Jump to content
IGNORED

Red Alert za Plavi Pasos

Tresko

Recommended Posts

Posted
Jel zna neko da li moze da se izvadi novi pasos ako mi je istekla licna karta (samo na osnovu starog pasosa)?
U Srbiji ili nekoj ambasadi u insotranstvu?Na sajtu MUP-a piše da treba važeća lična karta na uvid (cepidlake). Na sajtu ambasade u Londonu gde sutra idem da me slikaju za crveni pasoš, piše da je potreban "Dokument koji dokazuje identitet podnosioca zahteva (na uvid): plavi pasoš, lična karta ili važeći strani pasoš".
  • Replies 401
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• jms_uk

102

• Tresko

33

• Razzmatazz

15

• kurdi

13

Top Posters In This Topic

Posted
U Srbiji ili nekoj ambasadi u insotranstvu?Na sajtu MUP-a piše da treba važeća lična karta na uvid (cepidlake). Na sajtu ambasade u Londonu gde sutra idem da me slikaju za crveni pasoš, piše da je potreban "Dokument koji dokazuje identitet podnosioca zahteva (na uvid): plavi pasoš, lična karta ili važeći strani pasoš".
Hvala :) Ne znam jos uvek gde cu si priustiti to zadovoljstvo, cisto me zanimao ovaj detalj...
Posted

Ja sam bio poneo i LK i plavi pasos, ali ne secam se da li je bila skenirana ili koriscena za bilo sta. Plavi pasos je skeniran, samo strana sa podacima.

Posted

Jel mora da se menja pasos (i vozacka) kada se promeni adresa prebivalista?

Posted
Jel mora da se menja pasos (i vozacka) kada se promeni adresa prebivalista?
koliko se secam , vozacka nema adresu. :unsure:a pasos bi mozda trebalo? :unsure: ja sam imao 11 godina staru adresu u 3 pasosa :D
  • 2 weeks later...
Posted (edited)

Jel moze neko da potvdi sledece:- da li na uverenjima o drzavljanstvu i izvodu iz MK rodjenih mora da stoji razlog izdavanja - LK i pasos? (Jer postoje varijante da se ne naplacuje ako se uverenja izdaju zbog prvog posla i sl.) ;)

Edited by Friend
Posted
Jel moze neko da potvdi sledece:- da li na uverenjima o drzavljanstvu i izvodu iz MK rodjenih mora da stoji razlog izdavanja - LK i pasos? (Jer postoje varijante da se ne naplacuje ako se uverenja izdaju zbog prvog posla i sl.) ;)
mogu da proverim veceras, ali mislim da na mojima nije pisao nikakav razlog - samo oni osnovni podaci.da li se to odnosi na formular koji popunjavas prilikom podnosenja zahteva za izvode? to nisam radio od 98 pa se ne secam :D
Posted (edited)

U opstinama izdaju uverenja o drzavljanstvu, i mene sad zanima da li oni u MUPu mogu da provale da sam trazio uverenje o drzavljanstvu iz razloga, recimo, "zasnivanja radnog odnosa".. ? :P Jer na sajtovima opstina stoji:

Републичка административна такса се не плаћа за социјална давања, за дечији додатак, за упис у школу или факултет, за регулисање војне обавезе, за заснивање радног односа и за пријаве за упис у матичне књиге.
Edited by Friend
Posted

ici cu najverovatnije ovog leta u dva navrata u srbiju. da li postoji neki razlog zbog kog bi moglo biti problematicno aplicirati za novi pasos i lk pri prvom, a podici ih pri drugom dolasku? tipa, moram odmah da predam stari pasos ili stari prestaje da vazi cim izdaju novi i to znaju na svim granicama, ili...

Posted
ici cu najverovatnije ovog leta u dva navrata u srbiju. da li postoji neki razlog zbog kog bi moglo biti problematicno aplicirati za novi pasos i lk pri prvom, a podici ih pri drugom dolasku? tipa, moram odmah da predam stari pasos ili stari prestaje da vazi cim izdaju novi i to znaju na svim granicama, ili...
ne, stari ostaje kod tebe dok se novi izradjuje i ponistava se tek prilikom preuzimanja novog.
Posted

Ako doneses na uvid avionsku kartu ili slican dokaz o putovanju - rok za izradu novog pasosa je 2 dana.

Posted (edited)

Čitam par strana unazad, baš zbog problema važeće vize i uskoro nevažećeg pasoša. Po informaciji koju imam iz amerske ambasade, ne može se prebaciti viza, ali se može putovati sa novim, važećim pasošem bez vize, uz stari nevažeći pasoš (bušnut), sa vizom! Jeste malo :huh: ali je ušteda stotinak i kusur $. A da, usput su mi rekli molite ih da vam ne probuše vizu!!! :mellow:

Edited by C žeton
Posted (edited)
Čitam par strana unazad, baš zbog problema važeće vize i uskoro nevažećeg pasoša. Po informaciji koju imam iz amerske ambasade, ne može se prebaciti viza, ali se može putovati sa novim, važećim pasošem bez vize, uz stari nevažeći pasoš (bušnut), sa vizom! Jeste malo :huh: ali je ušteda stotinak i kusur $. A da, usput su mi rekli molite ih da vam ne probuše vizu!!! :mellow:
Kad je pocelo to busenje pasosa? :unsure:Ja imam pet ponistenih i nijedan nije probusen, svi samo imaju pecat.Ne samo US viza, nego i Schengen je ok da se nosi u starom pasosu dok se putuje sa novim. Cak se i pecati na granicnim prelazima lupaju u stari pasos [kazu da ne mogu u novi jer u njemu nema vize :huh:] Edited by jms_uk