Jump to content

Izrael, Palestina i arapske zemlje

Krošek
Message added by Krošek,

Na ovoj temi postoje stroža pravila oko kačenja raznoraznih sadržaja: Zabranjeno je repostovanje, kačenje tvitova ili bilo kakvih materijala (slika, klipova...), kao i goli linkovi. Postovi moraju biti napisani sopstvenim rečima, i dozvoljen je hipertekst (dugme Link). Izuzetno, kao propratni sadržaj uz sopstveni post, prihvatljivi su kratki isečci nekog dužeg teksta (ne i kraćeg kao što je obična vest).

Featured Replies

17 minutes ago, Mil@n said:

Šta može da bude motiv ovakvog napada Hamasa, inicijalnog, kada je i najveći laik mogao da pretpostavi šta će da se desi

Prema njihovoj logici, sada je pravo vreme da stave problem Palestine na naslovne strane. 

Svi pricaju o nepovredivosti granica i svi se kunu u njih. Plus, sada je Evropa zavisnija od Bliskog istoka za energiju.

Tako je Alikev resio problem NK.

Paralelno sa ratom na terenu, stradanjem civila u Izraelu i u Gazi, rade telefoni na sve strane. Mora da se napravi dogovor i neko ce morati da popusti. Postoji opasnost da se na, ovaj ili onaj nacin, ponovi 1973a. 

jebote, da li je moguće da su oni rizikovali svesno ? da bi dobili ''razlog'' za sravnjivanje gaze ?

sve drugo mi je nzamislivo, nakon mita koji se ispreda godinama o mosadu, ovakva neozbiljnost je prosto nezamisliva

raketni napadi na izrael ne prestaju vec tri dana, nema tu previse brige za civile

6 minutes ago, Poludziber said:

Tepih bombardovanje sa vise od milion prisutnih civila? To se zove genocid. Nisam bas siguran da ce to i ovakva cinicna i licemerna "medjunarodna zajednica" progutati bez obzira na horor koji smo videli u subotu. 

na osnovu čega si tako siguran?

Sto se tice svih teorija zavere... one zanemaruju koliko su ljudi generalno glupi. Staljin nije verovao svojim obavestajcima da se sprema napad Nemacke i umalo mu ne osvojise drzavu. Jel toliko tesko poverovati da Natanjahu misli da je Egipat gomila budala koji nece njemu pametnom da pricaju sta se desava?

kako se uopste transportuje oruzje u gazu ? kuda?

2 minutes ago, Tsai said:

kako se uopste transportuje oruzje u gazu ? kuda?

egipat, more

Ubijeno "nekoliko" naoruzanih ljudi koji su se ubacili iz Libana. Ispaljeno nekoliko granata sa teritorije Libana, Izraelci uzvratili istom mjerom. Hezbolah izjavio da oni nisu ukljuceni u to.

PS izraelska izjava

Edited by kipo

7 minutes ago, copkillah said:

na osnovu čega si tako siguran?

Cekaj, mislis da je realno da se sravni do zemlje grad sa milion ipo stanovnika unutra? Jedino ako ih proteraju u Egipat. 

16 minutes ago, roux senyurt said:

prica se da su egipcani upozoravali izrael nekoliko dana pre napada. prosledili su im informacije koje su imali iz svojih izvora, ali ovi nisu poslusali ocigledno

@vememahbrzi

bibi kaze da su to lazi i da se nije cuo sa egipcanima po ovom pitanju

3 minutes ago, Poludziber said:

Cekaj, mislis da je realno da se sravni do zemlje grad sa milion ipo stanovnika unutra? Jedino ako ih proteraju u Egipat. 

Cenim da je izglednije da ih potope/pobiju nego proteraju u Egipat

5 minutes ago, Poludziber said:

u 2023. me ništa ne bi iznenadilo

Do vecih naselja u Egiptu ima da se ide stotine km kroz pustinju. 2 miliona ljudi, to je 40 000 autobusa... Ako Palestinci nemaju sami dovoljno prevoznih sredstava bice ovo vrlo lose.

Samo me zanima gde Jevreji misle sa 2+ miliona ljudi koji žive u Gaza getu. Mislim ma koliko pokušavali, ne mogu Palestince da pobiju do poslednjeg, niti da poraze Hamas, koji iz ovoga može izaći samo jači i militantniji. Čak i zalivske zemlje i Turska ne mogu samo da okrenu glavu, ako IDF krene u genocid. 

1 minute ago, Facundo Orellana said:

Samo me zanima gde Jevreji misle sa 2+ miliona ljudi koji žive u Gaza getu. Mislim ma koliko pokušavali, ne mogu Palestince da pobiju do poslednjeg, niti da poraze Hamas, koji iz ovoga može izaći samo jači i militantniji. 

U kom smislu jači? Svakako će izaći malobrojniji, sumnjam da imaju neku prednost u bilo kom aspektu ratovanja. Možda će biti besniji, ali to neće značiti puno o ovom novom sukobu.