Jump to content
IGNORED

Izrael, Palestina i arapske zemlje

3opge
Krošek
Message added by Krošek,

Na ovoj temi postoje stroža pravila oko kačenja raznoraznih sadržaja: Zabranjeno je repostovanje, kačenje tvitova ili bilo kakvih materijala (slika, klipova...), kao i goli linkovi. Postovi moraju biti napisani sopstvenim rečima, i dozvoljen je hipertekst (dugme Link). Izuzetno, kao propratni sadržaj uz sopstveni post, prihvatljivi su kratki isečci nekog dužeg teksta (ne i kraćeg kao što je obična vest).

Recommended Posts

Posted
Kada smo vec kod stereotipnih karikatura, evo jedne:250px-Al-Farida,_Lebanon_pre-1967_war.jpgNije iz 1933. i ne prikazuje Firera vec je iz vremena uoci Sestodnevnog rata i prikazuje Gamala. Jedino sto je konstanta je karikirani lik Jevrejina; nije se promenio jos od 1933.
bravo Dimitrije, sine Mitre,i, sta mo naucili? da su nacionalno i etnicki stereotipizirane karikature jedno od najstarijih propagandnih alata u svetu. bravo! i sta jos? da ne doprinose resavanju sukoba. bravo! jos nesto? ...pa da su produkt zapadne civilizacije, a ne Palestinskog naroda koji je uglavnom jebena strana dole... ali to nije bitno, sto bi se vi decentrirali i zauzeli neki objektivniji rakurs...dovoljno je baratati u poznatim formama sopstvene kulture - proporcija, inicijator, uzrok, posledica...za druge kulture o kojima nemamo pojma...pa za njih su tu dobre stare karikature! "evo, evo, ima ih na obe strane!"
Posted (edited)
ne Palestinskog naroda koji je uglavnom jebena strana dole...
Pa da mu vodje ne vrse teroristicke akte po Izraelu, ne bi bio jebena strana.Izrael priznaje Palestinu, Hamas hoce unistenje Izraela, a ne obrnuto, btw.U Izraelu zivi 20 i vise % Arapa, u Palestini Jevreja vise skoro i da nema. <_< Edited by uros_s78
Posted
...osim ako je mrznja svega jevrejsko-izraelskog jaca od brige za palestincima. citajuci pisanja nekih clanova ovde, cini mi se da je to slucaj. skrivanje svojih iskrenih osecanja iza velikih reci kojima jos nisu dorasli i postavljanje fotografija poginule palestinske dece bez ikakve brige za poginulu decu sa druge strane, ih stavlja u kategoriju onih cije je misljenje dovoljno samo jednom procitati i sa kojima dalja diskusija ne radja plodove.
I moj je utisak slican.
Posted
...osim ako je mrznja svega palestinskog jaca od brige za izraelcima. citajuci pisanja nekih clanova ovde, cini mi se da je to slucaj. skrivanje svojih iskrenih osecanja iza velikih reci kojima jos nisu dorasli i postavljanje fotografija poginule izraelske dece bez ikakve brige za poginulu decu sa druge strane, ih stavlja u kategoriju onih cije je misljenje dovoljno samo jednom procitati i sa kojima dalja diskusija ne radja plodove.
I moj je utisak sličan.Zanimljivo kako se posle nekoliko strana rasprave lako pobegne u opšta mesta, zar ne? Mislim da bi citirano moglo da se usvoji kao templejt na forumu, toliko puta je već potegnuto kada nema šta da se kaže konkretno.
Posted
Izrael priznaje Palestinu, Hamas hoce unistenje Izraela, a ne obrnuto, btw.U Izraelu zivi 20 i vise & Arapa, u Palestini Jevreja vise skoro i da nema. <_<
Kako to priznaje Palestinu ?
U Izraelu zivi 20 i vise & Arapa, u Palestini Jevreja vise skoro i da nema. <_<
Koji je bio procenat Arapa na teritoriji današnjeg Izraela pre osnivanja države Izrael?Broj Jevreja na Zapadnoj Obali i dalje raste.Treba malo da se informišeš.
Posted
Pa da mu vodje ne vrse teroristicke akte po Izraelu, ne bi bio jebena strana.Izrael priznaje Palestinu, Hamas hoce unistenje Izraela, a ne obrnuto, btw.U Izraelu zivi 20 i vise % Arapa, u Palestini Jevreja vise skoro i da nema. <_<
Urose...molim te...zarad nasih bilateralnih odnosa...
Posted (edited)
Izgleda da su Izrael i Fatah u nacelu prihvatili Sarkozi-Mubarak plan o primirja. Istovremeno, na snazi je trocasovni prekid vatre zarad prolaska konvoja koji nosi humanitarnu pomoc stanovnistvu Gaze. Hamas kaze da nece da narusava ovaj trocasovni prekid vatre, ali da to ne znaci i da prihvata plan Sarkozija i Mubaraka.
Naravno da nisu prihvatili. I usprkos tome što im narod na teritoriju koji je već 3 godine Jewish settlement-free (nema A-B-C zona kao na Zapadnoj Obali) gine kao muhe, i u kojem 'nema ni za šoljicu kafe', ali zato ima Qassama i Gradova sa dometom od 30+ km..Sve bi to bilo što se Palestinaca tiče fino i dobro kada bi HAMAS imao ikakvih izgleda da izbriše Izrael sa lica zemlje, ali on to nema.I tako, 40 godina poslije 6odnevnog rata, postoji samo jedna razlika - tada je Sirija ratovala protiv Izraela do posljednjeg egipatskog vojnika, sada Sirija ( i Iran) ratuje protiv Izraela do posljednjeg Palestinca u Gazi. Edited by Roger Sanchez
Posted
Albanci su pribegli terorizmu jer ih se, sa kratkim prekidima, skoro 1 vek gledalo kao na nizu rasu i gradjane drugog reda.
Doktrina iznuđenog zločina? A Palestinci imaju status jednake rase i punopravnih građana?
Pa da mu vodje ne vrse teroristicke akte po Izraelu, ne bi bio jebena strana.
Postali su jebena strana kad su im vođe počele vršiti terorističke akte po Izraelu, ili su im vođe počele vršiti terorističke akte po Izraelu kad su postali jebena strana? Neozbiljno.
Posted

A moguća je i jednostavna želja HAMASa da dobije svoj sporazum u Dohi, da ih se prizna kao legitimnu Palestinsku vladu ( što bi Egipat i Saudijci još i mogli napraviti, ali čemu onda sve kad su u tom slučaju pregovori sa Izraelom i Obamom nemogući..)Najmanje u svemu tome sve, i Khaleda u Damasku, bijeloj kuli, boli qrac za gologuzi palestinski narod - to je jedino sigurno.

Posted (edited)
Urose...molim te...zarad nasih bilateralnih odnosa...
Vasilij, prijatelj si mi, ali glede Izrael vs.Palestina sukoba se nikada necemo sloziti.@ kl-a sta cemo s tim sto Hamas zeli unistenje svih Jevreja? Edited by uros_s78
Posted
Naravno da nisu prihvatili. I usprkos tome što im narod na teritoriju koji je već 3 godine Jewish settlement-free (nema A-B-C zona kao na Zapadnoj Obali) gine kao muhe, i u kojem 'nema ni za šoljicu kafe', ali zato ima Qassama i Gradova sa dometom od 30+ km..Sve bi to bilo što se Palestinaca tiče fino i dobro kada bi HAMAS imao ikakvih izgleda da izbriše Izrael sa lica zemlje, ali on to nema.I tako, 40 godina poslije 6odnevnog rata, postoji samo jedna razlika - tada je Sirija ratovala protiv Izraela do posljednjeg egipatskog vojnika, sada Sirija ( i Iran) ratuje protiv Izraela do posljednjeg Palestinca u Gazi.
Jedan od razloga da Hamas ne prihvati Sarkozi-Mubarak plan mogao bi da bude i taj sto bi Fatah ponovo bio prisutan u Gazi. To Hamasu ne odgovara buduci da su svojevremeno morali da upotrebe silu da oteraju ovog politickog rivala iz Gaze posto su na izborima osvojili vlast. Izraelu, s druge strane, novi porast tenzija i moguci sukob na liniji Fatah-Hamas ide na ruku.
Posted
@ kl-a sta cemo s tim sto Hamas zeli unistenje svih Jevreja?
Hamas je teroristička organizacija, koja mora biti neutralizirana, o tome nema spora, niti sam ovdje ni tamo primijetio da bi neko tvrdio drugačije. Na sreću raskorak između njihovih želja i mogućnosti se može mjeriti svjetlosnim godinama. Praktično od svog cilja su beskonačno daleko. Sad bih te htio zamoliti da se na trenutak usredsrediš i da zapaziš kako sam ti odgovorio na pitanje izravno. Nisam pribjegao deflexiji kao ti, pa potegao neko disparatno protupitanje. Da li bi bio ljubazan da odgovoriš na moja pitanja jednako izravno?
Posted
Hamas je teroristička organizacija, koja mora biti neutralizirana, o tome nema spora, niti sam ovdje ni tamo primijetio da bi neko tvrdio drugačije. Na sreću raskorak između njihovih želja i mogućnosti se može mjeriti svjetlosnim godinama. Praktično od svog cilja su beskonačno daleko.
Tu se slazemo u potpunosti.
Sad bih te htio zamoliti da se na trenutak usredsrediš i da zapaziš kako sam ti odgovorio na pitanje izravno. Nisam pribjegao deflexiji kao ti, pa potegao neko disparatno protupitanje. Da li bi bio ljubazan da odgovoriš na moja pitanja jednako izravno?
Ne mislim da je to doktrina iznudjenih zlocina, ali mislim da to Albancima jeste bilo poslednje sredstvo u borbi protiv aparthejda.
Posted
Ne mislim da je to doktrina iznudjenih zlocina, ali mislim da to Albancima jeste bilo poslednje sredstvo u borbi protiv aparthejda.
Lagao bih kad bih rekao da sam očekivao bolje od ovoga. Ugodna večer.
Posted

Na Big Picture sjajne fotografije, kao i uvek.Jel zna neko koja je vrsta oružja upotrebljena na ovoj slici? U potpisu stoji: Artillery shells explode above Gaza City on January 4, 2008, as seen from the Israeli side of the Israel-Gaza border.g11_17484077.jpg

• Create New...