June 11Jun 11 On 1. 6. 2025. at 16:19, bey said:malo s jugakako je ovo dobro! spot i muzika fenomenalni!
Friday at 10:155 days On 11. 6. 2025. at 13:15, hoffnung said:kako je ovo dobro! spot i muzika fenomenalni!lufthansa i drugi bend iznad su deo nove generacije supertalentovanih pametnih klinaca iz kolektiva "gola planina".meni su isto fenomenalni, ceo taj mladi kulturno-umetniči kolektiv i tzv. makedonski novi talas mi je jedna od najuzbudljivijih pojava na regionalnom nivou. po ugledu na slične savremene mlade kolektive (što je valjda isto posledica "meke moći" EU i tzv. zapada), imaju i prepoznatljiv vizuelni identitet, a bave se i umetničkim i drugim aktivizmom (npr. protesti za spas mladinskog kulturnog centra, MKC, u skoplju).ova kompilacija je sasvim dobra za upoznavanje sa kolektivom - zvuči moderno, a opet dovoljno poznato da rezonira i sa nama za(o)stalim u nekim prošlim vremenima :) https://golaplanina.bandcamp.com/album/2022ovde me podsećaju i na rane thee oh sees :) (malo produžena live verija)Spoiler