Jump to content
IGNORED

Izrael, Palestina i arapske zemlje

3opge
Krošek
Message added by Krošek,

Na ovoj temi postoje stroža pravila oko kačenja raznoraznih sadržaja: Zabranjeno je repostovanje, kačenje tvitova ili bilo kakvih materijala (slika, klipova...), kao i goli linkovi. Postovi moraju biti napisani sopstvenim rečima, i dozvoljen je hipertekst (dugme Link). Izuzetno, kao propratni sadržaj uz sopstveni post, prihvatljivi su kratki isečci nekog dužeg teksta (ne i kraćeg kao što je obična vest).

Recommended Posts

Posted (edited)

edit: Ovo na slikama je samo pojacanje koje su poslai nakon sukoba sa suprostavljenim milicijama oko aerodroma u Tripoliju.

Preciznije, sa Zintancima.

Edited by Roger Sanchez
Posted

Preciznije, sa Zintancima.

Da, ali i sa ostalim sekularnim milicijama iz regiona Tripolija i Nafuse. To su milicije koje su direktno ili posredno u saveznistvu sa grupama koje na Istoku Libije kontrolise Kalifa Haftar.

Pominjali smo to na onom topiku o 'arapskom prolecu'.

Ukratko, nakon pada Gadafija centralna vlast nije zazivela, lokalne milicije nisu htele da se razoruzaju vec su svaka u svojoj zoni 'stitile' svoje interese. Neki od tih interesa su: - lokalni (regionalni) poput onih koji su istaknuti na istoku Libije (federalizacija ili podela libije), nacionalni i plemenski poput onih koji su imali za cilj da se prizna identitet Berbera ili na jugu Libije gde su se lokalna plemena sukobljavala upravo na osnovama plemeskih razlika i uticaja na odredjenim teritorijama. Treci interes se kristalisao na verskoj liniji izmedju sekularista (Berberi, nekoliko milicija iz Tripolija, Hafterove jedinice), umerenih islamista koji trenutno imaju vecinu u libijskom parlamentu (ovde se svrstavaju Misracani) i radikalnih islamista cija je pojava zapravo samo nastavak njihovog postojanja na Istoku Libije. Cetvrti interes je cesto iznad svih ovih, on je ekonomski jer svaka od ovih milicija tezi da pod svoje stavi neki deo resursa koji donosi veliki novac (luke, rafinerije, naftna polja, naftovod).

Posted (edited)

Izvinite sto upadam kao neobavesteni padobranac, samo jedno kratko pitanje i bezim. Posto mi je ujak na sljaci u Vitlejemu (grade se ruska crkva i neki ruski dom, sta god to znacilo, pa otislo nesto majstora odavde), zanima me kakva je situacija tamo i da li je to ugrozeno podrucje? Culi smo se preko skajpa pre neki dan ali nije zvucao zabrinuto, valjda je tamo ok...

Edited by Zli Gli
Posted

Izvinite sto upadam kao neobavesteni padobranac, samo jedno kratko pitanje i bezim. Posto mi je ujak na sljaci u Vitlejemu (grade se ruska crkva i neki ruski dom, sta god to znacilo, pa otislo nesto majstora odavde), zanima me kakva je situacija tamo i da li je to ugrozeno podrucje? Culi smo se preko skajpa pre neki dan ali nije zvucao zabrinuto, valjda je tamo ok...

To je palestinska autonomija, a ne Gaza, sve je tamo OK.

Posted

To je Zapadna obala gde vlast predvodi Fatah,koji "voli" Hamas tek nešto malo manje od Izraelaca.

Posted

samo da ne dodje Gadafi :fantom:

sa svojih minimum 50% pokojni pukovnik snosi odgovornost za nasledje koje dolazi iza njega.

Posted

Kakav prilog iz Gaze na RTS Dnevniku jebote, kao da ga Dodik uređuje lično.

Posted

Kakav prilog iz Gaze na RTS Dnevniku jebote, kao da ga Dodik uređuje lično.

A nekad je Juga obucavala PLO...

Posted (edited)

Kako ono beše,

Ima dete u gradu

Po imenu Gaza,

Detetu je nadimak

Materina maza...

Edited by Turnbull
Posted

Reporterka AFP-a iz Gaze:

Sara Hussein @sarahussein  ·  3h

Unbelievable scenes of people fleeing by foot from Shejaiya, where there are casualties lying in streets, ambulances every minute at Shifa.

Sara Hussein @sarahussein  ·  3h

Palestinian TV is showing images shot on a cellphone from inside #Gaza's Shejaiya. Bodies of the dead literally lying in the streets

Sara Hussein @sarahussein  ·  10m

At the moment, simply too dangerous to enter #Gaza's Shejaiya. Tank fire continuous, streets empty. So risky that @AFP team turned around.

Sara Hussein @sarahussein  ·  8m

#Gaza medics say that at least 40 people have been killed in Shejaiya in #Israel tank shelling overnight, @AFP reporting

Posted

Masakr. Sve što se zateklo na ulici je pobijeno. Mrtva deca poredjana u džamijama.

Nikad mi doktrina ovih majmuna iz IDF neće biti jasna.

Posted (edited)

gledam na tviteru fotke ubijenih dvogodišnjih terorista. 

ništa, Izraelci, upravo pravite novu generaciju šehida. dobro pazite kad ulazite u autobus.

makar je malo utešno što se iz Izraela čuju i disonantni glasovi, iz redova umetnika pre svega.

Edited by Грешни Василије
  • Create New...