Jump to content
IGNORED

šah je šah

Quizmaster

Recommended Posts

Posted

Novi remi danas, ding mogao do pobede. Mozda. 

Posted

ja ne mogu da shvatim da gukes i njegov tim nemaju nista pametnije od exchange varijante francuskog. tesko da cemo videti opet e4 od gukesa, osim ako ne bude vodio.

ne samo da nije dobio nista, nego je mogao da izgubi obe.

kako i zasto ding nije igrao lh5 je bas veliki wtf. 

sutra je cuvena sesta partija, prosli put je ding igrao london i d5 za fantastican mat. 

mislim da ding sutra igra d4 ili c4.

Posted

Moram priznati da sam vise ocekivao od gukesa i da su moje simpatije sad vec cvrsto na dingovoj strani

Posted

7ima onaj magnusov intervju u kome pominje jednog od mladih indijaca gde otprilike kaze da ne razume sah uopste, ali se izvlaci na sulud nivo kalkulisanja svega. u kombinaciji sa nekim drugim njegovim izjavama, ja sam sve vise siguran da je mislio na gukesa.

imajuci to na umu, sa kombinacijom formata i cinjenice da sa 18 godina igra prvi mec (koji bi vrlo lako mogao da bude i poslednji) za titulu, gukesov performans i nije toliko los. 

s druge strane, ding na momente pokazuje zasto je godinama bio tik uz magnusa i fabija, ali izgleda da mu je tesko da nadje motiv i odustaje u pozicijama u kojim bi mogao da igra bez rizika jos nekoliko sati.

Posted

Opet remi 3-3, ali uzbudljiva partija, cini se da je opet ding mogao vise

Posted

Ma da, Magnus baš ne ceni mlade Indijce, doduše, deluje mi da mu je klasikala toliko preko glave, da uspeh u tim dužim formatima gotovo budi inat kod njega. Imao je dosta izjava glede Gukeša, poprilično diplomatskih, svuda provuče neki superlativ, ali sve usmereno u pravcu kalkulacija, dok usput redovno spočitava intuitivne skilove.

Ispratio sam na preskoke danas, u jednom momentu sam posle dva minuta studiranja počeo da se osećam kao mali maturant u svetu diferencijalnih jednačina i za mentalnog mi zdravlja dobra, batalio u širokom luku. Sad vidim da su iščistili do easy draw topovske. Opet vidim da je Gugeš bio taj koji je probao koliko toliko da zadrami.

Posted (edited)

.

Edited by kralj
Posted

gukes vec nekoliko puta ili svesno ide u nesto losiju poziciju kako bi se partija nastavila, ili (verovatnije) precenjuje svoju poziciju. 

Posted

tesko ce ovo ding izvuci kako sada izgleda situacija

Posted

Au svaka cist Dingu za ove poteze pod ovako malo vremena... 

Posted

Paklena partija. Deluje mi da gukes ne moze bolje od ovoga, a da ding ima jos rezervi. 

Znam, lupam. 

Posted
1 hour ago, MocaVukotic said:

Paklena partija. Deluje mi da gukes ne moze bolje od ovoga, a da ding ima jos rezervi. 

Znam, lupam. 

ding ide na rapid, tu bi bio bas favorit, gukes ima jos 3 partije da proba do pobede sa belim.

Posted

Jos jedan pakleni remi danas

Posted

ding kao da ni je pokusava nista sa belim, moglo bi to da mu se obije o glavu. gukes ima mnogo jaci tim, ocekujem neko iznenadjenje/komplikaciju u poslednje dve partije kad bude beli.