Friday at 13:344 days Dosta nostalgije, idemo dalje: Edited Friday at 13:454 days by Rudolf Pingvinoglu
Friday at 14:314 days 21 minutes ago, igoraki said:Jedna politički aktuelnaKakav je to album...i dalje bije ko prvog dana.
Friday at 18:273 days Metalika istovarila remasterovani Load - pet kila ploča, diskova, postera, fotografija, čačkalica.. Uz osvježeni originalni album (kojem je to trebalo, jer je sa Reloadom posljednji koji je u studiju sniman na traku), tu su demoi i nekoliko koncerata iz te ere.Izašlo je sve i na striming servisima, upravo ga listam u beskraj na Dizeru. Load je zvučao odlično uživo, šteta je što su prestali da ga sviraju.Kada sam ovo prvi put slušao na piratskoj kaseti 1996, bio sam razočaran i ošamućen muzičkim i vizuelnim zaokretom, a vremenom je sa Reloadom postalo skoro jedino što ne baš često pustim od M. Ovdje su hrabro šljusnuli svoje naprogresivnije ideje i posljednji put rizikovali da sviraju i pjevaju iz muda i duše nešto sasvim drugačije. 11 minuta Poderanog odmetnika u to vrijeme nije moglo da stane na CD.
Sunday at 11:452 days Incantation sinoć na donjem Dorčolu odsvirao kratkih ali jebitačnih sat vremena
Sunday at 12:532 days On 13. 6. 2025. at 20:27, autsajder said:Metalika istovarila remasterovani Load - pet kila ploča, diskova, postera, fotografija, čačkalica.. Uz osvježeni originalni album (kojem je to trebalo, jer je sa Reloadom posljednji koji je u studiju sniman na traku), tu su demoi i nekoliko koncerata iz te ere.Izašlo je sve i na striming servisima, upravo ga listam u beskraj na Dizeru. Load je zvučao odlično uživo, šteta je što su prestali da ga sviraju.Kada sam ovo prvi put slušao na piratskoj kaseti 1996, bio sam razočaran i ošamućen muzičkim i vizuelnim zaokretom, a vremenom je sa Reloadom postalo skoro jedino što ne baš često pustim od M. Ovdje su hrabro šljusnuli svoje naprogresivnije ideje i posljednji put rizikovali da sviraju i pjevaju iz muda i duše nešto sasvim drugačije. 11 minuta Poderanog odmetnika u to vrijeme nije moglo da stane na CD. Ah, ta dobra stara podela Metalikinih fanova na one koji mrze Load/Reload, koji su rekao bih vecina, i one koji vole. Ja spadam u one koji vole, meni ta dva albuma kidaju, uspesan izlet u drugacije, a isto. Za razliku od St. Anger, recimo. Sad, sto to nije MoP pa neki ne mogu da prezale, jbg, sta da se radi, niko ih ne tera da slusaju Meni je i Lulu bio super experiment, a i volim Lu Rida, tako da mi je ta kombinacija legla. Opet, neki ce tugovati.
Sunday at 12:572 days secam se kako se cekao taj load, mislim da nikada nijedan album u istoriji roka/metala nije tako iscekivan kao load nakon nenormalnog uspeha black albuma. i jos vise se secam svog shoka kada sam dosao kuci trceci i pustio ono. izvrteo sam album jedno tri puta zaredom pokusavajuci da shvatim o cemu se tu radi. dugo vremena mi je trebalo da ga prihvatim koliko-toliko.
Sunday at 13:132 days Moja generacija je tako čekala Justice, Crni je već bio pad kvaliteta ali ok album a posle toga sam praktično odustao od Metallice. Pustim svaki novi album kad izađe par puta ali ni jedan me nije privukao da ga slušam ponovo, kao stari albumi. I ne, to nema veze sa tim što su prestali da sviraju thrash metal, jednostavno su mi loše i dosadne pesme. Voivod je, na primer, bend koji je baš šarao po stilovima kroz albume ali sa njima nemam problem kao sa Metallicom.
Sunday at 15:372 days Nemam problem da čujem bilo šta od Metalike, samo mi je žao što su izabrali put koji su izabrali...čekao sam svaki album i nadao se da će da povrate tu magiju, ali jbg, nije to to - za mene, naravno. Meni ne leži taj njihov komercijalniji zvuk, naročito vokal, previše mi je tog jeiii-jeaaahhh i oooouuu-oooahhh, nekako mi Džejms nije za to ali prodaja albuma govori drugačije. Ako je njima i ljudima kojima se sviđa lepo, to je onda to, tome služi muzika.