Jump to content

Izrael, Palestina i arapske zemlje

Krošek
Message added by Krošek,

Na ovoj temi postoje stroža pravila oko kačenja raznoraznih sadržaja: Zabranjeno je repostovanje, kačenje tvitova ili bilo kakvih materijala (slika, klipova...), kao i goli linkovi. Postovi moraju biti napisani sopstvenim rečima, i dozvoljen je hipertekst (dugme Link). Izuzetno, kao propratni sadržaj uz sopstveni post, prihvatljivi su kratki isečci nekog dužeg teksta (ne i kraćeg kao što je obična vest).

Featured Replies

Netanjahu prošle godine:

Sada:

Edited by vememah

• Replies 9.4k
  • Views 891.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• jebo im ja svima mater. i ira teeroristi su bili po kucama pa englezi nisu bombardovali i ubijali na angro jer, eto, moraju da se brane. i nema veze sto nisu bili okruzeni neprijateljima. jasno se vid

• Znam. Ja svakako ne spadam u one koju su na strani Izraela, ali ne mogu da budem ravnodušna spram stradanja nevinih ljudi. Pa neka ih je i i 1 % koji nisu podržavali progon Palestinaca.   Ne

• Sestre Bronte
    Sestre Bronte

previše je lažnih vesti, to je tačno   zato i nisu bitne pojedinačno   za sada znamo da je hamas napao neke civile, a kao odgovor, izrael je napao sve civile   odmazde 10

Posted Images

[Marwan] Sultan [cardiologist and the director of the Indonesian hospital] led me upstairs, to the I.C.U., where wind blew through broken windows. He wanted to show me something that he had discovered after Israeli forces left the hospital. He pointed to a cardiac monitor near a wall. It appeared to have a bullet hole in its screen. Next to it was an EKG machine whose screen had been smashed.

We entered a large storage room in the corner of the I.C.U. which was crammed with medical devices: ultrasound machines, I.V. pumps, dialysis machines, blood-pressure monitors. Each had apparently been destroyed by a bullet—not in a pattern one would expect from random shooting but, rather, methodically. I was stunned. I couldn’t think of any possible military justification for destroying lifesaving equipment. When I asked the I.D.F. for comment, the spokesperson said, “Claims that the IDF deliberately targets medical equipment are unequivocally false.”

Izvor: https://www.newyorker.com/magazine/2025/04/28/hospitals-in-ruins

Arhiviran ceo članak:

https://archive.is/bPD2L

Edited by vememah

Edited by vememah

Cuvene izraelske samo-istrage ph34r

Mali intermezzo, jedan slučaj sa lokala: Lik brani sina od optužbi za cionizam preteći influenserima da će saznati iz prve ruke kako je u Gazi kad prođu Izraelci.

image.png

Gospodin je inače Boško Nektarijević, iz Eufunds Online, stručnjak za izmuzavanje para iz EU fondova, dokazano uspešan, dve decenije iskustva...

Nije ovo neki meltdown, ne znam ni zašto je vest. Još je i novinar zaboravio da je jedan iranski sused takođe nuklearna sila

Mnogo zanimljivija vest je sto je sef Sin Beta, koga je fasista pokusao da otpusti, dao sudski potvrdjenu izjavu da je Netanjahu trazio od njega da spijunira opoziciju.

Netanjahu kao i Putin nastavlja rat da bi ostao na vlasti. Sva ta fasisticka bagra fukcionise po istom principu i zato ce i Tramp pre izbora za Kongres sledece godine da smisli vec nesto.

16 minutes ago, Anduril said:

Mnogo zanimljivija vest je sto je sef Sin Beta, koga je fasista pokusao da otpusti, dao sudski potvrdjenu izjavu da je Netanjahu trazio od njega da spijunira opoziciju.

Netanjahu kao i Putin nastavlja rat da bi ostao na vlasti. Sva ta fasisticka bagra fukcionise po istom principu i zato ce i Tramp pre izbora za Kongres sledece godine da smisli vec nesto.

Ako ni zbog ceg drugog ekonomija ce biti takva da ce mu samo zbog toga trebati neki novi ili stari rat.

Nesto mi se javlja da ako se EU odvoji od USA stiska da ce Izrael dobiti takve sankcije da ce se pusiti. Al sve je to daleka buducnost...

12 minutes ago, Shan Jan said:

Nesto mi se javlja da ako se EU odvoji od USA stiska da ce Izrael dobiti takve sankcije da ce se pusiti. Al sve je to daleka buducnost...

Dokle god je Nemačka u istoj toj EU, nema šanse, čak i AfD podržava Izrael.

13 minutes ago, Shan Jan said:

watching arrested development GIF

Ako izuzmemo Nemacku, rekao bih da vecina EU zemalja, a posebno njihovih gradjana, itekako sa neodobravanjem prate ovo sto Izrael radi.

7 minutes ago, Shan Jan said:

Ako izuzmemo Nemacku, rekao bih da vecina EU zemalja, a posebno njihovih gradjana, itekako sa neodobravanjem prate ovo sto Izrael radi.

To sudis po sebi.

4 hours ago, Shan Jan said:

One day, when it's safe, when there's no personal downside to calling a thing what it is, when it's too late to hold anyone accountable, everyone will have always been against this. - Omar El Akkad