Mister No Posted June 28, 2013 Posted June 28, 2013 (edited) Ako si pridjevom ''najzdraviji'' opisao stanje za jedan antibiotik bolje od zastoja svih vitalnih organa uz opću sepsu, onda OK..Još nije najzdraviji ali je priča oko njega nešto što ima temelj za zdravo funkcioniranje i transparentnost.Glavninu odluka donosi ovo tijelo:http://nashajduk.org/http://hajduk.hr/klub/nas-hajdukKoje okluplja male dioničare (navijače) te većinski paket dionica Grada koji im je predan na upravljanje. Edited June 28, 2013 by Mister No
Ryan Franco Posted June 29, 2013 Posted June 29, 2013 znači, grad je vlasnik kluba i u nekom trenutku može da, po zakonu proda svoj paket nekom drugom?
Mister No Posted June 29, 2013 Posted June 29, 2013 Grad je vlasnik 56 % dionica, i da, u teoriji ih može prodati.U praksi bi to bila politička smrt onog ko bi to uradio mimo volje naroda.Grad je svoje vlasništvo stekao na ime potraživanja države za poreze, dugove komunalnim i gradskim poduzećima etc... pri preoblikovanju kluba.
tangodelta Posted July 4, 2013 Posted July 4, 2013 Ameri dobili odjeb :) Baldasar odbio Amerikance: Da sam ovo prihvatio ne da bi me trebalo smijeniti, nego zatvoriti negdje drugo...Gradonačelnik Ivo Baldasar odbio je ponudu Amerikanaca za kupnjom Hajduka: - Moj odgovor je negativan! – kazao je jutros u zagradi Banovine Baldasar, pa nastavio:- Imali smo dva sastanka, te još u nekoliko navrata komunicirali. Oni su htjeli dati 20 milijuna kuna za 51 posto dionica Grada Splita. Nakon toga u 5 godina daljnje iznose da bi došli do tih 230 milijuna, koje su iznijeli... Plus još traže da Grad Split plati kredit od 30 milijuna i prizna da je dužan 75 milijuna kuna Hajduku za stadion. Grad Split bi tako prodao Hajduka i bio u minusu 30 milijuna odmah plus još 75 milijuna.Baldasar je zaključio:- Rekao sam da takav način poslovanja ne mogu prihvatiti. Ja vama 51 posto, a vi meni minus od 30 milijuna, a potencijalno i od 75, što je ukupno 105 milijuna. Da sam to prihvatio ne da bi me trebalo smijeniti, nego zatvoriti negdje drugo... Plus bi s tim doveli sve ostale dioničare do toga da im obezvrijede dionicu, jer kad imaju 51 posto sve je njihovo i ni s kim dalje ne moraju pričati.Amerikanci su prema njemu poslali tri ponude, gdje je prve dvije odmah odbio jer su govorile o povijesti Hajduka i kako je dug nastao, da bi ova treća, s kojom su Amerikanci izašli u javnost, bila prava, iako još nije i protokolirana.- Konzultirao sam se s nekoliko stručnjaka, razgovarao s dioničarima, predsjednikom Hajduka i članovima NO... Nakon svih razgovora moj odgovor je negativan. Obzirom da se radi o neformalnoj ponudi ja sam im odgovorio. Podržan sam od svih - ne možemo prihvatiti tu ponudu. Pri tome još oni ne daju posebne garancije. Ne znam koje su tvrtke, biznismeni iza njih, imamo samo njihovu lijepu riječ i obećanje da su pravi.Ipak...- Nisam zatvorio vrata, nego sam rekao da je odgovor negativan. Oni su otišli nazad u Ameriku. Nisu imali dobru volju za daljnji razgovor. Bili su razočarani i nezadovoljni mojim odgovorom. Ali, pošto ja prodajem, mogu i reći – ne! Ja svoj stav neću promijeniti, a vidjet ćemo hoće li oni. Čut ćemo se mi još, ali po meni je trenutno prevelika razlika u razmišljanju.Baldasar je posebno iznenađen odakle su Amerikanci izvukli tih 75 milijuna za održavanje stadiona. Potom je kazao:- Nastavit ćemo gurati kao i do sada. Uprava i NO će imati podršku Grada da sačuvaju Hajduk. Ova uprava je smanjila dug za oko 15 milijuna i broj zaposlenika. Treba podržavati upravu koja ide u dobrom pravcu. Kredit je problem, ali sad sam ja u drugoj situaciji i pripremamo se za sve moguće varijante.Potom je Baldasar dodao...- Naravno da se ne bojimo reakcije Torcide i udruge Naš Hajduk. Smatram da su oni napravili depolitizaciju Hajduka. Svakako ću uvažiti njihovo razmišljanje, s tim da je s udrugom Naš Hajduk lakše jer imaju svoje predstavnike, a mišljenje Torcide se može čuti neformalnim kanalima.I za kraj još jedna zanimljivost:- Razmišljamo da sazovemo javni natječaj za prodaju dionica Hajduka! A tek kad se netko javi išli bi na referendum. Ako ponuda bude kao ova, onda ne treba maltretirati građane referendumom. Ima i nekih drugih zainteresiranih, oko Hajduka uvijek ima zainteresiranih. Doduše, ne smatram da je ovo s Amerikancima neozbiljno, ali ponuda mi nije prihvatljiva.
casperbgd Posted July 4, 2013 Posted July 4, 2013 Pa eto svim seratorima kako su privatizacije jedina resenja.
Прслин Posted July 4, 2013 Posted July 4, 2013 SPLIT – Srpski fudbaler Goran Galešić posle samo 20 dana napustio je Hajduk iz Splita zbog uvreda na nacionalnoj osnovi koje je svakodnevno dobijao od navijača hrvatskog kluba.On je pre tri nedelje potpisao trogodišnji ugovor sa Hajdukom, ali tokom priprema u Sloveniji suočio se sa žestokim napadima „Torcide”.„Bilo je strašno, vređali su me lično i na fejsbuku, zvali su me četnikom i grobarom, pošto sam bio na probi u Partizanu. Zbog toga sam odlučio da se sklonim. Hvala upravi što mi je izašla u susret. Klub i saigrači su me lepo primili, a ove ostale stvari pokušaću što pre da zaboravim”, rekao je Galešić za hrvatski list 24 sata.Predsednik Hajduka Marin Brbić u izjavi za 24 sata bio je kratak i jasan.„Kad vam igrač u želji za raskidom ugovora navede takav razlog, onda vam ne preostaje puno manevarskog prostora, osim da mu izađete u susret”, izjavio je Mrmić.Galešić je rođen u Banjaluci, karijeru je počeo u Borcu, a igrao je za slovenačke klubove Goricu i Koper, kao i za belgijski Beršot.
tangodelta Posted July 5, 2013 Posted July 5, 2013 Ne znam odakle mu ideja uopste da dodje, a zna za svoje slike i izjave od pre 2-3 godine.
Patrick Mbomba Posted July 5, 2013 Posted July 5, 2013 New shirt Hajduk i Macron predstavili nove dresove za sezonu 2013/2014http://hajduk.hr/naslovnica
Aleksandar88 Posted July 5, 2013 Posted July 5, 2013 Umalo da bude lep dres, usrali su ga so ovim SB logom na rukavu.
Otto Katz Posted July 5, 2013 Author Posted July 5, 2013 Ne znam odakle mu ideja uopste da dodje, a zna za svoje slike i izjave od pre 2-3 godine.Kakve izjave i slike? Ovo je samo još jedan simptom marazma u kojem Hajduk i Split grcaju od uspostave metropolitanske Hrvatske. Zg=Bg, a frustrirani narod se pretvorio u šovinističku bagru s jedinom kompenzacijom u vidu izravnog utjecaja na politiku kluba. Galešića sam gledao u par tekmi U21 BiH, dečko definitivno ima talenat, makar zna voditi loptu.
tangodelta Posted July 5, 2013 Posted July 5, 2013 Kakve izjave i slike?Ovo je samo još jedan simptom marazma u kojem Hajduk i Split grcaju od uspostave metropolitanske Hrvatske. Zg=Bg, a frustrirani narod se pretvorio u šovinističku bagru s jedinom kompenzacijom u vidu izravnog utjecaja na politiku kluba.Galešića sam gledao u par tekmi U21 BiH, dečko definitivno ima talenat, makar zna voditi loptu. U Hajduku igra Giga Vukovic, prosle godine je igrao Stojanovic, ne tako davno Subasic i niko od njih ni jednog trenutka nije imao probleme zbog svoje nacionalnosti.Ovom momku su zamerili ranije izjave i slike sa grobarskim obelezjima. Da se ne pravimo blesavi, isto bi prosao i u Dinamu, Partizanu ili Zvezdi.
borris_ Posted July 5, 2013 Posted July 5, 2013 (edited) U Partizanu ne bi. Natjerali bi ga da nodi majicu "oprostite mi ruznu proslost" i sve bi bilo u redu -_-U Dinamu igra Addy bivsi igrac CZ. Edited July 5, 2013 by borris_
Dr Arslanagić Posted July 5, 2013 Posted July 5, 2013 U Hajduku igra Giga Vukovic, prosle godine je igrao Stojanovic, ne tako davno Subasic i niko od njih ni jednog trenutka nije imao probleme zbog svoje nacionalnosti.Ovom momku su zamerili ranije izjave i slike sa grobarskim obelezjima. Da se ne pravimo blesavi, isto bi prosao i u Dinamu, Partizanu ili Zvezdi.slika u prostorijama kluba jer je pre 2 godine potpisao za Partizan ali na kraju do transfera nije doslo jer je nesto zapelo oko obestecenja. kakav dripac, stvarno mu treba jebati majku grobarskocetnicku.
Recommended Posts