Jump to content
IGNORED

Izrael, Palestina i arapske zemlje

3opge
Krošek
Message added by Krošek,

Na ovoj temi postoje stroža pravila oko kačenja raznoraznih sadržaja: Zabranjeno je repostovanje, kačenje tvitova ili bilo kakvih materijala (slika, klipova...), kao i goli linkovi. Postovi moraju biti napisani sopstvenim rečima, i dozvoljen je hipertekst (dugme Link). Izuzetno, kao propratni sadržaj uz sopstveni post, prihvatljivi su kratki isečci nekog dužeg teksta (ne i kraćeg kao što je obična vest).

Recommended Posts

Posted (edited)

Koliko je projektila ispaljeno pre nego sto je Izrael pokrenuo opseznu operaciju protiv Hamasa?

kako da znam broj.

primetio sam u poslednje 3 nedelje koliko ovo traje, da im (hamas+islamski džihad) je strateški cilj da imaju prosek od 100 dnevno i da je bitno da ga održe. Nešto kao hizbala 2006.

edit: evo kaže za poslednje 2 nedelje ispaljeno 2040 raketa, što mu dođe 145 dnevno u proseku.

Edited by barrcode
Posted

Koliko je projektila ispaljeno pre nego sto je Izrael pokrenuo opseznu operaciju protiv Hamasa?

ove godine 680 kaze wikipedija

Posted

Po meni sav uzrok ovoga leži u užasnom položaju u kojem se Gaza nalazi (geografskom, demografskom, ekonomskom i svakom drugom). Ako je politika Izraela da jednom rukom održava takav položaj a drugom tambura civile u znak odmazde zbog toga što se u takvom položaju očajno stanovništvo okreće ekstremnim ideologijama, onda bih rekao da tu politiku ili vode najveći slepci u svemiru ili kompletno beskrupulozni i veoma opasni ljudi.

1. otkud ta ideja da je drzava izrael duzna da ulaze svoje resurse u poboljsanje ekonomskog polozaja palestinaca i da pritom prihvata kao biblijsku sudbinu politiku palestinskih organizacija koje uglavnom sve imaju bogatu vojnu i teroristicku praksu sukoba sa drzavom izrael i nesto i nemaju nameru da promene svoju ideologiju i praksu prema drzavi izrael? posmatrajuci izrael kao drzavu, ekonomiju, kulturu itd, zar ti se cini da je decenijama vode kompletni slepci? mislim, znam ja da si to retoricki pitao i bold je odgovor. drzava izrael ume da bude veoma opasna drzava kada se udje u sukob sa njom.

2. dakle, da ponovim: drzava izrael ume da bude veoma opasna drzava kada se udje u sukob sa njom. lideri hamasa su to znali, ma uostalom, svi palestinci to znaju vec decenijama. svoje misljenje o taktici ratovanja palestinskih organizacija  sam vec napisao tako da ne bih da ponavljam.

Posted

Dobio je 76 od 132 poslanicka mesta, sto nije bas uporedivo sa procentima uobicajenim za namestene ili nedemokratske izbore (poput onih koji su nedavno odrzani u Egiptu). Kontam da te blam sto nisi znao da je Hamas pobedio na izborima pa se ovako vadis.

ja nisam znao i ne znam da je hamas pobedio na izborima. ali ako govorimo o onim "izborima", naravno da sam znao, ali ako ces se osecati bolje ostacemo na tome da nisam znao i da sam pokusavao da se vadim. vazno ja da se razumemo o cemu govorimo ovde ;)

Posted

jedna dobra vest za gandalfa

probudio se hezbollah, obecavaju pomoc braci (hamasu) a okupljene pristalice oko njega (bradatog lika, koji govori nesto sto ne razumem, verovatno obecava kako ce naguziti izrael) vicu nesto "allah, allah..."....a ja naivan mislo da smo svi ljudi ove planete bozja deca i da je bog/allah nepristrasan

Posted

John Kerry: "We are deeply concerned about the consequences of Israel's appropriate and legitimate effort to defend itself," he told reporters as he met with the UN chief.

Glava ce mi eksplodirati

by TT

Posted

Tupana? Ovo je jedna od najvećih podlosti izrečenih u savremenoj istoriji.

Posted

BREAKING NEWS - MEL GIBSON&GARY OLDMAN JOINING THE GOLANI BRIGADE!!!

......

konacno 2 istinska profesionalca na terenu

......

ova dvojica dole mi nekako deluju hm gay...prosudite samiattachicon.gifimage.jpg

attachicon.gifimage.jpg

very gay

attachicon.gifimage.jpg

:puke:

Posted (edited)

jedna dobra vest za gandalfa

probudio se hezbollah, obecavaju pomoc braci (hamasu) a okupljene pristalice oko njega (bradatog lika, koji govori nesto sto ne razumem, verovatno obecava kako ce naguziti izrael) vicu nesto "allah, allah..."....a ja naivan mislo da smo svi ljudi ove planete bozja deca i da je bog/allah nepristrasan

Не верујем, то је више пропаганда Хезболаха против Израела. Хамас је "издао" Хезболах у Сирији.

Edited by Korki
Posted

kako da znam broj.

primetio sam u poslednje 3 nedelje koliko ovo traje, da im (hamas+islamski džihad) je strateški cilj da imaju prosek od 100 dnevno i da je bitno da ga održe. Nešto kao hizbala 2006.

edit: evo kaže za poslednje 2 nedelje ispaljeno 2040 raketa, što mu dođe 145 dnevno u proseku.

ove godine 680 kaze wikipedija

Mislio sam na period pre jula, kada su pocela sranja. Takodje sam mislio da je odgovor nula, sto bi pokazalo da je raketiranje odgovor na hapsenje clanova Hamasa, medjutim izgleda da se radi o preko 150 raketa od pocetka godine do jula. Ne znam koliko je to tacno, i ako jeste, koliko je Hamas odgovoran za te napade. Po prvoj proceni, iako se mozda radi o nekim drugim ekstremistickim organizacijama, logika kaze da je Hamas kao najveca oruzana sila u Pojasu Gaze to u najmanju ruku odobrio.

Posted

Au kakav je ovaj topic minefield...nikad nisam bio stalno svestan toga pa moram da se s vremena na vreme podsetim  ^_^

Posted

kada ih neko natera, a hamas, hezbolah i ostali talibani sigurno nece

A ko će naterati naterače?

Ko treba da natera Izrael da izađe na kraj sa svojim demonima? Naravno, to mogu jedino SŠAtm. ALi ko ć naterati SŠA? Svakako Klaatu. :fantom:

Posted

jedna dobra

namerno!? znas li koliko bi zrtava bilo da je to namerno. samo da te podsetim - 360 km2 a skoro 2 mil stanovnika

To ti je argument? Really?

• Create New...