Hermetico Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 (edited) Otvaram svoju galeriju ovde, zarad samopromocije, svoje i opšte zabave svih forumaša. Sve kritike, kontemplacije, pljuvanja i hvalospevi i lupetaranja o radovima su dobrodošli. Mrzi me i mrzim da ređam stvari hronološki, a i ne znam tačno da ih poređam, tako da je to nebitno. Kačiću šta se meni sviđa u trenutku kad kačim, pa će se sve to nekako skockati. Ima tu 10tak godina manje ili više ozbiljnog rada, mislim da ima dosta različitih stvari, trudiću se da zabavim i sebe i druge koliko mogu.Za početak, tri rada iz 2005, Adobe Illustrator art: Supernova1Supernova2Supernova3 Zatim par autoportreta iz 1999, došao sa neke žurke ujutru, seo ispred ogledala i crtao se do popodneva. Tehnike su mixed, ima i tempera i olovke i bojica i pastela i tuša, svega što mi je bilo pri ruci... Autoportret1Autoportret2Autoportret3 Ja ću ih, kao, sve nekako nazivati, kao, red je, neki imaju naziv kao deo crteža/slike a neki ne, ali i ove koji nemaju ću obeležiti nekako, da se raspoznaju...Ovaj sledeći sam pravio 2004, takođe posle neprospavane noći, plastelin, različiti medikamenti koje sam našao u kućnoj apoteci, poklopci od kapi za nos u spreju koje obilato koristim, mine za patent iliti tehničku olovku. Pozadina je ona "magična krpa". Zapravo sam čekao ex wife da doputuje iz Beča gde je kupovala sebi fotoaparat, pa smo ga odmah isprobali. Ikar Za sad toliko, molim vas za sugestije u pogledu urednosti galerije i imagesizeova, ja ću se potruditi da sve bude što preglednije i vidljivije... Edited December 21, 2008 by CowBoy
Hermetico Posted December 17, 2008 Author Posted December 17, 2008 Ovi su bili inspirisani origamijem i zen poezijom, iz 2001 su, Adobe Illustrator...
Luka Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 Zatim par autoportreta iz 1999, došao sa neke žurke ujutru...tako i izgledaš, ko da si klao celu noć ?? zezam se ;) interesantna galerija..
Hermetico Posted December 17, 2008 Author Posted December 17, 2008 tako i izgledaš, ko da si klao celu noć ?? zezam se ;) interesantna galerija..Hvala, i u pravu si, tako jesam izgledao. Bila su to srećna, nezdrava leta...
Hermetico Posted December 18, 2008 Author Posted December 18, 2008 (edited) 47?Eeee, pa izvinjavam se ako sam pogrešio brojku. To su oni meni iz Asfalta naručili ilustraciju za centerfold(Asfalt je bio, kao, neki naš... lifestyle magazin?... nešto...), sex je bila tema broja, pa sam ja to uradio (su)više kao sliku, pa sam radio drugu varijantu posle, koju su oni skremblovali... I tako. Posle sam je štampao, metar širine, kaširana na univeru. Nisam imao prostora sad i nju da izlažem, ali su je naručili neki da kupe. Oni isto ne znaju da je to pogrešan broj. Kul.Nemam pojma ja ništa o tim brojevima poza, oni mi rekli nactaj to i to i zove se 69 i ja nacrtao. Jbg, sad se zove 69, gotovo...Najnovija slika, radio sam je baš za izložbu, previše mi je bilo starih radova tamo, hteo sam i nešto novo da ubacim...Panika oko Edited December 18, 2008 by Hermetico
FranziskaKafka Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 (edited) Ima pun Google. Covece, samo sto nisi otkrio i br. lk. "Nobody's perfect. I'm nobody." Edited December 18, 2008 by FranziskaKafka
Hermetico Posted December 18, 2008 Author Posted December 18, 2008 Ima pun Google. Covece, samo sto nisi otkrio i br. lk. "Nobody's perfect. I'm nobody." Ma usrah se od popularnosti, ne smem nos iz kuće da promolim... :DJa jesam sad stvarno postao Hermetico i offline, delimično. Nije namerno, nije ni strašno. Al' nema baš pun google, pretera ga ti, imam nalog na devianartu, bacio sam i link ovde odavno, pa su me ljudi opet pitali da otvorim galeriju.A izlagati na javnim prostorima na netu je vrlo zanimljivo, velika je mogućnost komunikacije, a možeš i da izlažeš svašta što inače ne bi mogao na drugim mestima, razne nepretenciozne žvrljotine i stilske vežbe, koje ja obožavam, i koje su nekad mnogo bolje sredstvo vizuelne komunikacije nego ovi "dovršeni" i stilski ujednačeni radovi.I ovaj forum je baš dušu dao za galeriju. šteta što ih nema više... :)Elem, drndao sam ovu fotku daninoćima, besomučno, ne znam što sam se toliko zalepio bio za nju, al' eto, sad imam milion nekih verzija, probao sam svašta, i neke su mi zanimljive.
henrik larsson Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 Moram priznati da mi je vrlo simpa ovo tvoje kombinovanje flet vektorisanja i elemenata sa senkicama.Autoportreti su ok a ona prva tri rada mi izgledaju kao isprobavanje one fore u AI sa držanjem tilde tastera dok crtaš neki primitiv :)
Lale Gator Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 Da pogađam? Novi Sad, pogled ka Podbari? Sve je tu, železnički most, fabrički dimnjaci, telad, voz, soliteri, otpad pored reke... ok, ove leteće kreature su umetnikova sloboda, pretpostavljam.
Hermetico Posted December 18, 2008 Author Posted December 18, 2008 Moram priznati da mi je vrlo simpa ovo tvoje kombinovanje flet vektorisanja i elemenata sa senkicama.Autoportreti su ok a ona prva tri rada mi izgledaju kao isprobavanje one fore u AI sa držanjem tilde tastera dok crtaš neki primitiv :)E, pa baš ti hvala. :) A ta prva tri imaju milion linija, mislim da nikad nisam imao veće AI fajlove, i to samo zbog broja tačkica. Kopipejst sve vreme, naravno, ali uz razna doterivanja. Nije bio baš lak posao, ni kratak. Kad tad ću ih izlagati, mnogo ih volim, a možeš da ih štampaš na soliteru, 100% su vektorske... Mrzi me već godinama da sednem i uradim još neku tu zvezdu, lendov...
Recommended Posts