igoraki Posted September 17 Posted September 17 (edited) Samo je Đura bio u overdoze, ako me sećanje služi, pokojni vanja je pevao, mali aca bas beše i ne sećam se ko je četvrti član ? Gledao sam ih u KST-u...njih znam onako iz grada, sa svarog ekipom sam se više družio. Edited September 17 by igoraki
Hermetico Posted September 17 Posted September 17 (edited) 5 minutes ago, igoraki said: Samo je Đura bio u overdoze, ako me sećanje služi, pokojni vanja je pevao, mali aca bas beše i ne sećam se ko je četvrti član ? Gledao sam ih u KST-u...njih znam onako iz grada, sa svarog ekipom sam se više družio. Ja sam bio mali tad, ali Overdose su dolazili kod mojih ortaka u Čačak, sa svojim ortacima, pa sam tako gledo. Ne da sviraju, da bleje. I onda smo se sreli grupno nešto oko WCa tamo, A Zokija, gitaristu Overdose znam sad, super je lik. Edited September 17 by Hermetico
igoraki Posted September 17 Posted September 17 (edited) 13 minutes ago, Hermetico said: A Zokija, gitaristu Overdose znam sad, super je lik. Pa to je valjda Đura, on je svirao gitaru u oba benda, nisam ga skoro video. Edit: Pobrkao sam, Bare ima studio, ne Đura Edited September 17 by igoraki 1
Hermetico Posted September 17 Posted September 17 (edited) 13 minutes ago, igoraki said: Pa to je valjda Đura, on je svirao gitaru u oba benda, nisam ga skoro video al sam dolazio u njegov studio kad je svirao sa svarogom u to doba. Valjda je to taj, iz te ekipe je bio i onaj ortak što je na kaveru Buka u modi i on je dolazio kod nas, al ubiješ me sad da se setim kako se taj lik zove (nešto na M) i dal je živ. Pucali su se oni svim i svačim, generalno. Ali ta skejt generacija može da pojede moju za doručak, iako nisu tako dobro vozili. To su sve načitani preozbiljni likovi. Posle je sve bilo ko nosi koje patike ko nosi koju jaknu, božemesačuvaj. Mada ih ja volim, to su mi ortaci, a i tukli smo se. Svega je bilo, skejterska tuča je nešto najbrutalnije na svetu. Bukvalno dva sata traje, dok se ne pocepaju majice krv leti i sve. Ne volim ja baš adrenalin, nisam ja iz te priče, samo sam se doselio u Bege i oni su mi bili najbliže što sam poznavao i voleo sam da blejim na ulici, noću, danju... I dosta tih likova crta, pa smo išli zajedno i na faks i tamovamo. Da ne širim priču... Ako je offtopic, brišite. Edited September 17 by Hermetico 1
Patty Lee Posted September 17 Posted September 17 19 hours ago, napadaj said: Kakva dva albuma su izašla u poslednjih desetak dana E svašta, ja mislila da su Nails over & done
ragasto Posted September 18 Posted September 18 Đura je tonac i dalje, radio je (odlično) zvuk Eyesburnu, a sada valjda Konstrakti. Tako sam načuo. 2
igoraki Posted September 19 Posted September 19 Nisam baš neki silan ljubitelj modernog metala, ali ovi su me kupili fantastičnom obradom Solitude od Candlemess-a, sad vidim da su izbacili novi album
Hermetico Posted September 19 Posted September 19 (edited) 18 hours ago, ragasto said: Đura je tonac i dalje, radio je (odlično) zvuk Eyesburnu, a sada valjda Konstrakti. Tako sam načuo. Kolko ja ne volim Eyesburn... meni su oni eyesore, baš neautentični. I znam Bebana odlično i baš sam ga napljuvao jednom u Hominidu. Posle smo se vraćali kući i pričali, pa mi je objašnjavao što to tako, pa kao ok. Ok je Beban, mislim i Kojot je isteran iz Dead Ideas jer je krao rifove. I težak smarač, jednom pio ja pivo na Akademiji i tek mi doneli i on tako dođe uzme popije. Znači pokojni Željko me jedva sprečio da ga ne izudaram samo tako. Šljam. Mislim da ga je Abdel iz FC Apatride (on mi je baš bio ortak, al jeste zajeban lik) i šibao jednom. Abdel je bio rege DJ par ekselans. Ne znam šta im je trebao taj bend, baš se traže dub didžejevi sad. I tek će. Ja ni ne volim rege toliko (mislim, ima koga volim ali probrano), ja sam dub i dub poetry čovek nem pojma... Edited September 19 by Hermetico
ragasto Posted September 19 Posted September 19 (edited) Eh, eh...ko je koga tukao ili nije, neka ostane za vas koji ste bili umešani. A Eyesburn mi nedostaje sve više, naročito otkad su opet počeli da sviraju kao četvorka. Fazu sa Bebanom sam uglavnom preskočio zato što sam tada veći deo godine provodio van Srbije i nije mi se baš svidelo što su trpali prateće vokale u svakoj pesmi, saksofon još i nekako mada mi je i tu povremeno škripalo. Šta god da je razlog pauza koje EB sada već redovno pravi, valjda će se sastaviti. Ne bih voleo da nastave sa ovakvim seckanjima, nemaju više po 20 godina pa da se igraju sa vremenom. Što se tiče originalnosti, bilo koji album EBa bey problema šije sve što su Dead Ideas snimili, ako ćemo da cepidlačimo. Da ne idem u još bolnije primere, odnosno da ne postavljam sve u 2024. Uz dužno poštovanje prema Dead Ideas naravno, jbg, taj argument danas stvarno zvuči naivno. Kojot je tada, kao i ostali, bio klinac i autorski se tek formirao. I šteta je što EB nije postigao popularnost kakvu je zaslužio, ali to je valjda sudbina svih bendova koji kod nas pevaju na engleskom. Kad smo već počeli sa Đurom, imam utisak da je EB najbolje zvučao onda kada im je Đura radio zvuk, što je i logično jer zajedno sarađuju x godina. Naravno mislim na zvuk uživo, studijski mi zvuče prilično utanjeno već duže vreme. A i čovek je muzički ponikao iz takvih žanrova, ne znam kako zvuči Katarakta. @Hermetico Edited September 19 by ragasto
Hermetico Posted September 19 Posted September 19 2 minutes ago, ragasto said: Eh, eh...ko je koga tukao ili nije, neka ostane za vas koji ste bili umešani. A Eyesburn mi nedostaje sve više, naročito otkad su opet počeli da sviraju kao četvorka. Fazu sa Bebanom sam uglavnom preskočio zato što sam tada veći deo godine provodio van Srbije i nije mi se baš svidelo što su trpali prateće vokale u svakoj pesmi, saksofon još i nekako mada mi je i tu povremeno škripalo. Šta god da je razlog pauza koje EB sada već redovno pravi, valjda će se sastaviti. Ne bih voleo da nastave sa ovakvim seckanjima, nemaju više po 20 godina pa da se igraju sa vremenom. Što se tiče originalnosti, bilo koji album EBa bey problema šije sve što su Dead Ideas snimili, ako ćemo da cepidlačimo. Da ne idem u još bolnije primere, odnosno da ne postavljam sve u 2024. Uz dužno poštovanje prema Dead Ideas naravno, jbg, taj argument danas stvarno zvuči naivno. Kojot je tada, kao i ostali, bio klinac i autorski se tek formirao. I šteta je što EB nije postigao popularnost kakvu je zaslužio, ali to je valjda sudbina svih bendova koji kod nas pevaju na engleskom. Kad smo već počeli sa Đurom, imam utisak da je EB najbolje zvučao onda kada im je Đura radio zvuk, što je i logično jer zajedno sarađuju x godina. Naravno mislim na zvuk uživo, studijski mi zvuče prilično utanjeno već duže vreme. A i čovek je muzički ponikao iz takvih žanrova, ne znam kako zvuči Katarakta. @Hermetico Ja sam isto ponikao iz tih žanrova, poštujem svaki bend koji se upakuje i napravi kontinuitet. Pa ja prvi slušam black music, ali jednostavno ne mogu da se složim da je to autentičan bend, gledao sam ih 2 sata pre Li Skreč Perija i to su bila najdosadnija 2 sata u mom životu, na nivou kao kad sam gledao Van Gog pre Trikija na Egzitu. Ok, pokrenuli smo neke teme, možemo da se složimo da se ne slažemo i totalni pis i rispekt, imaš moje poštovanje onoliko. I imaćeš. 1
ragasto Posted September 19 Posted September 19 @Hermetico Ma naravno, pričamo normalno... Pre Lee Scratch Perija...to je bilo onda kada su izdali Cool fire, onaj mini album? Ako su svirali samo rege set, mogu otprilike da zamislim kako si se smorio.
Recommended Posts