Jump to content

Hard n' heavy department

Featured Replies

Dosta nostalgije, idemo dalje:

Edited by Rudolf Pingvinoglu

• Replies 2.1k
  • Views 102.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Možda mi izađe iz glave ako podelim s vama      

• Dynamo Festival 98 - Secam se da je karta za tri dana (petak-nedelja) bila jedva 100 DM, nosio sam zutu Sepultura majicu, i tu i tamo se vidim.... Sound of Presevernace jos nije bio izdat, i svirali s

• Kad mi je sin prvi put rekao u kolima "pusti onog čiku što NE vrišti" - znala sam da Dikinsona treba da zameni Di'Anno. Killers indeed       

Posted Images

Jedna politički aktuelna

21 minutes ago, igoraki said:

Jedna politički aktuelna

Kakav je to album...i dalje bije ko prvog dana.

load.jpg

Metalika istovarila remasterovani Load - pet kila ploča, diskova, postera, fotografija, čačkalica.. Uz osvježeni originalni album (kojem je to trebalo, jer je sa Reloadom posljednji koji je u studiju sniman na traku), tu su demoi i nekoliko koncerata iz te ere.

Izašlo je sve i na striming servisima, upravo ga listam u beskraj na Dizeru. Load je zvučao odlično uživo, šteta je što su prestali da ga sviraju.

Kada sam ovo prvi put slušao na piratskoj kaseti 1996, bio sam razočaran i ošamućen muzičkim i vizuelnim zaokretom, a vremenom je sa Reloadom postalo skoro jedino što ne baš često pustim od M. Ovdje su hrabro šljusnuli svoje naprogresivnije ideje i posljednji put rizikovali da sviraju i pjevaju iz muda i duše nešto sasvim drugačije.

11 minuta Poderanog odmetnika u to vrijeme nije moglo da stane na CD. heart

Cenim da su se u ovom periodu radili psihodelicima.

Incantation sinoć na donjem Dorčolu odsvirao kratkih ali jebitačnih sat vremena

On 13. 6. 2025. at 20:27, autsajder said:

load.jpg

Metalika istovarila remasterovani Load - pet kila ploča, diskova, postera, fotografija, čačkalica.. Uz osvježeni originalni album (kojem je to trebalo, jer je sa Reloadom posljednji koji je u studiju sniman na traku), tu su demoi i nekoliko koncerata iz te ere.

Izašlo je sve i na striming servisima, upravo ga listam u beskraj na Dizeru. Load je zvučao odlično uživo, šteta je što su prestali da ga sviraju.

Kada sam ovo prvi put slušao na piratskoj kaseti 1996, bio sam razočaran i ošamućen muzičkim i vizuelnim zaokretom, a vremenom je sa Reloadom postalo skoro jedino što ne baš često pustim od M. Ovdje su hrabro šljusnuli svoje naprogresivnije ideje i posljednji put rizikovali da sviraju i pjevaju iz muda i duše nešto sasvim drugačije.

11 minuta Poderanog odmetnika u to vrijeme nije moglo da stane na CD. heart

Ah, ta dobra stara podela Metalikinih fanova na one koji mrze Load/Reload, koji su rekao bih vecina, i one koji vole. Ja spadam u one koji vole, meni ta dva albuma kidaju, uspesan izlet u drugacije, a isto. Za razliku od St. Anger, recimo. Sad, sto to nije MoP pa neki ne mogu da prezale, jbg, sta da se radi, niko ih ne tera da slusaju tongue

Meni je i Lulu bio super experiment, a i volim Lu Rida, tako da mi je ta kombinacija legla. Opet, neki ce tugovati.

secam se kako se cekao taj load, mislim da nikada nijedan album u istoriji roka/metala nije tako iscekivan kao load nakon nenormalnog uspeha black albuma. i jos vise se secam svog shoka kada sam dosao kuci trceci i pustio ono. izvrteo sam album jedno tri puta zaredom pokusavajuci da shvatim o cemu se tu radi. dugo vremena mi je trebalo da ga prihvatim koliko-toliko.

Moja generacija je tako čekala Justice, Crni je već bio pad kvaliteta ali ok album a posle toga sam praktično odustao od Metallice. Pustim svaki novi album kad izađe par puta ali ni jedan me nije privukao da ga slušam ponovo, kao stari albumi. I ne, to nema veze sa tim što su prestali da sviraju thrash metal, jednostavno su mi loše i dosadne pesme. Voivod je, na primer, bend koji je baš šarao po stilovima kroz albume ali sa njima nemam problem kao sa Metallicom.

od tih novijih "hardwired..." mi je najbolji, njega sam dosta slusao

Nemam problem da čujem bilo šta od Metalike, samo mi je žao što su izabrali put koji su izabrali...čekao sam svaki album i nadao se da će da povrate tu magiju, ali jbg, nije to to - za mene, naravno. Meni ne leži taj njihov komercijalniji zvuk, naročito vokal, previše mi je tog jeiii-jeaaahhh i oooouuu-oooahhh, nekako mi Džejms nije za to ali prodaja albuma govori drugačije. Ako je njima i ljudima kojima se sviđa lepo, to je onda to, tome služi muzika.

Koji Zombie je bolji, White ili Rob?