Jump to content
IGNORED

Izrael, Palestina i arapske zemlje

3opge
Krošek
Message added by Krošek,

Na ovoj temi postoje stroža pravila oko kačenja raznoraznih sadržaja: Zabranjeno je repostovanje, kačenje tvitova ili bilo kakvih materijala (slika, klipova...), kao i goli linkovi. Postovi moraju biti napisani sopstvenim rečima, i dozvoljen je hipertekst (dugme Link). Izuzetno, kao propratni sadržaj uz sopstveni post, prihvatljivi su kratki isečci nekog dužeg teksta (ne i kraćeg kao što je obična vest).

Recommended Posts

Posted
33dkuvr.jpgInace, sa zakasnjenjem odgovor kojotu, koji me je optuzio da ja "uvek okrecem temu na levica vs desnica, a niko drugi o tome ne govori". To o cemu drugi govore mene ne obavezuje da se na to ogranicim, kao jedno, a kao drugo, Israel-basheri su, u principu, koalicija nove-zelene-levice sa muslimanskim fundamentalistima, a o tome mozes da citas ovde (ako te zanima). Ja sigurno ne zelim stradanje Palestincima (i "civilima" i "necivilima"), ali sam 10 svetlosnih godina daleko od Israel-bashera, i to zelim i da ostanem. Toliko.
Iz clanka:
This lobby, a peculiar alliance of European officials, well-to-do journalists, sections of the old left, anti-globalists, Islamic fundamentalists and neo-Nazis, is drawn to the issue of the Middle East, not because it is committed to meaningful self-determination for Palestinians, but because Israel has become a convenient symbol of many of the things it instinctively hates: national sovereignty; unilateral action; forcefully defending one?s interests; refusing to bow to ?international morality?; even a sense of commitment to modernity itself.
Autor ocigledno ima pozitivno misljenje o ovim dvema boldovanim stvarima. Ja nemam. Narocito me zanima kakav je stav autora clanka ako se unilateralna akcija i nacionalni suverenitet kose. Neme veze, vec ce se naci neki novi princip.
Posted
A tako. Ja ne vidim dati tekst kao primer zamene teze, mada se slazem da je elegantno napisan. U clanku je Izrael koriscen kao primer (rouge state) vs. Palestinici (victim) da se opise jedan siri drustveni fenomen i trend. Mislim da clanak moze da se primeni i na druge situacije. Na primer na gradjanske ratove u toku raspada Jugoslavije. I tu su postojali jasno definisani 'rouge nations' i 'victim nations', i slicna konstelacija neslucenih saveznika sa slicnim motivima je napravila takvu podelu kao i u slucaju Izraela i Palestinaca.
Upravo. Samo tamo imamo unilateralizam i koji je ptrotivan principu nacionalnog suvereniteta, a forceful defence of one's interests na obe strane. Voleo bih da znam stav autora.
Posted
Hamas nije nevin ni u samoj Palestini , naime započeo je građanski rat pre dve godine pri čemu se i sama zemlja podelila na zapadnu obalu pod vlašću Fataha i na pojas Gaze pod vlašću Hamasa pri čemu je napravio i svojevrsno ideološku rašćišćavanje ubijajući političke protivnike u samoj Gazi.Zatim, aktivno radi na zluopotrebi dece u vojsci i uči ih da učestvuju u samoubilačkim akcijama.To uopšte nije naivna organizacija.
Sta ti citas? Kako se lako previdja cinjenica da je Hamas POBEDIO na DEMOKRATSKIM zborima, i da je Fatah od pocetka cinio sve da Hamasova vlast ne postane funkcionalna.
Posted
Sta ti citas? Kako se lako previdja cinjenica da je Hamas POBEDIO na DEMOKRATSKIM zborima, i da je Fatah od pocetka cinio sve da Hamasova vlast ne postane funkcionalna.
Pa evo imaju sad u Gazi funkcionalnu vlast. Funkcionira odlično.
Posted
hamas jeste pobedio na demokratskim izborima u gazi. fatah jeste pokusao da im zagorca zivot, ali ni hamas nije bas na najdemokratskiji nacin odreagovao: pobio ih je k'o zeceve.
Posted
Budimo realni - opste je poznata stvar da su izbori demoratski samo i jedino ako pobedi ona stranu za koju ja (ili USofA u nekom drugom slucaju) navija(m). I tu nema greshke.
Posted
He puts the amount of Iranian aid to Hamas in 2007 alone at $120 million. ?This is only a fraction of what it should give,? he insists. In Gaza, another Hamas member tells me the number was closer to $200 million.
Ovo se negde (drugde) zove 'pomoc za razvoj demokratije'.
Posted (edited)
it has resorted to the weapon of the weak - terror.
Živo me zanima da li bi se oni protiv kojih je teror bio usmeren složili sa konstatacijom da je to "oružje slabih"...
Autor ocigledno ima pozitivno misljenje o ovim dvema boldovanim stvarima. Ja nemam. Narocito me zanima kakav je stav autora clanka ako se unilateralna akcija i nacionalni suverenitet kose. Neme veze, vec ce se naci neki novi princip.
Članak je obično šovinističko đubre, ilustrovano na skandalozan način. Meni ostaje da poželim Indy-ju i ostalim Australijancima koji se lože na njega da se ostvari plan o svetu bez granica sa slobodnim protokom ljudi i da im se potom doseli što više tih istih Palestinaca. Ne sumnjam da nema puno stvari koje bi gore podneli izbljuvci nacije prekomorskih pirata, koji se na rečima stalno zalažu za slobodan i civilizovan svet, osim što su prvi u zabranama, npr. kada je internet u pitanju, makar od zemalja koje se lažno predstavljaju na opisan način. Kina je ipak šampion.
Ovo se negde (drugde) zove 'pomoc za razvoj demokratije'.
Lepo primećeno. Edited by Filipenko
Posted

meni interesantno kad protivgradna pogodi judaizmicnu kucu. prodje kroz krov, pa posred kuhinje. u kuhinji nov shporet marke 'medinat', nov dishwasher, sve lepo i belo, pod od hrastovine verovatno etc.bogati, covek se sazali. opet ce morati da uzmu kredit, poprave kucu, dovedu je u red, da sve bude cakum/pakum, belo/cisto/moderno, kosher...opet, udari 1 s njihovih f16/15 u tursku kucu/zgradu.... jebga, kuhinju nisu imali to begin with, ne sa modernim kucnim aparatima, therefore sta ima da je popravljaju, unistili im cilim na podu, zelene zidove, kuran i ostalo..... sirotinja raja izgubila kucno ognjiste, ali who cares? pa, u takvom svinjcu ljudi i ne zasluzuju da zive, zar ne?a, mi, veliki i nosati, odlucujemo o tome ko ce da zivi a ko ne...

Posted
meni interesantno kad protivgradna pogodi judaizmicnu kucu. prodje kroz krov, pa posred kuhinje. u kuhinji nov shporet marke 'medinat', nov dishwasher, sve lepo i belo, pod od hrastovine verovatno etc.bogati, covek se sazali. opet ce morati da uzmu kredit, poprave kucu, dovedu je u red, da sve bude cakum/pakum, belo/cisto/moderno, kosher...opet, udari 1 s njihovih f16/15 u tursku kucu/zgradu.... jebga, kuhinju nisu imali to begin with, ne sa modernim kucnim aparatima, therefore sta ima da je popravljaju, unistili im cilim na podu, zelene zidove, kuran i ostalo..... sirotinja raja izgubila kucno ognjiste, ali who cares? pa, u takvom svinjcu ljudi i ne zasluzuju da zive, zar ne?a, mi, veliki i nosati, odlucujemo o tome ko ce da zivi a ko ne...
djuz-ovi su poznati kao shtedise. shtedisa sam, crtam/pishem... mislim, takodje, vole da maznu tu i tamo i dovedu finansijski sistem do kolapsa, ali to je vec genetski. lm, bacaju bombe od 2000 funti na one sto ih bombarduju protivgradnim raketama!?! 2 soma bomba je, verovatno, soma po funti, uzimajuci u obzir efikasnost US military/industrial complex-a i hriscansko/judo US drzave koja ih prodaje; protivgradna je, verovatno, soma po komadu, zar ne?mislim, da li ti ljudi vide ove brojke ispred svog nosa?
Ni najmanje mi se ne dopada ovo što čini Izrael. Ali čemu antisemitsko smeće iz gornjih postova? "Djuz-ovi" su lakomi na pare, Jud S?ss i slično. Ipak je ovo javno zborište.
Posted
I Hitler je isto tako pobedio na demokratskim izborima pa vidi šta je napravio od Evrope.A Hamasova vlast izvrsno funkcionira samo na jedan način.U terorizmu.
Posted (edited)
I Hitler je isto tako pobedio na demokratskim izborima pa vidi šta je napravio od Evrope.A Hamasova vlast izvrsno funkcionira samo na jedan način.U terorizmu.
:jerry: tako je! i kako je jedini efikasan odgovor na Hitlerov teror bila Staljinova armada, koja je zapalila, silovala i drzala u izolaciji pola veka pola Nemacke i dela Evrope koju je pregazila, tako je i jedini odgovor na Hamasov terorizam Izraelsko bombardovanje skola, bolnica, ubijanje zena i dece!!! beli fosfor, osiromaseni uranijum, kasetne bombe, samo udri, Djeri i Urose, culi ste vi za taj zli Hamas! ubij, zakolji, da Hamas ne postoji...sta je logika - ako se Hamasu pobije celo biracko telo, vise nece ni moci da pobedjuje na izborima :lol: ... :puke: ...al sto bi se vi unosili, ameri to podrzavaju, mora da je dobro :rolleyes: edit: hm, kad malo bolje razmislim, Hamas je gori od nacista, fanaticniji onako, nisu pragmaticni kao zapadna civilizacija. visu mu dodju kao Japanci, ako nastavimo da gledamo u paraleli drugog svetskog rata. mozda da Izrael primeni stari americki recep - atomska bomba na Gazu :evil: ...to ce im sigurno dohajati! a? a? a? Edited by Vasilij Zajcev
Posted

Eh, ti počeci demokratije su najbolniji...Hitler je makar ćutao o tome da hoće da uništi druge, već je prvo kenjkao o ispravci nepravde, otklanjanju poniženja i njegovih posledica, da bi potom stidljivo krenuo u priču o okupljanju svih koji govore Nemački u jednu državu...Hamas i bratija čak ni te simbolične kočnice nemaju...

• Create New...