Jump to content
IGNORED

Izrael, Palestina i arapske zemlje

3opge
Krošek
Message added by Krošek,

Na ovoj temi postoje stroža pravila oko kačenja raznoraznih sadržaja: Zabranjeno je repostovanje, kačenje tvitova ili bilo kakvih materijala (slika, klipova...), kao i goli linkovi. Postovi moraju biti napisani sopstvenim rečima, i dozvoljen je hipertekst (dugme Link). Izuzetno, kao propratni sadržaj uz sopstveni post, prihvatljivi su kratki isečci nekog dužeg teksta (ne i kraćeg kao što je obična vest).

Recommended Posts

Posted

Podrška narodu Izraela u borbi protiv terorizma! 

Koja si ti dileja.

Posted

Podrška narodu Izraela u borbi protiv terorizma! 

sarkazam ili neko ti ukrao password :P

negde u leto ili jesen '99-e sam imao priliku da sedim sa pandurima koji su pricali svoja iskustva iz borbi sa OVK. jedan od njih je pricao kako bi se OVK hajvani, suprotno bilo kakvoj vojnoj logici, u borbama po selima sakrivali iza kuca. dal' ih je mrzelo da kopaju rovove, ili sta vec.

pa bi VJ ili MUP krenuli redom da granatiraju svaku kucu. bez ikakve zelje da povrede civile, ali jebiga...

hamasvsisrael.jpg

sta god ja mislio o izraelu....ali nije isto. postoji velika razlika kada kidnapujes i egzekutujes nevinu decu i kada deca stradaju nenamerno od napada idf-a. sa ovim ne mislim da branim idf jer i oni sto rade je zlocin ali postoji razlika, razlika koju palestinci nikada nece da svate

...da ne ulazim u to da cilj idf-a nije da ocisti gazu od palestinaca kao sto je to bio cilj vj

Posted

@gandalf

da dodam, da je tadasnja vj/mup/paramilitarci na mestu idf-a ne bi ostala nijedna zgrada u gazi

Posted

...da ne ulazim u to da cilj idf-a nije da ocisti gazu od palestinaca kao sto je to bio cilj vj

dati panduri su insistirali da je osnovni cilj bio ocistiti selo od OVK-a.

Posted (edited)

Dealing w/ Hamas is like dealing w/ a crazy woman who's trying to kill u - u can only hold her wrists so long before you have to slap her

Edited by Zavrzan
Posted

pa bi VJ ili MUP krenuli redom da granatiraju svaku kucu. bez ikakve zelje da povrede civile, ali jebiga...

Ayman Mohyeldin@AymanM

#Israeli military says it targeted #Gaza Al Aqsa hospital to destroy anti-tank missile cache. Calls civilian casualties tragic inevitability

Posted

dati panduri su insistirali da je osnovni cilj bio ocistiti selo od OVK-a.

uporedjujes neuporedivo, miloseviceva vojska nije ciljala na pojedinacne zgrade nego su spaljivali citava sela. cilj je bio etnicko ciscenja jednog dela kosova, vise je nego ocigledno da to nije cilj idf-a, njihov cilj je da zadrze ono sto imaju i da brane svoje civile od terorizma....mada su i oni pocinili etnicko ciscenje kada su stvorili svoju drzavu ali to su vec neka daleka vremena

Posted (edited)

sarkazam ili neko ti ukrao password :P

:)

Veliki sam poštovalac države Izrael i podržavam Izrael i jevrejski narod uvek, sem  kad se njihovi intresi kose sa intresima mog naroda. 

Edited by puž
Posted

:)

sem  kad se njihovi intresi ne kose sa intresima mog naroda. 

A onda udri po Jevrejinu, kao sto si lepo rekao svojevremeno, braneci pravo Bandere da se bori protiv jevrejskog naroda.

Posted (edited)

njihov cilj je da zadrze ono sto imaju i da brane svoje civile od terorizma...

cilj je bio zadrzati ono sto imaju = zadrzati Kosovo u sastavu Srbije, aka zadrzati neke okupirane/"okupirane" (kako kome drago) teritorije

braniti svoje civile od terorizma = braniti svoje civile od terorizma

edit:

eh, da... ovaj detalj o tome kako IDF ne sprovodi etnicko ciscenje. kako ti mislis da se sprovodi naseljavanje jevrejskih doseljenika na Zapadnoj Obali, i promena etnicke strukture? Jevreji dodju, ljubazno zamole, a Palestinci im drage volje ustupe zemljiste?

Edited by Gandalf
Posted (edited)

A onda udri po Jevrejinu, kao sto si lepo rekao svojevremeno, braneci pravo Bandere da se bori protiv jevrejskog naroda.

to mu dodje nesto kao zapadnoevropska ektremna desnica? filosemiti kad Jevreji tuku muslimane, anti u ostalim slucajevima.

Edited by Gandalf
Posted

sta god ja mislio o izraelu....ali nije isto. postoji velika razlika kada kidnapujes i egzekutujes nevinu decu i kada deca stradaju nenamerno od napada idf-a. sa ovim ne mislim da branim idf jer i oni sto rade je zlocin ali postoji razlika, razlika koju palestinci nikada nece da svate

Vrlo je zajebana ta DDE kazuistika, i jako zavisi od načina na koji se slučaj opisuje. Očigledno je da deca nisu stradala nenamerno ako je njihova smrt rezultat namerne akcije čijih je posledica počinilac bio svestan. Ti hoćeš da kažeš da osnovna namera onih koji su to uradili nije bila da se pobiju deca, ali veliko je pitanje koliko moralne razlike to zaista unosi, i za koje smo nenameravane posledice svojih postupaka odgovorni i u kojoj meri.

Uz to, ja uopšte nisam siguran da teror koji proizvodi ubijanje civila nije jedan deo IDF-ovih namera.

Posted

to mu dodje nesto kao zapadnoevropska ektremna desnica? filosemiti kad Jevreji tuku muslimane, anti u ostalim slucajevima.

Tačno tako. Eto im njihova zemlja pa nek u njoj rade šta hoće, kao što ćemo i mi u svojim, uostalom.

Posted

Naravno.

Posted

Nema to veze sa muslimanima, nešto drugo je u pitanju, sasvim lične prirode. 

• Create New...