kralj Posted September 22 Posted September 22 2 minutes ago, MocaVukotic said: Tesko, deluje mi da ovaj pesak izlazi Šahovima može da mu otera kralja na C liniju ispred pešaka i tu dobije na vremenu, onda će da gura G, da stvori H slobodnjaka. Remi je ovo verovatno, jedino da Ukrajinac baš navali na pobedu.
kralj Posted September 22 Posted September 22 26 minutes ago, MocaVukotic said: Tesko, deluje mi da ovaj pesak izlazi Jel vidiš?
Jean-Luc Picard Posted September 22 Posted September 22 U chatu na ličesu kažu da smo treći na kraju !!!!!???????
Fins fleet Posted September 22 Posted September 22 4 minutes ago, Jean-Luc Picard said: U chatu na ličesu kažu da smo treći na kraju !!!!!??????? Lazu dusmani, peti smo. Svakako odlican rez 2
Jean-Luc Picard Posted September 22 Posted September 22 Peti na olimpijadi je...pa ne mogu reći bolji rezultat jer zlato je zlato, ali svakako je teže biti peti na olimpijadi nego prvi na EŠ.
MocaVukotic Posted September 22 Posted September 22 Obzirom da su najbolji timovi van evrope, sigurno da je teze. Ovo je vrlo blizu onih starih sfrj rezultata iz 50ih i 60ih pa i 70ih, kad je medalja bila normalna stvar. Naravno sssr zlato, a mi i ameri klanje za srebro. Ovo je mega rezultat, mada ga sigurno ne bismo ostvarili bez dvojice gostiju na prve dve table
Quizmaster Posted September 22 Author Posted September 22 Koliko se sećam, poslednji put naša reprezentacija bila je petoplasirana 1990. na olimpijadi u Novom Sadu i onda je to ocenjeno kao blagi neuspeh, jer se priželjkivala medalja. Posle smo na jednoj olimpijadi (čini mi se u Moskvi) bili vodeći nakon 10 kola, pa se raspali u završnim mečevima. Kad su Ljubojevićeve najbolje godine prošle, više nismo bili konkurentni.
Quizmaster Posted September 23 Author Posted September 23 Završni izveštaj koji sam napisao na mom blogu, ilustrovan fotografijama. https://chessandpuzzles.blogspot.com/2024/09/lep-zavrsetak-45-sahovske-olimpijade-u.html 5
189- Posted September 29 Posted September 29 kakav game2 izmedju magnusa i alireze, sve preporuke da se pogleda
radisa Posted October 6 Posted October 6 Iskreno, najjače bi bilo da mu je pala zastavica... Sa druge strane, ja ne razumem zašto ovaj drugi nije predao, još tamo negde oko 30-og poteza...
Recommended Posts