Jump to content
IGNORED

Domaci bendovi

sherman

Recommended Posts

Posted

E, pa rado bih prihvatio ponudu za Endurance, imao sam to nekada, dok Overpose imam.

Ukratko, ja sam za nešto manje popularne domaće muzike saznavao od Afirmatora pa nadalje, pa tek od 1994. počeo da se interesujem kao aktivniji slušalac. I tako mi od te konkretne žešće scene ostadoše samo Urgh i Dead Ideas kasete. 

Sinoć sam naleteo i na Kerozin, za koji nisam ni čuo.

Mala ispravka bend se tada zvao Kerozin, a za informaciju demo je nastao 1988.

• +1 1
Posted
On 28. 1. 2025. at 15:59, Malkmus said:

E, pa rado bih prihvatio ponudu za Endurance, imao sam to nekada, dok Overpose imam.

Ukratko, ja sam za nešto manje popularne domaće muzike saznavao od Afirmatora pa nadalje, pa tek od 1994. počeo da se interesujem kao aktivniji slušalac. I tako mi od te konkretne žešće scene ostadoše samo Urgh i Dead Ideas kasete. 

Sinoć sam naleteo i na Kerozin, za koji nisam ni čuo.

Ovaj snimak je čistiji od davno postavljenog. Ili se neko igrao azimutom na glavi decka ili se igrao. Nekako mi draži ovaj prljav zvuk dole.

• +1 1
Posted

A zna li se da li je neko razmišljao da napiše knjigu o sceni devedesetih? Ima vas baš dosta koji znate razne zanimljivosti. Pa taman neku višeautorsku da napravite.

A Overdose. U ovogodišnjem naletu interesovanja sam uspeo da čujem uticaj MBV - Loveless na Folklored, Monitored. Ne znam kako mi je to promaklo svih ovih godina...

• +1 3
Posted (edited)
On 2. 2. 2025. at 12:28, klimt said:

Protest "Blokada tri mosta", Novi Sad, 01.02.2025. godine. Prva pesma koji je Pop hor RADIO otpevao jeste "Okean", pesma novosadske grupe La Strada.

https://www.instagram.com/reel/DFilqfxsGwq/

okean je super pesma, ali u ovoj izvedbi ima neku novu, super sentimentalnu notu. bio sam ubedjen da ce je neko okaciti na yt. ali nisam mogao nista da nadjem. 

Edited by hoffnung
  • +1 1
Posted
5 minutes ago, hoffnung said:

okean je super pesma, ali u ovoj izvedbi ima neku novu, super sentimentalnu notu. bio sam ubedjen da ce je neko okaciti na yt. ali nisam mogao nista da nadjem. 

Jedna od najboljih pesama Yu rokenrola, tekst se uklopio, Tišmino stvaralaštvo je suštinski novosadsko i reprezentuje Novi Sad u najboljem svetlu.

• +1 8
Posted

• +1 2
Posted

Uh, sad videh da su bili u subotu u Bulevar Booksu.

• +1 2
Posted

Posto sam po godinama jako blizu momcima iz benda, bila je jedna jako lepa godina i jedna jako lepa veza kada sam se nekako poklapao sa ovim bendom i njihova muzika je bila prakticno soundtrack mog tadasnjeg zivota. Uspevali su da prenesu nekako tadasnje neke vajbove grada i emocija i dozivljaje ljudi u tim nekim godinama. Iako ni tad nisam to bas sve sto posto dozivljao toliko bas ozbiljno, vise se tadasnja devojka lozila, bili su mi svakako jako zanimljivi i imal su odredjeni kvalitet, a i uvek ide dodatni plus kada je nas bend.

Medjutim, godine prodjose, oni i dalje tandrcu jedno te isto, samo rekao bih daleko manje kvalitetno. Sta znam, meni malo tuzno kada neko ovako zaglavi u vremenu, ali mozda se neki novi klinci loze na ovo. Mada mislim da se objektivno  oseti zamor materijala i pad kvaliteta.

Plus objavljivanje pesme o tuznim ljubavima na dan zaljubljenih dodatno govori u prilog tome da nisu odlucili da odrastu sa svojom publikom nego da nastave pre svega da se dodvoravaju klinkicima koje u sustini i jesu vecina njihove publike.

• +1 1
  • Haha 2
  • Tužno 1
Posted
13 hours ago, vladavsnarod said:

Au, kakav banger. Ciganjski :wub:

• Vojvodo,serdare 1