Jump to content
IGNORED

Izrael, Palestina i arapske zemlje

3opge
Krošek
Message added by Krošek,

Na ovoj temi postoje stroža pravila oko kačenja raznoraznih sadržaja: Zabranjeno je repostovanje, kačenje tvitova ili bilo kakvih materijala (slika, klipova...), kao i goli linkovi. Postovi moraju biti napisani sopstvenim rečima, i dozvoljen je hipertekst (dugme Link). Izuzetno, kao propratni sadržaj uz sopstveni post, prihvatljivi su kratki isečci nekog dužeg teksta (ne i kraćeg kao što je obična vest).

Recommended Posts

Posted
kapiram ja takodje da ti kao doseljenik dole hoces da budes "veci rabin od njega samog" ali moraces malo vise da vezbas, bledunjavo je to ;) ...nego, da ti slucajno nisi glaso za njih? nas covek na zapadnoj obali...zvuci kao desnicar u startu. razocaran otiso kad se Seselj predo Haskom kazamatu, dole nasao novu ljubav - Ehuda Olmerta.
Vou, vou, houl don, totalno si mi pobrkao genezu.Ja sam 35px-Coat_of_arms_of_Croatia.svg.png satnik, okorjeli sljedbenik proklete Jamerike i svih njezinik saveznika, pa dakle i item u LizardLounge.gif. :lol:
Posted

sto sam ti pobrkao genezu, pa i Franko Simatovic ti je bio zemljak, pa ga to nije sprecilo da napravi JSO. neki kazu slicno i za samog Seselja... bilo kako bilo, ne utvrdjujem ti ja poreklo. bas me briga za isto, cisto opisujem mentalni sklop. i to na osnovu logicke dedukcije i poznatih elementa. poznat je taj socioloski fenomen da doseljenici postaju najvatreniji "domoljubi"...nas su Krajisnici najgore lomili od batina po ulicama devedesetih. mozda da se prijavis u dobrovoljce? ...mada zajebana ta pesadija...moras da se ratujes skoro na ferku...kad bi moglo vazduhoplovstvo odma, pa otkacis kasetnu bombu na kartonsko naselje, bog da te vidi...ne temu, po obicaju, nemas nista pametnije osim sta bi bilo kad bi bilo?

Posted
Neki Musa iz Hamas priča na Al Džaziri (naravno iz Damaska, ne iz pojasa Gaze) i pitaju ga: 1. Da li bi dopustili ako se obje strane slože na primirje da UN-ove snage budu na vašoj granici sa Izraelom i Egiptom. Odgovara: Izrael i Egipat mogu dozvoliti UN-ovim snagama da budu na njihovoj strani ali mi na svojoj nećemo. 2. Drugo je bilo o tome kako Izrael napada pojas Gaze zbog raketnih napada, na šta dotični sa ciničnim, blagim osmjehom odgovara kako Izrael može napadati ali će rakete i dalje udarati na jug Izraela.Znači niti su spremni za mir, niti ih je briga što Izrael napada na njihovu teritoriju jer će oni i dalje napadati Izrael. I naravno u svemu tome uvijek spominje samo žene i djecu, i niti jednom jedinom rječjo ne spominje Hamasove vojnike. I ponovno, sve to naravno radi iz Damaska.
Ovaj, tamo je rat. Da li ocekujes da Hamas kaze, jeste jeli smo govna, skidamo gace, onako javno u program Al Jazeera?Jok, sto, naravno, ne znaci da nije spreman na kompromis. Ali znaci da mora da se javno ukljuci kao strana u sukobu - ovamo Hamas kriva a pregovaras sa Egiptom, Abasom, Marsovcima... samo ne sa onim ko je na terenu.
Posted

moj prvi post na temu:

mislim da svi masite poentu, diskutujuci sta je terorizam, a sta ne, i sta predstavlja adekvatan odgovor ako se utvrdi da jeste. ovde se, bar po meni, radi o necemu drugom - izraelskom slanju poruke svetu u trenutku kada dolazi do promene americke spoljne politike i jacanju ruskog uticaja. i to je na delu "plan B". ..."plan A" je bio bombardovanje Iranskih nuklearnih postrojenja ali to cak ni Busova administracija nije dozvolila zbog visokog rizika od eskalacije. na delu je kompromis koji su napravili, izgovor su Hamasove rakete, a dokaz americka blokada Rezolucije u SB, koja bi zaustavila bombardovanje...Hamasove lansirne rampe ili vodje su do sada uspesno unistavane tako sto su operativci iz jedinica poput npr Sijaret Matkalu navodili hiruski precizne pogotke iz Predatora i ostvarivali nevidjeno jak psiholoski efekat na sam Hamas. nabili su ih pod zemlju, a ovi nikad neaktivniji nisu bili. ovako masivne akcije sa gomilom kolateralnih zrtava (videcemo br. kada konacno puste novinare u pojas Gaze) ce samo stvoriti nove talase i generacije fundamentalizma, sjebati ionako rovit mirovni proces, a njima obezbediti bad guy-a u regionu jos decenijama (mada podvlacim da je njihova uloga Bliskoistocnog serifa glavna poruka ove akcije)
danasnji Gardijan:
Obama camp 'prepared to talk to Hamas' Incoming administration will abandon Bush's isolation of Islamist group to initiate low-level diplomacy, say transition sources US president-elect, Barack Obama, steps out from behind a curtain. Photograph: Jim Young/Reuters The incoming Obama administration is prepared to abandon George Bush's ?doctrine of isolating Hamas by establishing a channel to the Islamist organisation, sources close to the transition team say. The move to open contacts with Hamas, which could be initiated through the US intelligence services, would represent a definitive break with the Bush ?presidency's ostracising of the group. The state department has designated Hamas a terrorist organisation, and in 2006 ?Congress passed a law banning US financial aid to the group. The Guardian has spoken to three ?people with knowledge of the discussions in the Obama camp. There is no talk of Obama approving direct diplomatic negotiations with Hamas early on, but he is being urged by advisers to initiate low-level or clandestine approaches, and there is growing recognition in Washington that the policy of ostracising Hamas is counter-productive. A tested course would be to start ?contacts through Hamas and the US intelligence services, similar to the secret process through which the US engaged with the PLO in the 1970s. Israel did not become aware of the contacts until much later. A UN resolution was agreed last night at the UN, calling for an immediate and unconditional ceasefire between Hamas and Israeli forces in Gaza. The resolution was passed, though the US, represented by secretary of state Condoleezza Rice, abstained. Richard Haass, a diplomat under both Bush presidents who was named by a number of news organisations this week as Obama's choice for Middle East envoy, supports low-level contacts with Hamas provided there is a ceasefire in place and a Hamas-Fatah reconciliation emerges. Another potential contender for a ?foreign policy role in the Obama administration suggested that the president-elect would not be bound by the Bush doctrine of isolating Hamas. "This is going to be an administration that is committed to negotiating with ?critical parties on critical issues," the source said. There are a number of options that would avoid a politically toxic scenario for Obama of seeming to give legitimacy to Hamas. "Secret envoys, multilateral six-party talk-like approaches. The total isolation of Hamas that we promulgated under Bush is going to end," said Steve Clemons, the director of the American Strategy ?Programme at the New America ?Foundation. "You could do something through the Europeans. You could invent a structure that is multilateral. It is going to be hard for the neocons to swallow," he said. "I think it is going to happen." But one Middle East expert close to the transition team said: "It is highly unlikely that they will be public about it." The two weeks since Israel began its military campaign against Gaza have heightened anticipation about how Obama intends to deal with the Middle East. He adopted a strongly pro-Israel position during the election campaign, as did his erstwhile opponent and choice for secretary of state, Hillary Clinton. But it is widely thought Obama would adopt a more even-handed approach once he is president. His main priority now, in the remaining days before his inauguration, is to ensure the crisis does not rob him of the chance to set his own foreign policy agenda, rather than merely react to events. "We will be perceived to be weak and feckless if we are perceived to be on the margins, unable to persuade the Israelis, unable to work with the international community to end this," said Aaron David Miller, a former state department adviser on the Middle East. "Unless he is prepared to adopt a policy that is tougher, fairer and smarter than both of his predecessors you might as well hang a closed-for-the-season sign on any chance of America playing an effective role in defusing the current crisis or the broader crisis," he said. Obama has defined himself in part by his willingness to talk to America's enemies. But the president-elect would be wary of being seen to give legitimacy to Hamas as a consequence of the war in Gaza. Bruce Hoffman, a ?counterterrorism expert at George?town University's school of foreign ?service, said it was unlikely that Obama would move to initiate contacts with Hamas unless the radical faction in Damascus was crippled by the conflict in Gaza. "This would really be dependent on Hamas's military wing having suffered a real, almost decisive, drubbing." Even with such caveats, there is ?growing agreement, among Republicans as well as Democrats, on the need to engage Hamas to achieve a sustainable peace in the Middle East ? even among Obama's close advisers. In an article published on Wednesday on the website Foreign Affairs, but apparently written before the fighting in Gaza, Haass, who is president of the Council on Foreign Relations, wrote: "If the ceasefire between Israel and Hamas continues to hold and a Hamas-PA reconciliation emerges, the Obama administration should deal with the joint Palestinian leadership and authorise low-level contact between US officials and Hamas in Gaza." The article was written with Martin Indyk, a former US ambassador to Israel and an adviser to Hillary Clinton. Obama has said repeatedly that ?restoring America's image in the world would rank among the top priorities of his administration, and there has been widespread praise for his choice of Clinton as secretary of state and Jim Jones, the former Marine Corps commandant, as his national security adviser. He is expected to demonstrate that commitment to charting a new foreign policy within days when he is expected to name a roster of envoys to take charge of key foreign policy areas: Iran, the Israeli-Palestinian conflict, India-Pakistan, and North Korea. Obama has frustrated and confused those who had been looking for a more evenhanded approach to the Israeli-?Palestinian conflict by his refusal to make any substantive comment on Israel's ?military campaign on Gaza, nearly two weeks on. He said on Wednesday: "We cannot be sending a message to the world that there are two different administrations conducting foreign policy. "Until I take office, it would be ?imprudent of me to start sending out ?signals that somehow we are running ?foreign policy when I am not legally authorised to do so."
gde li su mi Uros i Djeri da kazu "ali Hamas ispaljuje rakete, ali Hamas zeli unistenje Jevreja"? ustvari, kapiram da bi se Obami obracali na engleskom ("but, but, but..") ...a mozda i Obama postane 1 antisemita i rasista :lol: bilo kako bilo, izgleda sa su dani izraelskog Holokausta nad Palestincima odbrojani. vreme je da se zajebe beli fosfor i kasetne bombe i da se predje na napalm, kako Jehova zapoveda. mozda i malo uranijuma i plutonijuma dodati...za sta se toliko kupovalo svih ovih godina, majka mu stara!
Posted

A sta ce da pricaju kada ih verovatno nece biti u Palestini jedan duzi period?Jedva cekam da vidim kako ce Obama da promeni politiku prema Bliskom istoku znajuci kome se prvo zahvaljivao zbog pomoci pri nominaciji, jedva cekam.

Posted
moj prvi post na temu:danasnji Gardijan: gde li su mi Uros i Djeri da kazu "ali Hamas ispaljuje rakete, ali Hamas zeli unistenje Jevreja"? ustvari, kapiram da bi se Obami obracali na engleskom ("but, but, but..") ...a mozda i Obama postane 1 antisemita i rasista :lol: bilo kako bilo, izgleda sa su dani izraelskog Holokausta nad Palestincima odbrojani. vreme je da se zajebe beli fosfor i kasetne bombe i da se predje na napalm, kako Jehova zapoveda. mozda i malo uranijuma i plutonijuma dodati...za sta se toliko kupovalo svih ovih godina, majka mu stara!
Pa ček malo... Zar nije bilo jasno do samog početka... :huh: Ali bez zezanja...Jedna administracija odlazi, druga još nije preuzela, odlazi dobri Buš, dolazi Barak, daj da "uradimo" šta se može...
Posted

A o čemu ti uopće pišeš, nego malo uvijenije o tome što bi bilo kad bi bilo? Raspredanje o desetljećima nepravde i o tome kako moderno ratovanje modenim oružjem, gle čuda, nije baš humano (ae teror i građanski rat jesu) - to je tematsko pričanje o tome što sada?Ove rakete - to će uvjeriti Izraelce da ustvari nisu dobili šestodnevni rat? Da napuste Negev i nestanu ko vanzemaljci u ''Danu Nezavisnosti''?što se tiče Barackovih ''pregovora'', mogao si uramiti umjesto odabranog ovaj dio..

Obama has defined himself in part by his willingness to talk to America's enemies. But the president-elect would be wary of being seen to give legitimacy to Hamas as a consequence of the war in Gaza. Bruce Hoffman, a ?counterterrorism expert at George?town University's school of foreign ?service, said it was unlikely that Obama would move to initiate contacts with Hamas unless the radical faction in Damascus was crippled by the conflict in Gaza. "This would really be dependent on Hamas's military wing having suffered a real, almost decisive, drubbing."
Koliko je maulinga trebalo Fatahu da se suoči s nekim realnostima? Crni rujan, Libanon, Beirut, Tunis, Tripoli, Intifada, Saddamov karambol...A HAMAS, da bi pregovarao, Zajcev, pametan si, znaš to, mora napraviti nekakve ustupke toj fakin realnosti. A oni to sada ne mogu, ne mogu nikako, jer će se pretvoriti u drugu verziju Fataha, po kojoj pljuju sve ove godine... Kako će objasnit tom napaljenom i napaćenom pučanstvu da je sve ovo ipak bio teatar a ne uvod u čudesno oslobođenje Palestine uz Allahovu milost, koja je UZ NJIH, jer su ovi drugi, Dahlan, Mazen, izrodi, CIA-ini i imperijalistički agenti!Ma kakav jbt mir s Hamasom? Hezbollahom? Samo primirja, ciklička, u kojima ćemo nakon svakih par mjeseci imati priliku ovdje lamentirati nad nevinim žrtvama sparringa između Sirije i Irana, i Izraela i SADa.Novci su uplaćeni, s jedne i sa druge strane. Isporuke se moraju obaviti. Hezbollah je svoje obavio, sad se odmara, Hamas je na redu. Pa onda poslije opet Hezbollah...
Posted (edited)
Jedna administracija odlazi, druga još nije preuzela, odlazi dobri Buš, dolazi Barak, daj da "uradimo" šta se može...
huh, ne bas. "daj da uradimo sta se moze za politicki reizbor kad gubimo podrsku, a da ujedno pokazemo da smo serif na bliskom istoku"aj da probamo ovako:cinjenica br 1: Izrael je prekrsio primirje sa Hamasom na dan americkih izbora, 4. novembra (vec sam kacio clanak. tada cak nije imao izgovor u raketama)cinjenica br 2: Nikada nijedna americka administracija nije podrzavala ovo sto Izrael radi, kao sto je to cinila Busova. Kongres je cak izglasao odluku kojom se Hamas stavlja na US listu teroristickih organizacija (da ne bude zabune, ja smatram da to oni u sustini i jesu, iako ovo smtram glupim taktickim potezom)cinjenica br 3: Obama je vec najavljivao zaokret u svojoj spoljnoj politici i okretanje ekonomiji cinjenica br 4: Izraelu idu izbori u februaru, a premijeru se drma stolica, po istrazivanjima javnog mnjenja uglavnom jer nista nije postigao slicnom invazijom u Liban (tad je prica bila o Hezbolahovim umesto o Hamasovim raketama)Olmert je teski desnicar. kao mladji je cak bio clan neke desnicarske-cionisticke grupe. u Saronovoj stranci je predstavljao tvrdo krilo...protivio se Izraelskom povlacenu sa okupiranih teritorija, zalagao za udare po izbeglickim logorima i sl. mislim, nisam ga slucajno uporedio sa Seseljem danas popodne. na vlast je dosao samo zato sto je Ariel Saron imao mozdani udar..pitanje za milion dolara: sta mislis kakvom ce resenju da pribegne ovakvom liku, sa podrskom odlazeceg, al onakvog Busa? Edited by Vasilij Zajcev
Posted
cinjenica br 4: Izraelu idu izbori u februaru, a premijeru se drma stolica, po istrazivanjima javnog mnjenja uglavnom jer nista nije postigao slicnom invazijom u Liban (tad je prica bila o Hezbolahovim umesto o Hamasovim raketama)Olmert je teski desnicar. kao mladji je cak bio clan neke desnicarske-cionisticke grupe. u Saronovoj stranci je predstavljao tvrdo krilo...protivio se Izraelskom povlacenu sa okupiranih teritorija, zalagao za udare po izbeglickim logorima i sl. mislim, nisam ga slucajno uporedio sa Seseljem danas popodne. na vlast je dosao samo zato sto je Ariel Saron imao mozdani udar..pitanje za milion dolara: sta mislis kakvom ce resenju da pribegne ovakvom liku, sa podrskom odlazeceg, al onakvog Busa?
Drma mu se stolica? :lol::Hail: Bog ti pomogo, junače, pa on nema stolice. Njemu se smiješi unutrašnjost sudnice, kako god ti izbori prošli. Čovjek je propao ne samo na političkom planu.Nego će lijepo HAMAS da izboksuje Bibiju pobjedu na izborima u veljači. Ne jednoj Livni, koja bi razgovarala (doduše, ne i sklapala) bezuvjetno. Ne Baraku (Ehudu, ne Obami). Bibiju.želim puno sreće žutokljuncu u Bijeloj kući sa urazumljivanjem 1 Bibija. Ali nekako mislim da je Bibi svjestan činjenice da mu Barack može prijetiti samo puškicom na vodicu.
Posted
...
ako nisi primetio, ja sve vreme pravim takticke zamerke. grube ali zamerke apropo strategije. ako nisi primetio, ja sve vreme sazaljevam Palestinski narod (koji Izraelska drzava ubija bar koliko i Hamas). ako nisi primetio, ja sve vreme napusavam papagaje koji znaju da napisu samo Izraelske pamflete, bez da se pozabave sustinom problema, ili one koji sebi sve prevode u sebi poznate binarne forme podele sveta na good guys i bad boys...tebi sam iskreno napisao da takodje smatram da si subjektivan. nista lose ali da verovatno zivis dole, gradjanin si tog Izraela, tangira te taj sukob na vise nivoa...ali ti to ne daje objektivnost. jbg, gledas/citas/slusas njihove vesti (drugim novinarima, btw, jos nije dozvoljen ulazak u Gazu) i ja te ne krivimi da, ja nisam pominjao "mir sa Hamasom". procitaj pazljivo sta pisem - ovo nije nacin kako se obracunava sa takvima. kao sto sam ovim poznavaocima bliskoistocnih prilika i ljubiteljima balkanskih paraleli cinicno ali iz uverenja napisao da kako hladnjaca puna civila nije adekvatan odgovor za grupu Ramusa Haradinaja, Srebrenicki masakr nije odgovor za zlocine Nasera Orica, tako ni ovo sto radi Izrael nije odgovor za ono sto radi Hamas (ili Hezbolah)simple as that. +taj faktor nadolazecih izbora ;)
Posted
Drma mu se stolica? :lol::Hail: Bog ti pomogo, junače, pa on nema stolice. Njemu se smiješi unutrašnjost sudnice, kako god ti izbori prošli. Čovjek je propao ne samo na političkom planu.
objasnjavao sam coveku (a i ovim bukacima) osnovne prilike, tebi sam odgovorio shodno tvom poznavanju prilika. dobro si me podsetio ipak, da dodam: Olmert je ranije bio ukljucen u korupcionaske afere, a sada se susrece sa mogucim zatvorom, ako izgubi imunitet (citaj: izbore). Seselj u poziciji Milosevica pred 2000 (s tim sto Olmerta nece bombardovati Amerika)ocajan covek pribegava ocajnim merama...ma nego gde su mi bre ovi tolerantni momci sa posebnim senzibilitetom za paralele i Holokaust? Uroseee!? Djeriii?
Posted

FYI, nisam čak nikad ni bio u Izraelu.Jednom sam ručao sa Bienenfeldom i jednom ekipicom sa Mount Scopusa, a to je najbliže što sam došao core Izraelstvu. Taj čif te ekipice mi je kasnije poslao cirkularni e-mail da se potpišem da se Arafatu uzme Nobelova nagrada... što sam bez gnušanja odbio. Dovraga, ako može Begin..?!Ono što radi Izrael nije adekvatan i lijepi odgovor, ali ne vidim da pružaš realnu alternativu. što činiti?Prije mira u Parizu i pada Južnog Vijetnama, bilo je Christmas Bombing, 'an act of calculated cruelty'. Neki sukobi i velke ****darije u svijetu jednostavno ne završavaju prije nego što se dogode neke gadne stvari. Srebrenica-Oluja-Dayton, Račak-Tabanovci, Hirošima-Missouri, lista se nastavlja.Kako na VBR Gaza reagirati nježno? Izrael ima tu manu da ima puno niži prag tolerancije na napade nego Hamas i Palestinci, padaju te raketice posvuda i ubijaju jako rijetko ali oni nekako nemogu pristupiti tome opušteno Polinežanski i reći Qassam fiu.. Imaš neki prijedlog a da je kompatibilan sa demokracijom, što Izrael ipak jest?

Posted
objasnjavao sam coveku (a i ovim bukacima) osnovne prilike, tebi sam odgovorio shodno tvom poznavanju prilika. dobro si me podsetio ipak, da dodam: Olmert je ranije bio ukljucen u korupcionaske afere, a sada se susrece sa mogucim zatvorom, ako izgubi imunitet (citaj: izbore). Seselj u poziciji Milosevica pred 2000 (s tim sto Olmerta nece bombardovati Amerika)
Nešto nam se ne poklapaju svijetovi. :huh: U mom svijetu nije moguće da Olmert ne izgubi izbore. Jednostavno zato što više i nije faktor na njima. Nije lider Kadime, ne može postići ništa više od MK položaja, a Katsava ni predsjednička pozicija nije spasila od postupanja.Da ne govorimo o tome da Kadima i bez njega na čelu ne stoji baš najbolje prema Bibijevom LIKUDu.Dakle, nešto ti u premisi, čini mi se, ne valja, pa se usuđujem propitati tvoj silogizam...
Posted

olmert je politicki mrtav, a niko mu na sahrani nije bio. njega nisu ubile korupcijske afere, on je umro mnogo pre nego sto ih je napravio.nikada mi nece biti jasno na koji nacin je takav politicki pajac dogurao u politicki vrh izraela. njegova tvrdokorna desnicarska demagogija, iz vremena kada je bio gradonacelnik jerusalima, je bila samo muzika namenjena za usi biracima iz jerusalima i okoline, tradicionalno naklonjenim desnicarsko-fasistickim idejama. bezidejan, besciljan, bez vojne karijere i harizme, on je zavrsio kako ce i zavrsiti. arijel saron, tenk izraelske politike, je za svog zivota bio umesan u mnogo prljavije afere, ali je iznjih uvek izlazio "cistiji " i jaci. olmert je jedan od mnogih bezveznjaka modernog izraelskog politickog doba, koji nikada nece uspeti popuniti ni desetinu cipele jednom perezu, rabinu, ili saronu. neko ko je mrtav ne moze biti ocajan.

Posted

ne potcenjujte umiruceg politicara...njemu je kao teskom nacosu bitno dal ce u istoriju da udje kao "premijer koji je izgubio dva rata" ili kao "premijer koji je unistio Hamas". kao osvedocenom kriminalcu mu je to bitno i kad ulazi u sudnicu ;) ko zna kakvo bi istorijsko mesto imala Golda Meir da je Mosad zasro u osveti za sportiste, a ona predavala zauzete teritorije.@Roger only: pitas me za predlog resenja...bilo bi pretencijozno da mislim da imam resenje. to sigurno nisu masovne vojne akcije koje destabilizuju ceo region (pun naoruzanja, pa cak i onog nuklearnog), a koje takodje odnose ovolike civilne zrtve. Izrael je kontrolisao Fatah u godinama kada nije bombardovao izbeglicke logore ili ulazio u palestinske naseobine. kapiram da tom narodu treba dati ekonomsku alternativu, raditi zajedno sa Egipcanima, uvuci i druge Arape. Saudijce, sto da ne..Hamasu treba posebna akcija...zavrnuti im slavinu preko Rusa, npr, koji bi izvrsili pritisak na Irance. potrebna je duboka infiltracija, subverzija i kontraobavestajni rad. CIA ima dovoljno zaveznika dole da to uradi za Izrael. cepati ih na frakcije. treba im i ciniti neke ustupke, prvo je to Busovo stavljanje u teroristicke organizacije zatvorilo vrata omeksavanju Hamasa. za njih ti neobrazovani i siromasni ljudi fakat glasaju, moras postepeno da ih urusavas. odkud znam jebote, pitas me na forumu da pravim strategiju resavanja bliskoistocnog sukoba!moja teza od pocetka je da se ovde ne radi o akciji koja nauditi Hamasu. stavise, mislim da ce ga dodatno osnaziti. takodje, tvdim da Izrael vrsi zlocine protiv covecnosti i krsi pravila rata. rekao bih da se nalazi na ivici etnickog ciscenja...

• Create New...