Jump to content
IGNORED

šah je šah

Quizmaster

Recommended Posts

Posted
15 minutes ago, MocaVukotic said:

Dajte judit do kraja, simpaticna zena a velemajstor

judit je jedan od najbriljantnijih umova napadackog saha ikada. s njom je problem sto joj je tesko naci para iz sveta sah komentatora, ne secam se koji je turnir bio, komentarisala je sa gustafsonom i hauvelom i toliko ih je vozala u hipotetickim linijama da su obojica bila u fazonu da nece vise nista da predlazu. :laugh:

meni je ona najbolja, bez konkurencije.

22 minutes ago, radisa said:

Ma meni je ceo taj prenos sa Lekom i ANishom toliko kridž, da galedam kao neki gilty pleasure... Leko koji govori engleski sa užasnim akcentom i Ansh koji brblja 300 na sat...

uf da, leko je bas ultra naporan, a steta, uzasno je zanimljivo to sto prica, uglavnom.

Posted

Meni su Leko i Judit bili super. Nervira njegov engleski, ali je sveden, nenametljiv i kreativan.

Najbolji mi je bio Fabi.

Posted
24 minutes ago, kralj said:

Meni su Leko i Judit bili super. Nervira njegov engleski, ali je sveden, nenametljiv i kreativan.

Najbolji mi je bio Fabi.

E jbg, fabi je bog i ubedljivo najbolji igrac od svih koji komentarisu...

U stvari, velika je steta sto nije on tamo za stolom ibda se bori za titulu......

Posted
2 minutes ago, radisa said:

E jbg, fabi je bog i ubedljivo najbolji igrac od svih koji komentarisu...

U stvari, velika je steta sto nije on tamo za stolom ibda se bori za titulu......

cuj od onih koji komentarisu, fabi je sigurno najbolji igrac koji nije bio prvak sveta i po pokazanom nivou klasicnog saha drugi najbolji ikada iza magnusa. :)

fabi bi oduvao sa table i dinga i gukesa.

• +1 1
Posted

Ma da relano, ali, jbg, jako je zajebano doći do te stolice, potrebno je i sreće i svega, po malo...

No biće još šanse... Samo polako...

Posted

Uh kakvi hot takovi. Imao je Fabi priliku da bude na mestu Dinga ili Gukeša, nije je iskoristio, ovi su bili bolji na dva turnira u ovom formatu.

Jbg, to ko je kakav igrač nije presudno za karijeru live analitičara. 

Od tih koji nisu bili prvaci, meni Korčnoj prvi, a Chucky omiljeni.

A bliži pobedi protiv Magnusa je bio Karjakin.

Posted

leko mi je najbolji ali mora biti u paru sa npr naroditskyjem. giri je ok, ali bas puno prica ;D

Posted (edited)

David Howell je meni najbolji, samo sto su ga uparili sa onom dosadnjikavom sahistkinjom

edit: povodom danasnjeg meca, mnogo mi je drago zbog Dinga, ipak je pokazao da nije dzabe sampion. Malo mi je cudno kako su obojica dugo razmisljali i pravili kombinacije u necemu sto bi teoretski trebalo da bude tek prelaz iz otvaranja u pocetak sredisnjice, znaci nesto sto je rutinski i uvezbano, ali izgleda da su rano usli u nepoznatu varijantu.

Edited by JohnnyD
Posted

AKO nekog zanima šta misle trenutni broj 1 i broj 3....

Posted
3 hours ago, kralj said:

A bliži pobedi protiv Magnusa je bio Karjakin.

magnus je sam rekao da je fabi jedini koji je bio blizu njegovog nivoa.

korcnoj jeste dobar pik, nema sta. i meni je cuki omiljeni.

ne razumem ovaj komentar o fabiju, moram priznati. niko nije rekao da je bio bolji od dinga ili gukesa kada su oni uzimali kandidate, vec da sa ovakvom igrom ne bi imali nikakve sanse u mecu protiv fabija.

Posted

Ma sve ok, napisao si da bi ih oduvao sa table, a to nije uradio kad je imao priliku za to i time je što se mene tiče takva tvrdnja u najmanju ruku neutemeljena.

Plus da je Fabi drugi najbolji ikada po prikazanoj igri. Mislim, gotivim ga i ja, ali to nema nikakvog smisla. Sumnjam da postoji 1 čovek na planeti koji deli taj sud.

Osim ako ciljaš na preciznost, ali to u ogromnoj meri zavisi i od protivnika i smera u kome partija ide. U Londonu je sa belima večito igrao Rosolimo. Neke partije su trajale 30-35 poteza, tu su preciznosti ogromne.

Posted
8 hours ago, radisa said:

Ali, jbt, on bi uzeo topa za skakača, i to je ponovio jedno 10 puta... Ovako je bilo lepše i elegantnije, ali, on bi uzeo tog topa... :D

ding je na konferenciji rekao da nije video da moze da uzme topa. 

u videu koji si ti okacio i magnus i hikaru su bili u fazonu da mu 100% veruju, jer je to "instant resigns" situacija.

Posted

Btw ding nikad nije uzeo kandidate

• +1 1
Posted
9 hours ago, kralj said:

Ma sve ok, napisao si da bi ih oduvao sa table, a to nije uradio kad je imao priliku za to i time je što se mene tiče takva tvrdnja u najmanju ruku neutemeljena.

Plus da je Fabi drugi najbolji ikada po prikazanoj igri. Mislim, gotivim ga i ja, ali to nema nikakvog smisla. Sumnjam da postoji 1 čovek na planeti koji deli taj sud.

Osim ako ciljaš na preciznost, ali to u ogromnoj meri zavisi i od protivnika i smera u kome partija ide. U Londonu je sa belima večito igrao Rosolimo. Neke partije su trajale 30-35 poteza, tu su preciznosti ogromne.

uz ovakvu igru bi ih fabi oduvao, moguce je naravno da bi protiv fabija oni igrali bolje.

za ovo drugo sam ciljao na to da je sah ekstremno napredovao i da je nivo znanja neuporedivo veci sada, a za mene je fabi u magnus eri jasan broj 2, i pored dingove titule i janove 2 pobede na kandidatima. taj tejk jeste nategnut, priznajem. :)

ne mislim, btw, da je fabi drugi na sah goat listi, nije ni blizu.

Posted
11 hours ago, nenad said:

uz ovakvu igru bi ih fabi oduvao, moguce je naravno da bi protiv fabija oni igrali bolje.

To je ko kad bi rekao da bi Liverpool oduvao u finalu FA kupa Mancester Siti ili Mancester Junajted koji je osvojio kup, zato sto eto, finale nije bilo na "nekom kvalitetu", a na stranu sto je Liverpool ispao pre toga. :)

Uostalom, Fabi je dva puta remizirao sa tim Gukesom na Kandidatima i nije pokazao da je bolji od Gukesa vec je zavrsio iza njega. Mozemo da raspravljamo o tome da je Karuana jedan od onih majstora saha koji nije uzeo svetsko prvenstvo, ali nije jedini - od Rubinstajna i Morfija, preko Keresa i Korcnoja, do sad Karuane.