Jump to content
IGNORED

Izrael, Palestina i arapske zemlje

3opge
Krošek
Message added by Krošek,

Na ovoj temi postoje stroža pravila oko kačenja raznoraznih sadržaja: Zabranjeno je repostovanje, kačenje tvitova ili bilo kakvih materijala (slika, klipova...), kao i goli linkovi. Postovi moraju biti napisani sopstvenim rečima, i dozvoljen je hipertekst (dugme Link). Izuzetno, kao propratni sadržaj uz sopstveni post, prihvatljivi su kratki isečci nekog dužeg teksta (ne i kraćeg kao što je obična vest).

Recommended Posts

Posted

^^ pa to je karlšmitizacija™ neprijatelja, dehumanizuj ga, kreiraj narativ kakav ti odgovara, izbaci ga iz mejnstrima i svoje partikularne interese proguraj kao globalne.

to živimo svakodnevno.

Отприлике један од десет главних разлога зашто сам престао да читам новине тамо, а вала и овде откако нема домаћих. Палестинци изгину у статистикама, а ОДФовца погину двојица и одмах знаш да је један био надарени виолиниста са изгледном будућношћу, а други је студирао орнитологију. Нешто попут глупог вица, "одовуд јединица фридом фајтера од тридесет трупа, а одонуд буљук милитаната", а ти покушај да не погодиш за кога власник медијске куће навија.

Posted

vala bas. americki Jevreji koji ostave kosti u IDF-u, britanski muslimani koji zaginu za ISIS... drugo pakovanje.

Ovo se nadam da si ironican.

Posted (edited)

Ovo se nadam da si ironican.

nope. u oba slucaja se radi o religioznim hajvanima koji su krenuli u Dzihad.

edit:

Rex Brynen@RexBrynen

Two US citizens among recent IDF casualties in Gaza. Like Syria and Iraq, I guess #Palestine too has a "foreign fighter" problem.

Edited by Gandalf
Posted

nope. u oba slucaja se radi o religioznim hajvanima koji su krenuli u Dzihad.

edit:

Rex Brynen@RexBrynen

Two US citizens among recent IDF casualties in Gaza. Like Syria and Iraq, I guess #Palestine too has a "foreign fighter" problem.

Nidje veze. Znam par izraelaca koji su sluzili u IDFu. Vecina bi se vratila da se bori, ali nikako ne iz versko fanaticnih razloga vec jer osecaju da im je zemlja ugrozena. Nemaju nista protiv muslimana. ISIS sa druge strane je teroristicka organizacija. Nije mi bas to uporedivo. Hamas mi vise lici na ISIS nego IDF.

Doduse znam i jednu budalu koja me ubedjuje da su Albanci nasi Palestinci i jos mu nije jasno zasto imam pozitivno misljenje o njima.

Posted

Nidje veze. Znam par izraelaca koji su sluzili u IDFu. Vecina bi se vratila da se bori, ali nikako ne iz versko fanaticnih razloga vec jer osecaju da im je zemlja ugrozena. Nemaju nista protiv muslimana. ISIS sa druge strane je teroristicka organizacija. Nije mi bas to uporedivo. Hamas mi vise lici na ISIS nego IDF.

Doduse znam i jednu budalu koja me ubedjuje da su Albanci nasi Palestinci i jos mu nije jasno zasto imam pozitivno misljenje o njima.

A onda je sve ok.

Nego, u 100 marki da imaju i prijatelje muslimane ali ti muslimani nisu teroristi nego su posteni.

Posted

A onda je sve ok.

Nego, u 100 marki da imaju i prijatelje muslimane ali ti muslimani nisu teroristi nego su posteni.

Ruzno podmetanje. Nisu motivisani verskom mrznjom sto se ne moze reci za one iz ISISa.

Posted

Ruzno podmetanje. Nisu motivisani verskom mrznjom sto se ne moze reci za one iz ISISa.

Pa znas, ubijati zbog nacional sovinizma i iz verske mrznje meni na kraju ipak dodje isto.

Posted

Nije ruzno podmetanje uopste.

Zapravo, ti mi dajes slagvrot ovime "nemaju nista protiv muslimana" da je rec o istoj samo malo vise sofisticiranoj sorti rasizma. 

Onoj sto salje na internet imena nobelovaca jevrejskog porekla pa to kontrastira sa slikama bombasa samoubica.

Posted

Nije ruzno podmetanje uopste.

Zapravo, ti mi dajes slagvrot ovime "nemaju nista protiv muslimana" da je rec o istoj samo malo vise sofisticiranoj sorti rasizma. 

Onoj sto salje na internet imena nobelovaca jevrejskog porekla pa to kontrastira sa slikama bombasa samoubica.

Pa neko je poredio ljude koji se jvaljaju IDFu sa onima koji se pridruzuju ISISu. Ja sam samo naveo sta ih po mom iskustvu razdvaja. Jedni su motivisani mrznjom, drugi nisu. E sad mozda je trebalo to da formulisem u politicki korektnom forumaskom jeziku.

Nije mi poredjenje izmedju te dve grupe ljudi uopste OK.

Posted

Pa neko je poredio ljude koji se jvaljaju IDFu sa onima koji se pridruzuju ISISu. Ja sam samo naveo sta ih po mom iskustvu razdvaja. Jedni su motivisani mrznjom, drugi nisu. E sad mozda je trebalo to da formulisem u politicki korektnom forumaskom jeziku.

Nije mi poredjenje izmedju te dve grupe ljudi uopste OK.

Rodoljubi takoreci.

Ehm cudo su ti Izraelci, da se na njih ugledamo.

Posted (edited)

Nidje veze. Znam par izraelaca koji su sluzili u IDFu. Vecina bi se vratila da se bori, ali nikako ne iz versko fanaticnih razloga vec jer osecaju da im je zemlja ugrozena. Nemaju nista protiv muslimana. ISIS sa druge strane je teroristicka organizacija. Nije mi bas to uporedivo.

prvo, ko je pisao o Izraelcima? americki Jevreji koji odu u IDF kao dobrovoljci (i zele da budu u prvim redovima) nisu isto sto i Izraelci.  

drugo, to sto Izraelci osecaju da im je zemlja ugrozena ne znaci ama bas nista. Hamasovi vojnici se bore jer osecaju da im je narod ugrozen, ISIS se bori jer tripuju da su pravi muslimani ugrozeni, OVK su se borili jer su Albanci bili ugrozeni, u severnoj Mitrovici se mostasi bore jer osecaju da su Srbi ugrozeni... samo se u necijoj propagandi onaj drugi bori iz ciste obesti i vekovne mrznje prema nama, a mi se muceni samo branimo i u stvari nemamo nista protiv njih.

trece, Hamas je palestinska anti-okupaciona milicija (ili vojska, kako god). sa svim pozitivnim i negativnim osobinama koje karakterisu takve pokrete. upravo taj nacionalisticki palestinski karakter, koji dominira nad religioznim, je uzrok tome da oni nemaju medjunarodni karakter. jedino sto ih interesuje je Palestina, pa je upliv dobrovoljaca iz inostranstva nepostojeci.

IDF jeste nacionalna vojska, ali zbog karaktera drzave ima jako izrazenu religioznu komponentu, koja u odredjenoj meri dominira nad nacionalnom. sto se odslikava u medjunarodnim dobrovoljcima.

Edited by Gandalf
Posted (edited)

Rodoljubi takoreci.

Ehm cudo su ti Izraelci, da se na njih ugledamo.

Mozda u pogledu ekonomije.

Ma da, Hamas je organizacija u kojoj dominira nacionalisticki karakter, ali u IDFu dominira "religiozna komponenta". Pri tome u IDFu imas arapa ali Hamas je sunitska organizacija koja je 2007 proglasila kraj "sekularizma u Gazi". Na sve to u celu pricu jos trpamo ISIS koji se zalaze za islamisticku drzavu. Nevidjeno.

Edited by Eraserhead
Posted

Ubij dete iz političkih razloga i ti si terorista, ubij hiljadu dece iz političkih razloga, i ti si vojskatm.

Ovo što IDF radi jeste terorizam, samo državni. Zastrašivanje protivnika kroz krvave odmazede nad civilima. Samo, jebiga, kad imaš rakete, ne trebaju ti bombaši samubica, to su sirotinjska posla.

• Create New...