušenoj urbanoj sredini, možda 6 kom.

Nigde nema izraelske pešadije. 

ti snimci su ovde

bio sam siguran da sam ih juče postavio ali ih sada nema - moguće i da sam ja nešto prezupčio

nema pešadije - ne zovu IDF za džabe tik tok armija, slikanje i borba iz sigurnih pozicija, da vidim gde će da nađu heroja koji će da se iz moda virtuelnih života iza ekrana mobilnog telefona prebaci da pešadijski čisti prostor za oklopna vozila, skidaće ih palestinski snajperisti kao glinene golubove

samo na ovom snimku ima materijalnih dokaza za 20-tak boraca idf izbačenih iz stroja, minimalno, ubijenih, onesposobljenih ne znam ali svako armirano vozilo ima posadu od 3-4 osobe. znači masivno izrael laže za gubitke.

ovo što radi hamas gerila u gazi je neviđeno herojstvo, sa RPG-7, tehnika stara preko 60 godina, na najjaču hi tech vojsku na svetu. ali to može u postojećoj situaciji kada je 85 posto al qassam jedinica sastavljeno od palestinske siročadi čije su roditelje i rodbinu ubili roditelji ovih koji danas ulaze u gazu

zato mira za izrael nikada neće biti dok ljudi ne dobiju nazad oteto.

On 5. 11. 2023. at 8:35, Eleniko said:

ti snimci su ovde

bio sam siguran da sam ih juče postavio ali ih sada nema - moguće i da sam ja nešto prezupčio

nema pešadije - ne zovu IDF za džabe tik tok armija, slikanje i borba iz sigurnih pozicija, da vidim gde će da nađu heroja koji će da se iz moda virtuelnih života iza ekrana mobilnog telefona prebaci da pešadijski čisti prostor za oklopna vozila, skidaće ih palestinski snajperisti kao glinene golubove

samo na ovom snimku ima materijalnih dokaza za 20-tak boraca idf izbačenih iz stroja, minimalno, ubijenih, onesposobljenih ne znam ali svako armirano vozilo ima posadu od 3-4 osobe. znači masivno izrael laže za gubitke.

ovo što radi hamas gerila u gazi je neviđeno herojstvo, sa RPG-7, tehnika stara preko 60 godina, na najjaču hi tech vojsku na svetu. ali to može u postojećoj situaciji kada je 85 posto al qassam jedinica sastavljeno od palestinske siročadi čije su roditelje i rodbinu ubili roditelji ovih koji danas ulaze u gazu

zato mira za izrael nikada neće biti dok ljudi ne dobiju nazad oteto.

Nije bitno, ipak govori nešto, nije rpg-7 nego homemade al-yasin.

Turska agencija Anadolija u svojoj analizi tvrdi da su se Izraelci u subotu povukli 2 km iz severnog dela Pojasa Gaze na pozicije koje su zauzeli 1. dana kopnenog napada, 27.X, dok drugde napreduju, kao i da intenzivno bombarduju delove u koje nameravaju da uđu.

Izraelci su dosad objavili da je 29 vojnika poginulo u njihovoj kopnenoj invaziji na Gazu.

Govor nemačkog vicepremijera Roberta Habeka (Zeleni) o poziciji te države prema Izraelu (ima engleski, hebrejski i arapski titl).

On 5. 11. 2023. at 10:17, vememah said:

Turska agencija Anadolija u svojoj analizi tvrdi da su se Izraelci u subotu povukli 2 km iz severnog dela Pojasa Gaze na pozicije koje su zauzeli 1. dana kopnenog napada, 27.X, dok drugde napreduju, kao i da intenzivno bombarduju delove u koje nameravaju da uđu.

Izraelci su dosad objavili da je 29 vojnika poginulo u njihovoj kopnenoj invaziji na Gazu.

Govor nemačkog vicepremijera Roberta Habeka (Zeleni) o poziciji te države prema Izraelu (ima engleski, hebrejski i arapski titl).

30 poginulih, sada su objavili ime i sliku poginulog vojnika u borbama sinoc 

On 5. 11. 2023. at 10:21, roux senyurt said:

30 poginulih, sada su objavili ime i sliku poginulog vojnika u borbama sinoc 

Ozbiljni gubici za jednu noć. 

On 5. 11. 2023. at 10:17, vememah said:

Govor nemačkog vicepremijera Roberta Habeka (Zeleni) o poziciji te države prema Izraelu

Dakle, bio bih u stanju sad ga pljunuti u lice. Toliko je ogavan.