Jump to content

Izrael, Palestina i arapske zemlje

Krošek
Message added by Krošek,

Na ovoj temi postoje stroža pravila oko kačenja raznoraznih sadržaja: Zabranjeno je repostovanje, kačenje tvitova ili bilo kakvih materijala (slika, klipova...), kao i goli linkovi. Postovi moraju biti napisani sopstvenim rečima, i dozvoljen je hipertekst (dugme Link). Izuzetno, kao propratni sadržaj uz sopstveni post, prihvatljivi su kratki isečci nekog dužeg teksta (ne i kraćeg kao što je obična vest).

Featured Replies

On 15. 10. 2023. at 18:41, Roger Sanchez said:

Više David Zaslav kreira spoljnu politiku nego obratno

ma  ....

ono je rts dnevnik devedesetih

ne znam kako je bilo na hrt-u. otis'o sam :D 

• Replies 9.4k
  • Views 892.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• jebo im ja svima mater. i ira teeroristi su bili po kucama pa englezi nisu bombardovali i ubijali na angro jer, eto, moraju da se brane. i nema veze sto nisu bili okruzeni neprijateljima. jasno se vid

• Znam. Ja svakako ne spadam u one koju su na strani Izraela, ali ne mogu da budem ravnodušna spram stradanja nevinih ljudi. Pa neka ih je i i 1 % koji nisu podržavali progon Palestinaca.   Ne

• Sestre Bronte
    Sestre Bronte

previše je lažnih vesti, to je tačno   zato i nisu bitne pojedinačno   za sada znamo da je hamas napao neke civile, a kao odgovor, izrael je napao sve civile   odmazde 10

Posted Images

On Wednesday, four Palestine Red Crescent emergency medical workers were killed when their ambulances were hit in two different incidents. Their colleagues clung to each other afterwards, shaking with sobs, video posted by Palestine Red Crescent showed.

https://www.reuters.com/world/middle-east/gaza-rescue-workers-scared-exhausted-under-israels-air-strikes-2023-10-13/

Doctors Without Borders, (Medecins sans Frontieres, also known by its acronym MSF), said it had counted 16 medical personnel killed since Saturday, 18 ambulances destroyed and eight medical facilities damaged either totally or partially.

https://www.aljazeera.com/news/2023/10/12/war-crime-gaza-medics-say-israel-targeting-ambulances-health-facilities

Edited by vememah

brat janis kida kada je drama

jači mu je ovaj današnji tekst u kome ukazuje na očigledno /kao i par forumaša ovde/, da su koreni izraelskog ekstremizma u evropi

https://www.yanisvaroufakis.eu/2023/10/15/why-i-refuse-to-condemn-hamas-or-the-israeli-settlers-but-instead-insist-that-the-culprits-for-the-atrocities-in-israel-palestine-are-us-europeans-and-americans/

Why I refuse to condemn Hamas or the Israeli settlers but insist that we, Europeans & Americans, are the culprits for the atrocities in Israel-Palestine

15/10/2023 by Yanis Varoufakis

When Hamas launched its offensive into Israel, appalled by the butchery and the human toll it would bring on, I tried to pierce through the fog of war, through all the fear and all the loathing, and to focus instead on what could end the endless cycle of inhumanity. What was its root cause? Hamas? The Israeli settlers? Netanyahu? The Palestinian Authority? Israelis? Palestinians? No. While all of the above are actors in a vile drama, they are not its author, its creator. Who, or what, is?

Reveal hidden contents

Edited by Eleniko

On 15. 10. 2023. at 19:10, Eleniko said:

As for what must replace Apartheid, it is up to Israelis and Palestinians to decide between the Two-State Solution and the solution of a Single Secular State. [For what it is worth, DiEM25’s position, which was reached after a long and energetic debate, was that the Two-State solution is now obsolete and a Single State with Equal Civil Rights for All is the most realistic solution. See this.

Zaključak mu je međutim apsolutna lakrdija.

Single State with Equal Civil Rights for All ... 16802642-a10c-443b-bfff-13edecc8c485_tex

zaključak je idealistički da ne kažem idealan

On 15. 10. 2023. at 19:24, Roger Sanchez said:

+1

Ekstrakcijatm nepodobnog dela populacije, pa jos sklonog ekscesima, se u praksi pokazala kao mnogo bolje resenje... :fantom: 

On 15. 10. 2023. at 19:24, Roger Sanchez said:

Single State with Equal Civil Rights for All ... 16802642-a10c-443b-bfff-13edecc8c485_tex

Zato je Diem 25 na 0.00003%.

Arm chair levica.

On 15. 10. 2023. at 19:32, namenski said:

+1

Ekstrakcijatm nepodobnog dela populacije, pa jos sklonog ekscesima, se u praksi pokazala kao mnogo bolje resenje... :fantom:

Nekad nažalost taj nepodobni dio populacije NATO zlikovci nakon jedva dva mjeseca gotovo sav vrate natrag da nastavi raditi ekscese, zalud onda svi ti nadljudskim naporima organizovani vozovi u jednom smeru, liste s imenima i prezimenima i deseci hiljada kucanja na vrata :fantom:

Edited by Roger Sanchez

nisam pametan gde ovo da turim, na hrvatsku ili ovu temu, pa cu na obe

On 15. 10. 2023. at 19:47, Roger Sanchez said:

Nekad nažalost taj nepodobni dio populacije NATO zlikovci nakon jedva dva mjeseca gotovo sav vrate vrate natrag da nastave raditi ekscese, zalud onda svi ti nadljudskim naporima organizovani vozovi u jednom smeru, liste s imenima i prezimenima i deseci hiljada kucanja na vrata :fantom:

Rodjere, dal' je moguce da se bas toliko pravis lud?

Ili smatras da nas citaju bas tolike veverice?

On 15. 10. 2023. at 17:07, Svemir Zeka said:

Devojka koja je bila u jednom od napadnutih mesta i preživela, i daje obiman komentar o tome kakva im je i do tog dana bila svakodnevica.

pogledao sam nego do kraja nisam bio siguran dal je decko ili devojcica.

Američkim medijima na dušu

A u prvom redu Republikancima i njihovom vrhovnom zloduhu, Rupertu Murdochu

On 15. 10. 2023. at 19:44, Budja said:

Zato je Diem 25 na 0.00003%.

Arm chair levica.

On 15. 10. 2023. at 19:53, cedo said:

nisam pametan gde ovo da turim, na hrvatsku ili ovu temu, pa cu na obe

Meni je iznimno drago da imam ta dva ovna na brvnu i Šprajca, umjesto pi*koustog neprikosnovenog despota i njegove medije :wub: