MancMellow Posted October 1, 2016 Posted October 1, 2016 (edited) priznajem, to nisam citao. ukljucujuci i cistku? Nasao, sad cu da je uzmem ^_^ Edited October 1, 2016 by MancMellow
Prospero Posted October 1, 2016 Posted October 1, 2016 Da, sve. Sa druge strane imaš memoare Draže Markovića, dobar je kao kontrabalans jer su bili u političkom sukobu tada. To imam u kancu pa kad budeš zaželeo... :)
MancMellow Posted October 1, 2016 Posted October 1, 2016 Hellyeah. Ionako mi je san da se polako ali konacno prebacim na prvu i pravu ljubav ^_^
Prospero Posted October 1, 2016 Posted October 1, 2016 Latinka završava sa čistkom, tj 72-3, Draža ide negde do 76 tako da ćeš ostati na
MancMellow Posted October 1, 2016 Posted October 1, 2016 kao uvod, kao uvod, ulazenje u problem mora temeljno :)
Prospero Posted October 1, 2016 Posted October 1, 2016 1961-2, "mala ekonomska reforma", konceptualizacija ustava 1963, razigravanje samoupravnog koncepta, izmena strukture i odnosa u SKJ, početak klanovskih podela...Ako ćeš temeljno :P
MancMellow Posted October 1, 2016 Posted October 1, 2016 (edited) cek polako, ko sto i znas, ko zna sta cu raditi, al ovo sam mislio malo po malo... naravno, privredna reforma je velikim delom dovela do do celog uzjogunjivanja sa svih strana,to kaze i popov, a to je, koliko vidim negde i latinkina osnovna teza. meni je zanimljivo da su se u srbiji sudarile ili povremeno paktirale tri struje od kojih nijedna nije bila "na liniji". takodje mi je zanimljivo sto je obracun bio najtemeljniji upravo sa "liberalima", "sovjetofobima" i "tehnokratama" (ali donekle i na keca i razumljivo, kao obracun sa nekom vrstom "guje u njedrima'", pa onda i zato, jel). ali kazem, i medjunarodni uslovi su pogodovali. edit: ima, samo sam povrsno za sada bacio pogled, u ovoj novoj radininoj knjizi, izvestaja sa sastanaka gradskog komiteta iz IAB-a. Nesredjena, a veoma zanimljiva gradja u nedostatku ili nepristupacnosti neke druge jel. Edited October 1, 2016 by MancMellow
Toni Sumaher Posted October 4, 2016 Posted October 4, 2016 A da se vi lepo vratite u 1928, kako je to veliki Bora Jovic objasnio. Od tada se samo sprovodi 1 paklen plan.... Prica juce kod Marica kako mu je kineski predsednik Li Peng spustio na molbu da Kina stavi veto na sankcije 1992 - ajde vi lepo sa "komsijama" da nadjete resenje. Kaze Bora, mislio je na Nemce koji su nas razbijali i sa kojima je Kina otpocela veliku ekonomsku saradnju. I eto, nastavlja, uvek postoje neke velike igre, imperijalizmi, a mi smo samo hteli da branimo Jugoslaviju i srpski narod. Toliki su to nemaci pojma bili da je to strasno.
MancMellow Posted October 4, 2016 Posted October 4, 2016 Pogledao sam. Od gostiju on jedini apsolutno nije imao pojma o čemu priča. O ostalima ne bih...jedino što bih rekao je da je ta priča o insistiranju na "identitetskim" pitanjima potpuni promašaj.
Toni Sumaher Posted October 4, 2016 Posted October 4, 2016 (edited) Mislim, meni je situacija kad Blagoje Adzic hoce da potegne utoku na Slobu, Boru i Kadijevica potpuno sjajan indikator za limbo u kojem se ekipa nasla. :D Jbg, tako biva kad najgori muljatori prezive nekoliko stranackih cistki, a onda dodju u poziciju da oni resavaju i brane ugrozeno srBstvo. Ukrali su realnu frustraciju i vozili na njoj u skladu sa svojim interesom. Edited October 4, 2016 by Toni Sumaher
Korki Posted October 4, 2016 Posted October 4, 2016 Лепо сам то писао. Недорасли људи за тај тренутак. Што се тиче војске, ту се јасно види да је био сукоб унутра и то даје на значају да 9. март 1991. организовао КОС као упозерење Милошевићу.
Toni Sumaher Posted October 4, 2016 Posted October 4, 2016 Sta je organizovao KOS? Tenkove na ulicama?
Korki Posted October 4, 2016 Posted October 4, 2016 Наводно се свесно ишло на хоас на улицама да би се извукла техника на улице и показала моћ Слоби и његовој мурији. То је вероватно повезано са задржавањем положаја и привилегија.
Toni Sumaher Posted October 4, 2016 Posted October 4, 2016 Tenkovi su izasli na osnovu odluke Predsednistva Jugoslavije, a po zahtevu Slobe i Srbije preko Jovica.
Recommended Posts