Jump to content
IGNORED

Izrael, Palestina i arapske zemlje

3opge
Krošek
Message added by Krošek,

Na ovoj temi postoje stroža pravila oko kačenja raznoraznih sadržaja: Zabranjeno je repostovanje, kačenje tvitova ili bilo kakvih materijala (slika, klipova...), kao i goli linkovi. Postovi moraju biti napisani sopstvenim rečima, i dozvoljen je hipertekst (dugme Link). Izuzetno, kao propratni sadržaj uz sopstveni post, prihvatljivi su kratki isečci nekog dužeg teksta (ne i kraćeg kao što je obična vest).

Recommended Posts

Posted

Kaže Ljisac.

Meni lično ova operacija deluje kao intervencija protiv Miloševića, ili protiv bilo kojeg rogobatnog režima. Međutim, Amerika je tada otišla iz Srbije bez obavljenog posla do kraja i ostavila srpsku demokratiju da se muči i snalazi kako zna i ume. Mislim da Izrael ne treba da ponovi tu grešku, jer ako, daj Bože, obavi operaciju vojno do kraja, mislim da je neophodno da pokrene politički proces unutar Gaze, vrati Fatah tamo da vodi civilnu vlast, i da prosto nadzire vojno da džihadisti ne ojačaju ponovo, i čak, revolucionarno!, dopusti transformaciju Hamasa u politički pokret. Ako se Izrael ponosi kao jedina demokratija na Bliskom Istoku, možda je vreme da počnemo da razmišljamo o tome da pomognemo prvu arapsku funkcionišuću demokratiju na Bliskom Istoku - Palestinu. Problem je što će emocija Gažana spram Izraela posle intervencije biti strahovito negativna. I konačno, Hamas, zver koja je teško povređena, sada je spremna na bilo koju vrstu zverstva. Da imaju nuklearne dodatke za rakete, stavili bi ih. Naši momci moraju biti strahovito na oprezu, savršeni vojno a maksimalno humani istovremeno. Toliko suštinskih egzistencijalnih tema je otvoreno za Izrael ovom operacijom. Zabrinut sam, ali verujem da će Izrael pronaći mudrost da izađe kao pobednik iz ove ratne situacije, i moralno i vojno.

Eto, još nešto me mori. Hamas deluje kao da sve vreme namerno provocira Izrael da dođe na njegov teren, a pokazali su da su spremni da žrtvuju sopstveni narod zarad tog cilja. Ulična borba koja izvesno očekuje Izrael će biti jezivo gadna, jer se džihadisti neće libiti da otvaraju vatru iz bilo koje situacije. Logična posledica je da će biti veliki broj civilnih žrtava. Posledica toga će biti veliki pritisak od strane međunarodne zajednice, i velika izolacija Izraela. Jedini način da se oporavi od toga je da, po, השם יעזור, uspešnom okončanju vojne operacije, Izrael počne taj nation-buildup proces u saradnji sa Fatahom, i nadam se drugim palestinskim demilitarizovanim opcijama. Ali ne samo zbog sveta, već i zbog našeg dugoročnog opstanka, i konačno, trajnog moralnog izbeljenja imidža Izraela u svetu, i možda, što je još važnije, u našem okruženju - u Egiptu, Jordanu, pa čak i Saudiji. I am not a military or strategic expert, just speaking out my thoughts regarding this historically difficult moment for Israeli nation, as a member of Israeli nation.

Eto, nakon što je Izrael izgradio HAMAS™, sad će gradit™ palestinsku naciju, kaže Srki. Čovjek u nacionalnoj situaciji zaista dograđuje svijest. I poglede na svijet.

Posted (edited)

ništa, Izraelci, upravo pravite novu generaciju šehida. dobro pazite kad ulazite u autobus.

"Izraelci" bi podrazumevalo da drzavljani Izraela vrse zlocine nad drzavljanima neke druge drzave, ili pak da su Izraelcitm etnicka grupa. Ni jedno ni drugo nije slucaj.

Edited by Verterdegete
Posted (edited)

Kako se postaje ovakvo govno, kao Srdjan?

Edited by Грешни Василије
Posted (edited)

Koliko sam ga pratio, a on mi je najzanimljiviji zbog tog svog dualizma stare i nove nacionalne situacije, on je za povlačenje na 1967 granice. Ali, sa jednim ali - ne može se u svojoj nacionalnoj situaciji odreć svete zemlje Kosova Yerushalaima, i tu pada princip™.

Dok se ne steknu uvjeti za njegov ideal, on je za naše momke i njihovu maximalnu humanost.

Edited by Roger Sanchez
Posted

"Izraelci" bi podrazumevalo da drzavljani Izraela vrse zlocine nad drzavljanima neke druge drzave

Zvaničan stav Izraela je da pojas Gaze ne pripada nijednoj suverenoj zemlji.

Stav UN je da je pojas Gaze okupirana palestinska teritorija. 

U ovom slučaju, državljani Izraela vrše zločine nad stanovnicima regiona koji ne pripada Izraelu  i koji ima elemente državnosti.

Zašto vodimo ovaj razgovor, jel trebalo da kažem Jevreji umesto Izraelci, šta li?

Posted

Kako se postaje ovakvo govno, kao Srdjan?

čuj postaje jel bio neki period kad nije smrdeo a  :fantom:

Posted

Dobro Hella, ti živiš u eshatološkom vremenu u kome su forumaši sa različitih platformi okamenjeni u svojoj građanističkoj suštini. ja ipak ovde vidim nekakvu dijahroniju, od čoveka koji je u Izrael otišao kao pobornik vladavine prava, da bi se tamo pretvorio u apologetu ubistava male dece. 

to me malo podseća na srpske političke idiote koji odu na mesec dana u Ameriku, vide kako se neki crnci svađaju na ulici pa prodaju puste banalnosti koje uvek glase isto: "Ja sam video kakvi su ti crnci stvarno, vi koji niste bili ne razumete to, vi ste gledali samo filmove". Ništa Roza Parks, Martin Luter King, ništa istorija emancipacije, nego si za mesec dana stekao utemeljen sud koji više ništa ne može izmeniti. I takvi sudovi uvek su krajnje desničarski, tu nema izuzetaka. Tako i Srki naš dobri, samo na većoj skali, i uz teorijsku podlogu.

Fuj.

Posted

Kako komentiraš ovu izraelsku kritiku suvremenog islama u Gazi? Imaš nekih primjedbi? 

Posted

Meni lično ova operacija deluje kao intervencija protiv Miloševića, ili protiv bilo kojeg rogobatnog režima. Međutim, Amerika je tada otišla iz Srbije bez obavljenog posla do kraja i ostavila srpsku demokratiju da se muči i snalazi kako zna i ume.

Pitam se da li je autor obavesten o izraelskom oruzju koje je Srbima stizalo za operacije na Kosovu, ili pak o onih cetrdesetak Jevreja dobrovoljaca koji su nam pomagali u tom vojevanju.

Posted

Kako komentiraš ovu izraelsku kritiku suvremenog islama u Gazi? Imaš nekih primjedbi? 

boli me dupe za irak i iran oni se kokaju a ja sam miran  :fantom:

Posted

boli me dupe za irak i iran

oni se kokaju a ja sam miran   :fantom:

Posted

Kaže Ljisac.

Eto, nakon što je Izrael izgradio HAMAS™, sad će gradit™ palestinsku naciju, kaže Srki. Čovjek u nacionalnoj situaciji zaista dograđuje svijest. I poglede na svijet.

ovaj nije normalan, o cemu on vodi racuna dok traje masovni pomor dece i zena

Posted

ali kad čujem "naši momci" u kontekstu vojske, bukvalno mi se povraća.

Posted (edited)

ali kad čujem "naši momci" u kontekstu vojske, bukvalno mi se povraća.

da, to ne vredi ni prokomentarisati

i b92 bi mogao da gleda ko sta pise na tim blogovima

kao onaj budimac iz turske sto je na pocetku gezi protesta 'objasnio' stvar pa posle ucutao,ni reci

Edited by InvisibleLight
  • Create New...