February 27Feb 27 Otisao je Boris Spaski... mislim da nijedan mec nece da privuce tolko paznje kolko je Fiser-Spaski, pogotovu jer je hladni rat bio u naboju. Spaski je ispao veliki smeker i dzentlmen, imao je sluha za sve prohteve Fisera.
February 27Feb 27 meni je delovao kao veoma zabavan čovek. sličan griščuku, samo mnogo pričljiviji. video sam negde anegdotu, spaski je bio samo jedan od dvojice velemajstora za koje je fišer dao dozvolu da budu na njegovoj sahrani. drugi je bio neki velemajstor u baš ozbiljnim godinama kojem sam zaboravio ime. spaski nije mogao da ode jer je tih dana imao ozbiljnih zdravstvenih problema. RIP
February 27Feb 27 Bio je veliki igrac i smeker. Igrao je mec stoleca sa fiserom, i iako je brzo bilo jasno u kom smeru ide taj mec, uspeo je da masakrira bobija u 11. partiji.
February 28Feb 28 Čitao sam da je Spaski bio jedan od većih talenata, ali nije baš tako ludački bio posvećen šahu. Ako može da se govori uopšte o nekoj neostvarenosti čoveka koji je u zlatno vreme šaha bio Svetski prvak. Negde sam čitao da je izjavio da Fišera ceni kako zbog šaha, tako i zbog činjenice što ne bi zaradio ni delić od onoga što je zaradio da nije njega. Ono kako je danas predstavljen Meč Stoljeća i taj aplauz deluje kao iznimno hrabar čin.
March 10Mar 10 Video sam ovo sinoć. Nisam čuo za ovog GM ranije, ali je bruka za titulu. Totalno je promašio. Ako već u startu ima prednost koju ima onda otvori centar, a ne da pokušava sa nekim indijskim postavkama sa fijanketom crnopoljca i blokiranim centrom. Znači na e4 odigra e5, posle par poteza sprovede d5 i voila. Mislim da prosečan prvokategornik ne bi smeo ovako iskomplikovati sa damom više, pa taman igrao i protiv najjače AI u univerzumu.
March 10Mar 10 3+2 i nije bas idealno za coveka. vidim da je imao 89% accuracy a leela 90%. izgubio je 5-0 inace. moze ovo svako da isproba na lichessu
March 10Mar 10 https://lichess.org/@/LeelaQueenOdds tu ima instrukcija. ima botova i bez ostalih figura
March 10Mar 10 On 10. 3. 2025. at 11:59, 189- said: https://lichess.org/@/LeelaQueenOdds tu ima instrukcija. ima botova i bez ostalih figura Pokušavam da challengujem, odbija
March 10Mar 10 On 10. 3. 2025. at 12:31, Jean-Luc Picard said: Pokušavam da challengujem, odbija koliko vidim stalne je u pet partija u isto vreme. verovatno treba tacno potrefiti trenutak kada zavrsi neku pa da se upadne. verovatno postoji red igraca koji takodje cekaju ;D