Jump to content
IGNORED

Izrael, Palestina i arapske zemlje

3opge
Krošek
Message added by Krošek,

Na ovoj temi postoje stroža pravila oko kačenja raznoraznih sadržaja: Zabranjeno je repostovanje, kačenje tvitova ili bilo kakvih materijala (slika, klipova...), kao i goli linkovi. Postovi moraju biti napisani sopstvenim rečima, i dozvoljen je hipertekst (dugme Link). Izuzetno, kao propratni sadržaj uz sopstveni post, prihvatljivi su kratki isečci nekog dužeg teksta (ne i kraćeg kao što je obična vest).

Recommended Posts

Posted
Podsjeca me na pricu da su Palestinci podli i zli jer su glasali za Hamas.
Jesi li čitao nešto o Hamasu?
Posted
Podsjeca me na pricu da su Palestinci podli i zli jer su glasali za Hamas.
Nisu svi, samo tisuću najutjecajnijih :lol:
Posted
Nemoj da govoriš da čitam pogrešne knjige. Kaži konkretno šta u postavljenom odlomku nije tačno.
Tvoj stav je pogrešan.Čist antisemitizam.
Posted

Samo da kazem da su meni obadvije price bljak. Bolje je pitanje je zasto je nastao taj Hamas i zasto su Palestinci glasali za njega.

Posted

Pogrešno. Nije to antisemitizam. Kada smo već kod toga, da li možeš da mi objasniš zašto je u Srbiji prvi zakon koji je usvojen u skupštini, zakon o ovome o čemu mi prebacuješ. Zar Srbiji koja je ekonomski osiromašena nije bilo u interesu da usvaja neke druge zakone, nego baš taj.

Posted

hm, cionizam je opasna optuzba, bar koliko i ona za antisemitizam. ali treba ziveti i raditi malo u D.C.-u, a ja jos uvek radim blisko sa njima, pa videti da "gde ima dima, tu i vatra postoji"... Jevreji drze najsiri moguci lobi u administarciji najvece svetske sile. finansijski takodje, a ujedno su i najveci kupac americkog oruzja (od koga US GDP ima najveci rast decenijama unazad)ne kazem da su svi ti Jevreji na istoj, ili ne daj boze globalnoj cionistickoj, agendi ali da su ovo cinjenice, to ne moze niko da spori. isto tako kao sto je Hamas teroristicka organizacija. ali nista vise teroristicka nego grupe Nasera Orica ili Ramusa Haradinaja, kad ste vec navalili na balkanske paralele :puke: da li taj njihov teroristicki modus operandi moze da opravda Srebrenicu, masovne grobnice ili hladnjace po Batajnici...mislim da se svi normalni slazemo da ne! naravno, Izrael ne pravi etnicko ciscenje tog intezitete ali ne zato sto je civilizovaniji od RS ili Srbije, Ratka Mladica ili Legije, vec zato sto ima savremeniju vojnu tehniku, osecaj za PR, kao i sporazumnu podrsku one USA sa pocetka posta..da li ce ove akcije zaustaviti Hamas? nece. kao sto nisu ni Hezbolah. da li su ove akcije zaista usmerene protiv protivgradnih raketa Hamasa, sto rece Beowl? naravno da nisu. da li ovi Rusi pisu ovako o Izraelu i USA zato sto zele da ukazu na svetsku nepravdu? naravno da ne. oni su jedini gori od ovih...prestanite vise da se lozite ko majmuni i da stvari gledate crno belo, iako poticete iz jednog od retkih regiona na svetu koji se moze pohvaliti vecom zatucanoscu nego li je to Bliski istok!

Posted
- - -
U tome i jest problem - bitno je što se radi o nacošu. Pokušaj zamisliti da Darko Trifunović postane ekonomski ekspert i sve će ti se samo ka'sti. <_<
Posted
Pogrešno. Nije to antisemitizam. Kada smo već kod toga, da li možeš da mi objasniš zašto je u Srbiji prvi zakon koji je usvojen u skupštini, zakon o ovome o čemu mi prebacuješ. Zar Srbiji koja je ekonomski osiromašena nije bilo u interesu da usvaja neke druge zakone, nego baš taj.
žutokljunca su očigledno ubacili cionisti, kako bi na račun njegovog otvorenog i ljigavog blood & honour antisemitizma, izazvali gnev forumaške javnosti i povratili simpatije za Izrael. <_<
Posted

nastavak kačenja glupih slika i traktata o judeomasonskim kandžama koje trgaju tkivo slobodnog sveta će autorima kupiti kartu za kinšasu. ovo je prvo i poslednje upozorenje. takođe, ako želite da se žalite na mod zulum i ovu pretnju, to činite dole na topiku o moderaciji. hvala.

Posted (edited)
ne kazem da su svi ti Jevreji na istoj, ili ne daj boze globalnoj cionistickoj, agendi ali da su ovo cinjenice, to ne moze niko da spori.
postojanje jakog pro-izraelskog (cionistickog) lobija (AIPAC, WINEP, AEI, MEMRI...) u SAD je cinjenica, ali mlacenje o judeo-masoneriji je maloumno. uostalom, nisu sve pro-izraelske lobi grupe iste. postoji i ovaj pro-izraelski lobi -> J Street Edited by Gandalf
Posted

Vasilije:Najveci kupci americkog naoruzanja su arapske zemlje. Egipat, npr. ima oko 1000 Abrams tenkova, Saudijska arabija je jos veci kupac. Izrael ima svoju vojnu industriju.Izrael postaje najbitniji americki saveznik na Bliskom istoku tek nakon promjene vlasti u Iranu. Do tada su njihovi odnosi cesto bili veoma zategnuti a postojala je odredjene nesuglasice i nakon toga. (Potapanje americkog broda, bombardiranje irackog nuklearnog reaktora bez obavjestavanja amerike u vrijeme dok je Irak bio saveznik)Kopnena akcija je velika greska Izraela. Da je sve ostalo na relativno preciznim vazdusnim napadima i ponekom upadu specijalnih snaga stvar bi bila brzo gotova i zaboravljena. Ovako je doslo do velikog broja civilnih zrtava i stvar je samo jos vise zakomplikovana.

Posted

Nego, da li je neko primetio da je povodom rata u Gazi došlo i do neke podele u EU?Naime, Sarkozy je krenuo u diplomatsku akciju dok češki ministar spoljnih poslova koji ujedno podržava Izrael i predsedava EU ima svoju priču.

Posted
Najveci kupci americkog naoruzanja su arapske zemlje. Egipat, npr. ima oko 1000 Abrams tenkova, Saudijska arabija je jos veci kupac. Izrael ima svoju vojnu industriju.
per capita sigurno Izrael, avioni sa naoruzanjem i PVO sistemi kostaju mnogo vise nego tenkovi... +kosmicki program sa spijunskim satelitima + veci broj zajednickih razvojnih vojnih programa (nisam siguran ali mislim da saradjuju i na nuklearnom programu)Izrael ima dobru vojnu industriju, to je istina, ali je tehnologija iste nedovoljno razvijena. a kupovina oruzja od amera mudra stvar sa geopolitickog stanovistva. na sve pogledaj koju generaciju oruzja prodaju Arapima, a koju Jevrejima ;) ...nacuo sam da su da su cak pogodili jednu eskadrilu Reptora (F-22). ako taj avion ode nekoj drugoj zemlji do jedno 2020god "ovuda" me seci...naravno, stoji to za saveznistvo, kao i ovo sto si napisao za taktiku. 10tak stranica ovog baljezgarenja unazad sam to i sam napisao. ali sve sam strucnjak za bliskoistocno pitanje na ovom topiku, izboriti se ne mere :rolleyes:
Posted
Kopnena akcija je velika greska Izraela. Da je sve ostalo na relativno preciznim vazdusnim napadima i ponekom upadu specijalnih snaga stvar bi bila brzo gotova i zaboravljena. Ovako je doslo do velikog broja civilnih zrtava i stvar je samo jos vise zakomplikovana.
Da, vala baš. Da su rokali iz aviona, helikoptera i samo raketirali, stvar bi bila brzo zaboravljena. Isto kao što su to sada prekršili 60-tak rezolucija UN-a, pa nikom ništa. Ili kao što su oteli i dalje otimaju palestinsku zemlju. Verovatno je Hamas kriv. Gandalfe, koliko je grupa koju si linkovao uticajna?
Posted

Cuvaj "ovuda", trebace ti. Japan i Australija pored Izraela za sada.Recimo da se Izrael zadnjih godina specjalizirao za tehnologiju i opremu za kopnene snage. Razvoj vazduhoplovstva je preskup za njih. Te troskove moze ispratiti svega nekoliko zemalja u svijetu. Zadrzavaju se na usavrsavanju i modernizaciji. Svojevremeno su ukrali planove za Miraza pa su izbjegli troskove razvoja. Danas to ide malo teze.

• Create New...