Ptica trkacica Posted August 5, 2022 Posted August 5, 2022 5 hours ago, aram said: šta znam, meni lepo da se podsetim Pa dobro, bre, Arame, je l' ti hoćeš da ja sad malo plaky ? 1
Ras Posted August 5, 2022 Posted August 5, 2022 On 3.8.2022. at 20:33, napadaj said: Jugoton izbacio remaster albuma "Večeras vas zabavljaju muzičari koji piju" Zanimljivo mi je to novo interesovanje baš za ovaj album RČ i to možda kod ljudi koji pripadaju nešto mlađoj generaciji no što je moja. Album je došao nakon što je bend doživeo uspon i verovatni vrhunac karijere, ili bi možda trebalo reći popularnosti. Kao izuzetak, izdat je za Jugoton umesto za PGP, a oni koji su pažljiviji pratioci i poštovaoci benda će bolje znati za razloge te promene. Elem, u to vreme album se doživljavao gotovo kao album nekih autsjdera, kao album benda koji treba da se dokazuje, a ne kao album jedne od najpopularnijih grupa na ovim prostorima. Ne sećam se otkud ta pozicija- verovatno je u vezi sa personalnim promenama i karijerama koje su počeli da grade Kojić i Bajagić? Da li je ovaj album bio označen kao šund, odnosno da li se naplaćivao onaj porez, zaboravio sam, a rekao bih da jeste? Meni je ovo bio bezvezan album, ali nisam ni bio, niti sam poštovalac RČ. Verovatno je bio i poslednji album RČ koji se obraćao jugoslovenskoj publici.
Reaktor Posted August 5, 2022 Posted August 5, 2022 7 hours ago, aram said: šta znam, meni lepo da se podsetim 666 godina lutah bespućima interneta tražeći ovo, hvala 1
Ptica trkacica Posted August 7, 2022 Posted August 7, 2022 Kako ovo zaboravismo za funny names: Laki pingvini Kad počne ova pesma, a ja u svoje vreme na zvučnik u KST-u hop, u gorem slučaju na šank u bašti I 1 carica Ognjenka: Autopark
James Marshall Posted August 7, 2022 Posted August 7, 2022 joj ne znam, meni je Autopark gotivan kao grupa, Ognjenka pogotovo, ali ime je bukvalno random name generator proizvod 1
Ptica trkacica Posted August 7, 2022 Posted August 7, 2022 Ne upotrebljava se ta reč kod nas uopšte često, češće se koristi vozni park, a meni nekako jeste funny ime za bend, u pozitivnom smislu, kao npr. Speed Limit, koji sam već ovde pominjala.
James Marshall Posted August 7, 2022 Posted August 7, 2022 a otkud znam, kombinacija riječi "auto" i "park", dvije realno vrlo obične i dosadne riječi, čak mislim da su išli na taj efekat "ništa spec", nekako mi se uklapa u taj njihov šugejz, eto to priznajem ali krenuli smo od Logopeda, došli do Autoparka, zatvorili smo krug
Ptica trkacica Posted August 7, 2022 Posted August 7, 2022 E, nismo zatvorili krug, sad sam se setila Supernauta
Misko Posted August 7, 2022 Posted August 7, 2022 Meni je od Pingvina Moja Devojka Sto se Corbe tice, Muzicari su odlican album, ali i Istina, maltene celi..Prica o ljubavi im masterpiece zvani Kazi ko te ljubi dok sam ja na stazi, meni posle Andjele i ponajbolji Corbin tekst,mada je to tesko odrediti, ipak imaju stvarno bogat opus,Ujed za dusus, Svirao je Dejvid Bouvi i Zadnji voz za Cacak..Ali albumi, do prljave maste, do Istine, su neprikosnoveni, kao albumi u celini..
Malkmus Posted August 12, 2022 Posted August 12, 2022 GORAN ORGE NIKOLIĆ– GITARA (Neočekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rešava stvar, Nosorog, Džambasovi..) VLADA RAJOVIĆ – BUBANJ (Kanda kodža i Nebojša) BOŠKO MIJUŠKOVIĆ – BAS (Straight Mickey and the Boyz, Škrtice…) MILAN MILINKOVIĆ– VOKAL (Figlio di Puttana…) 2
Recommended Posts