Jump to content
IGNORED

Izrael, Palestina i arapske zemlje

3opge
Krošek
Message added by Krošek,

Na ovoj temi postoje stroža pravila oko kačenja raznoraznih sadržaja: Zabranjeno je repostovanje, kačenje tvitova ili bilo kakvih materijala (slika, klipova...), kao i goli linkovi. Postovi moraju biti napisani sopstvenim rečima, i dozvoljen je hipertekst (dugme Link). Izuzetno, kao propratni sadržaj uz sopstveni post, prihvatljivi su kratki isečci nekog dužeg teksta (ne i kraćeg kao što je obična vest).

Recommended Posts

Posted

jedna od stvari koja dovodi do toga da ljudi lako poveruju u zavere o judeo-masonima, je stvarna i opipljiva cinjenica: posmatrajuci americke medije, drzavnu administraciju, i Kongres, lako je steci utisak da Jevreji imaju punu kontrolu nad najmocnijom drzavom na svetu. neka varijanta judeo-dodatipozelji zavere je logican (i netacan) zakljucak.

dobro primeceno. kako bilo, punu kontrolu nad najmocnijom drzavom na svetu ipak imaju Amerikanci, to sto su neki od njih slucajno i americki Jevreji dovodi do toga sto si ti kratko i jasno opisao

Posted (edited)

Realno, da Izrael nije ubijao po Gazi, ove lutke ne bi bile obešene. 

Kako mi ide putinovsko-izraelska linija argumentacije?

Takoreci prirodno :D

Edited by Eraserhead
Posted

Retko ko moze da kaze da je Izrael u pravu sa ovim bombardovanjem, ali vidim da ovo sada postaje izgovor za razne fasiste sirom sveta da krenu sa ludilom.

Izrael ima potpuno pravo i učinio je jedini mogući potez kada je počeo bombardovanje Gaze. Tamo imamo režim koji ima samo jedan cilj, da uništi Izrael i svu svoju aktivnost posvećuje tome. Iskoristili su vreme koje je Muslimansko Bratstvo bilo na vlasti u Egiptu da se dobro naoružaju i pripreme za ovaj rat. Izrael nije sme više da čeka i morao je da reaguje u suprotnom bi ugrozio svoju i bezbednost i bezbednost svojih gradjana. 

Sve ostalo je lažno moralisanje i podmetanje ključne činjenice. Izrael ne drži Gazu pod okupacijom, nego pod blokadom, što je njegovo legitimno pravo. Hamas je taj koji se krije iza civila i indirektno prouzrokuje veliki broj civilnih žrtava u sukobima u kojima učestvuje. Njima jednostavno nije u cilju da narod tamo živi bolje nego što gore i da što više ginu jer je to jedini način na koji može da obezbedi podršku stanovništva, jer sa siromašnima i gladnima je lako manipulisati.

A fašisti ko fašisti, svuda iste budale... 

Posted

Budalaštine.

Posted

A fašisti ko fašisti, svuda iste budale... 

Ako neko to zna iz prve ruke...

Posted

Ako neko to zna iz prve ruke...

Možda ti znaš iz prve ruke? 

Posted

...

Sve ostalo je lažno moralisanje i podmetanje ključne činjenice. Izrael ne drži Gazu pod okupacijom, nego pod blokadom, što je njegovo legitimno pravo.

...

Ne. Blokada se obično smatra sasvim formalnim ratnim činom.

Posted

Ne. Blokada se obično smatra sasvim formalnim ratnim činom.

Onda se i sankcije smatraju ratnim činom? Koliko ja znam Izrael sprečava dotok robe preko svoje teritorije, ne sprečava dotok robe preko Egipta, da je to radio ne bi Hamasovci imali sada to sve što imaju. Dokle god se ta blokada odnosi samo na teritoriju koja je pod kontrolom Izraela to se ne može smatrati kao formalni ratni čin. Svako ima pravo da odlučuje o tome koja roba sme da ide preko njegove teritorije. 

Posted (edited)

Koliko ja znam Izrael sprečava dotok robe preko svoje teritorije, ne sprečava dotok robe preko Egipta, d

ne znaš dobro.

naftni derivati se mogu dopremiti u gazu isključivo preko izraela.

Edited by Veletin
Posted

ne znaš dobro.

naftni derivati se mogu dopremiti u gazu isključivo preko izraela.

Pa? Šta tu nije u skladu sa onim šta sam ja napisao? 

Posted (edited)

OK, dosta je bilo.

Eraser i sada Puz postave tezu (recimo ona Eraserova o Rusiji i Nemackoj na ukrajinskom topiku) i onda se forum ubije raspravljajuci se sa njima o besmislenim tezama dajuci im prostor i legitimnost.

Lek je ignorancija, kao sto se ignorise Uki i slicni, a ne rasprava.

Ja svrhu rasprave sa ocigledno zlonamernim forumasima ne vidim.

Edited by Budja
Posted (edited)

Pa? Šta tu nije u skladu sa onim šta sam ja napisao? 

napisao si da izrael sprečava dotok robe preko svoje teritorije što je neistina.

snadbevanje gaze naftnim derivatima je veoma lukrativno za izraelce i oni ne dozvoljavaju drugima da se bave time.

Edited by Veletin
Posted

OK, dosta je bilo.

Eraser i sada Puz postave tezu (recimo ona Eraserova o Rusiji i Nemackoj na ukrajinskom topiku) i onda se forum ubije raspravljajuci se sa njima o besmislenim tezama dajuci im prostor i legitimnost.

Lek je ignorancija, kao sto se ignorise Uki i slicni, a ne rasprava.

Ja svrhu rasprave sa ocigledno zlonamernim forumasima ne vidim.

Istina je ali ta se "rasprava" ne vodi zbog njih nego da jos neko - eventualno - cuje nesto suvislo.
  • Create New...